Του έδωσαν τα κλειδιά και φέρνει στον Ολυμπιακό νέο προπονητή

Πριν ανακοινώσει προπονητή, η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέλαβε νέο αθλητικό διευθυντή. Ο οποίος τρέχει μέρες τώρα την υπόθεση και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Ποιος είναι ο Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος.

Του έδωσαν τα κλειδιά και φέρνει στον Ολυμπιακό νέο προπονητή

Το μεσημέρι της Παρασκευής η ΠΑΕ Ολυμπιακός αιφνιδίασε με την ανακοίνωση της πρόσληψης του Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος. Ο τίτλος του; Αθλητικός διευθυντής του συλλόγου.

Ο 58χρονος Αργεντινός έρχεται στον Πειραιά έχοντας για τρία χρόνια τον ίδιο ακριβώς ρόλο στην ισπανική Μάλαγα. Προηγουμένως είχε δουλέψει ως προπονητής σε Αλμάγκρο, Αλ Ιτιχάντ και Μούρθια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Ουσίγιος επιλέχθηκε γιατί πάντα έδινε βάρος στις ανάπτυξη των ακαδημιών και στην αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών από τα σπλάχνα των συλλόγων. Έχει διασυνδέσεις με ισχυρά ποδοσφαιρικά brands ανά τον κόσμο και δεσμούς με μάνατζερς δημοφιλών ποδοσφαιριστών.

Μάλιστα ο Αργεντινός είναι αυτός που θα επιλέξει τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού! Οι "ερυθρόλευκοι" κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα και κράτησαν κρυφές τις επαφές τους με τον Ουσίγιος, ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες "τρέχει" το θέμα του τεχνικού.

Η ένταξή του στο στελεχιακό δυναμικό των Πειραιωτών ήταν μια τεράστια έκπληξη, για την οποία ουδείς γνώριζε το παραμικρό πέρα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Βρέντζο. Με μια πρώτη ανάγνωση, ο Αργεντινός θα έχει ΌΛΕΣ τις αγωνιστικές αρμοδιότητες του Γιάννη Βρέντζου, ο οποίος (μεταξύ Νότιγχαμ και Πειραιά) θα χειρίζεται και θα ελέγχει μονάχα τα οικονομικά ζητήματα της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ. Ο Φρανσουά Μοντεστό παραμένει επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος, ένα είδος τιμ μάνατζερ.

Θα εφαρμοστεί δηλαδή στον Ολυμπιακό ένα τεχνοκρατικό μοντέλο, το οποίο για πρώτη φορά συναντάται στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για έναν απλό τεχνικό διευθυντή, αλλά για έναν άνθρωπο που θα κινεί τα νήματα και παίρνει πάνω του τα πάντα (προπονητή, μεταγραφές, στελέχη) και θα δίνει λόγο μόνο στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα ο Ουσίγιος φέρνει στον Ολυμπιακό και δικούς του συνεργάτες προκειμένου να ενισχυθεί το τμήμα σκάουτινγκ. Πρόκειται για τους Ελόι Καρσί, Φερνάντο Γκονζάλες Νούνιες και Μάριο Ουσίγιος χούνιορ.

Επειδή ο Ουσίγιος είναι Αργεντινός και ξέρει καλά την αγορά στη Λατινική Αμερική, μένει να διαφανεί τι θα συμβεί με τις ανοικτές υποθέσεις των Τσόρι Ντομίνγκες και Εστέμπαν Καμπιάσο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK