Καμπιάσο: Οι 10 κορυφαίες στιγμές της καριέρας του

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία "ανάσα" από την απόκτηση του σπουδαίου Αργεντινού μέσου, Εστέμπαν Καμπιάσο και το Contra.gr παρουσιάζει τις 10 καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Καμπιάσο: Οι 10 κορυφαίες στιγμές της καριέρας του

Κοντά στην πραγματοποίηση μίας εξαιρετικής μεταγραφής είναι ο Ολυμπιακός, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον σπουδαίο Αργεντινό αμυντικό χαφ, Εστέμπαν Καμπιάσο. Με αφορμή την επικείμενη μετακίνηση του 35χρονου άσου στους "ερυθρόλευκους", το Contra.gr θυμάται τις 10 κορυφαίες στιγμές της καριέρας του.

Τα πρώτα βήματα

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1980 στο Μπουένος Άιρες και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Αρχεντίνος Τζούνιορς. Τα εξαιρετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά τράβηξαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι τον ενέταξαν στις ακαδημίες του συλλόγου το 1996 μαζί με τον αδερφό του, Νίκολας. Στους "μερένγκες" παρέμεινε για δύο χρόνια προτού αποφασίσει να επιστρέψει στην Αργεντινή για χάρη της Ιντεπέντιεντε.

Καμπιάσο: Οι 10 κορυφαίες στιγμές της καριέρας του

Η απόφαση αποδείχθηκε... σοφή, αφού με τη φανέλα των "Κόκκινων Διαβόλων" πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις για τρία χρόνια, μετρώντας 14 γκολ σε 98 αγώνες. Ακολούθησε ένα χρόνος στη Ρίβερ Πλέιτ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Κλαουσούρα το 2002, ενώ εντύπωση προκάλεσε η τρομερή εκτελεστική δεινότητά του, καθώς σε 37 παιχνίδια σημείωσε 12(!) γκολ.

Η "χρυσή γενιά" της Αργεντινής

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, αγωνίστηκε σε όλα τα κλιμάκια της Αργεντινής. Αποτέλεσε μέλος της "χρυσής γενιάς" της αλμπισελέστε, έχοντας για συμπαίκτες, μεταξύ άλλων, τους Βάλτερ Σάμουελ, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, Λέο Φράνκο, Πάμπλο Αϊμάρ, αλλά και τους γνωστούς μας, Ντιέγκο Κιντάνα και Σεμπάστιαν Ρομέρο. Η συγκεκριμένη φουρνιά κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 1997, επικρατώντας με 2-1 στον μεγάλο τελικό της Ουρουγουάης, με τον Καμπιάσο να ισοφαρίζει για τους Αργεντινούς, πριν ο Κιντάνα κάνει την ολική ανατροπή.

Επιστροφή στη Μαδρίτη με πρωτάθλημα

Ύστερα από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Αργεντινής ήρθε η ώρα της επιστροφής στη Μαδρίτη, η οποία συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του Super Cup Ευρώπης, καθώς και του πρωταθλήματος Ισπανίας, στο οποίο είχε ενεργή συμμετοχή (24 συμμετοχές).

Καμπιάσο: Οι 10 κορυφαίες στιγμές της καριέρας του
© EMPICS SPORTS PHOTO AGENCY

Γενικότερα, η πρώτη χρονιά με τους "μπλάνκος" είχε θετικό πρόσημο, αφού συνολικά αγωνίστηκε σε 39 παιχνίδια σ' όλες τις διοργανώσεις. Η επόμενη χρονιά δεν εξελίχθηκε ιδανικά ούτε για τον ίδιο, αλλά ούτε και για την ισπανική ομάδα, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος πίσω από Βαλένθια, Μπαρτσελόνα και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Μεταγραφή και Κύπελλο με την Ίντερ

Το δεύτερο πέρασμα του Καμπιάσο από τη Ρεάλ ήταν κι αυτό σύντομο, αφού το καλοκαίρι του 2004 αποτέλεσε παρελθόν. Όπως στην περίπτωση του Κλοντ Μακελελέ, έτσι και σ' αυτή του Καμπιάσο, οι διοικούντες τη Ρεάλ υποτίμησαν την αξία του. Την... απερισκεψία των μαδριλένων εκμεταλλεύτηκε η Ίντερ, η οποία τον απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή.

Καμπιάσο: Οι 10 κορυφαίες στιγμές της καριέρας του

Στους "νερατζούρι" δημιούργησε ένα εξαιρετικό δίδυμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τον συμπατριώτη του, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Το τέλος της χρονιάς τον βρήκε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη Ρόμα, όμως η συγκεκριμένη επιτυχία ήταν μόνο η... αρχή!

Γκολάρα και back-to-back

Την επόμενη σεζόν η Ίντερ θα τεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη Ρόμα στο τελικό του Coppa Italia, κάνοντας το back to back, με συνολικό σκορ 4-2 (1-1, 3-1). Highlight των διπλών αναμετρήσεων ήταν το εκπληκτικό γκολ του Καμπιάσο στον επαναληπτικό του "Τζουζέπε Μεάτσα". Μόλις 6 λεπτά από την έναρξη του αγώνα ο Αργεντινός έπιασε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ των "τζιαλορόσι", Ντόνι.

Γκολ στο Μουντιάλ ύστερα από... 24 πάσες

Ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν μπει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει την υπογραφή του Εστέμπαν Καμπιάσο. Στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ του 2006 που διεξήχθη στα γήπεδα της Γερμανίας, η Αργεντινή τέθηκε αντιμέτωπη με τη Σερβία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Ο Μάξι Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ μόλις στο 6', ενώ ο Καμπιάσο διπλασίασε τα τέρματα των αλπισελέστε στο 31ο λεπτό.

Το αξιοσημείωτο στην επίτευξη του συγκεκριμένους τέρματος είναι πως οι παίκτες του Χοσέ Πέκερμαν "έκρυψαν" -κυριολεκτικά- την μπάλα, καθώς αντάλλαξαν 24 πάσες προτού ο άσος της Ίντερ νικήσει τον Ντράγκοσλαβ Γέβριτς με όμορφο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Για την ιστορία, η Αργεντινή επικράτησε με το εμφατικό 6-0!

Σπουδαίο ρεκόρ και scudetto

Ο Καμπιάσο συνέχισε την ανοδική πορεία με τη φανέλα των "νερατζούρι", αποτελώντας το συνδετικό κρίκο μεταξύ της μεσαίας και της αμυντικής γραμμής. Όλο το παιχνίδι των Ιταλών περνούσε από τα πόδια του, όντας βαρόμετρο για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Το 2007 αποτέλεσε χρονιά-ορόσημο για τους Μιλανέζους, με τον 27χρονο -τότε- άσο να γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ιταλικής ομάδας.

Καμπιάσο: Οι 10 κορυφαίες στιγμές της καριέρας του

Εκείνη τη σεζόν (2006-07) η Ίντερ έσπασε όλα τα κοντέρ συγκεντρώνοντας 97 βαθμούς, κάτι το οποίο αποτελεί ρεκόρ για το ιταλικό ποδόσφαιρο, ενώ έκανε και τις περισσότερες σερί νίκες (17) όλων των εποχών στο Campionato.

"Σκότωσε" τη... μισητή Μίλαν

Το ντέρμπι μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν θεωρείται ένα από τα πιο... μισητά σε όλο τον κόσμο. Αν θες να κερδίσεις την αποδοχή των οπαδών αρκεί να σημειώσεις ένα νικητήριο γκολ στο "Derby della Madonnina". Βέβαια, ο Καμπιάσο δεν χρειαζόταν να αποδείξει την αξία του, αφού είχε ήδη εντυπωσιάσει με τα κατορθώματά του. Παρόλα αυτά, το τέρμα που πέτυχε στην αναμέτρηση τον δύο ομάδων στις 23 Δεκεμβρίου του 2007 και χάρισε τη νίκη στην Ίντερ, ήταν ακόμα ένα... παράσημο στην πορεία του με τη φανέλα των "νερατζούρι".

Το πολυπόθητο Champions League

Ένα όνειρο ετών του Μάσιμο Μοράτι έλαβε "σάρκα και οστά" τη σεζόν 2009-10. Με τον Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία, οι "νερατζούρι" πραγματοποίησαν μία τρομερή πορεία, η οποία τους οδήγησε μέχρι τον τελικό του Champions League, το οποίο και κατέκτησαν, επικρατώντας με 2-0 της Μπάγερν Μονάχου. Στην πορεία προς την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, ο Καμπιάσο είχε παίξει καταλυτικό ρόλο με ένα σημαντικό γκολ απέναντι στην Τσέλσι. Οι Μιλανέζοι φιλοξένησαν τους "μπλε" για τους "16" της διοργάνωσης και ο Αργεντινός με ένα εξαιρετικό συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πετρ Τσεχ, δίνοντας τη νίκη με 2-1, η οποία αποδείχθηκε "χρυσάφι".

Πρώτο γκολ και διασυρμός της Γιουνάιτεντ

Το περυσινό καλοκαίρι, αποχαιρέτησε την Ίντερ ύστερα από μία δεκαετία γεμάτη επιτυχίες και τίτλους, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους με την Λέστερ. Πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο στις 13 Σεπτεμβρίου στη νίκη των "αλεπούδων" με 1-0 επί της Στόουκ, όμως το ματς που του χάρισε μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φιλάθλων της αγγλικής ομάδας ήταν αυτό κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" προηγήθηκαν με 3-1 στο "Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ" κι όλα έδειχναν πως θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα. Όμως, με μία επική ανατροπή η Λέστερ πήρε τη νίκη με το εντυπωσιακό 5-3, με τον Καμπιάσο να φέρνει το ματς στα ίσα με ένα υπέροχο πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Για ενστάσεις, σχόλια, παρατηρήσεις τα λέμε και στο twitter:

Διαβάστε ακόμα:

Ψάχνει το "μπαμ" με Καμπιάσο ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK