Η πρώτη γεύση των παικτών για Χάσι

Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και ίσως θα είναι νωρίς ακόμη κι όταν επιστρέψει ο Ολυμπιακός από το Ζέεφελντ. Κάποιες κινήσεις όμως του Αλβανού τεχνικού δεν έχουν περάσει απαρατήρητες.

Η πρώτη γεύση των παικτών για Χάσι

Πάντοτε τέτοια εποχή στην περίοδο των προετοιμασιών, τα βλέμματα τραβούν είτε οι νέοι προπονητές, είτε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού τα περισσότερα φλας έχουν πέσει πάνω στον Μπέσνικ Χάσι και όχι στον Ρισβάνη, τον Σισέ και τον Κούτρη που αποτελούν τις πρώτες τρεις μεταγραφές των “ερυθρολεύκων”.

Εδώ και τρεις μέρες λοιπόν ο Αλβανός τεχνικός έχει συναναστραφεί με τους ποδοσφαιριστές του. Την Παρασκευή (16/6) στην πρώτη μέρα στο Ζέεφελντ και τα προηγούμενα δύο 48ωρα στο Ρέντη κατά την διαδικασία των εργομετρικών εξετάσεων.

Ποια είναι η πρώτη γεύση των παικτών για τον νέο τους προπονητή; Δεν θα σταθούμε φυσικά στην αγωνιστική του φιλοσοφία. Δεν έχει δείξει τίποτα ο Χάσι ως προς τον τρόπο σκέψης του. Ναι μεν την Παρασκευή (16/6) ξεκίνησε με μπάλα την προετοιμασία, ρίχνοντας μεγάλο βάρος στο κομμάτι της κυκλοφορίας και το πώς θα βγαίνει η μπάλα στα πλάγια, αλλά αυτό που έχει κάνει εντύπωση στους παίκτες είναι o τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να τους... ψαρώσει!

Να τους δείξει δηλαδή ότι δεν πρόκειται να τους χαριστεί αν και εφόσον αρχίσει ο καθένας να κάνει τα... δικά του και δεν συμβαδίζει με το πρόγραμμα και τους ρυθμούς της ομάδας.

Στο παρελθόν έχουν συμβεί διάφορα πράγματα. Ακόμα και παίκτες τους είχε πάρει ο ύπνος και δεν κατέβηκαν π.χ. στο πρωινό. Άλλοι ποδοσφαιριστές αργούσαν να ξυπνήσουν και πήγαιναν με ποδήλατο στο προπονητικό κέντρο.

Όλα αυτά ο Μπέσνικ Χάσι έσπευσε να τους τα τονίσει και να τους εξηγήσει ότι σε θέματα πειθαρχία θα είναι αμείλικτος. Και όπως έλεγε χαρακτηριστικά δεν θα υπολογίσει ούτε ονόματα, ούτε τίποτα. Ζήτησε απ' όλους να είναι ρομπότ ως προς τις υποχρεώσεις τους στα φαγητά (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και επίσης ότι το πούλμαν δεν πρόκειται να περιμένει ούτε ένα λεπτό κανέναν αργοπορημένο.

Γενικότερα, ο Αλβανός τεχνικός έχει δώσει μία εντύπωση ότι είναι ένας “σκληρός” προπονητής ως προς το κομμάτι της πειθαρχίας. Ότι είναι ψαρωτικός με λίγα λόγια. Δεν τον έχουν δει π.χ. να “σκάει” κάποιο χαμόγελο. Έχει ένα παγωμένο πρόσωπο. Ο Μπέντο μπορεί να μην χαμογελούσε στις συνεντεύξεις Τύπου, αλλά μερικές φορές έκανε την πλάκα του στις προπονήσεις.

Ο Χάσι δείχνει σε αυτό το πρώτο τριήμερο επαφής με τους παίκτες του ότι δεν έχει όρεξη για πολλά – πολλά και πώς είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά και μόνο στο κομμάτι της δουλειάς και πουθενά αλλού. Θέλει να κρατήσει τις ίδιες αποστάσεις με όλους και να μην ξεπεραστεί η γραμμή στα όρια της σχέσης προπονητή – ποδοσφαιριστή.

Το αν θα συνεχίσει να έχει ένα... άγριο πρόσωπο, αυτό θα φανεί στην πορεία. Σε πρώτη φάση πάντως κατάφερε να τους “ψαρώσει” τους παίκτες και να τους δώσει να καταλάβουν ότι η πειθαρχία είναι πάνω απ' όλα.

Ως προς το κομμάτι της δουλειάς του; Δεν έδειξε και τίποτα την Παρασκευή (16/6). Κι εδώ που τα λέμε, είναι δύσκολο να δείξει και πολλά πράγματα σε αυτό το δεκαήμερο στο Ζέεφελντ, μιας και αρκετά από τα “βαριά χαρτιά” θα ενσωματωθούν την προσεχή Τρίτη (20/6) και είναι ένα ζήτημα ποιοι απ' όλους όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αυστρία, θα παραμείνουν και στο ρόστερ της φετινής σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK