H παρακαταθήκη του Βίκτορ στον Ολυμπιακό

H σκληρή προετοιμασία του Ισπανού τεχνικού το καλοκαίρι άφησε και κάτι καλό στον διάδοχό του, Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος δεν βρήκε “καμμένη γη”, αλλά ποδοσφαιριστές που φαίνονταν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν μυικούς τραυματισμούς.

H παρακαταθήκη του Βίκτορ στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον Βίκτορ έπεσε το περισσότερο ανάθεμα για τον αποκλεισμό από το Champions League. Έκανε πολλά λάθη ο Ισπανός. Κυρίως άκουσε και ανθρώπους που δεν έπρεπε να ακούσει ως προς την κατάρτιση της ενδεκάδας στα παιχνίδια με την Χάποελ Μπερ Σέβα, αλλά δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε στα όσα έγιναν το καλοκαίρι.

Απλώς καλό είναι να λέγονται και κάποια πράγματα αναφορικά με το τι άφησε πίσω του ο Βίκτορ. Ο Ισπανός σε καμία περίπτωση δεν άφησε “καμμένη γη”. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν... Στραματσόνι, ο οποίος απ' ό,τι λένε τα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, άφησε στον Μαρίνο Ουζουνίδη ένα σωρό ποδοσφαιριστές στα όρια της θλάσης και συν τοις άλλοις τα κρούσματα με μυικούς τραυματισμούς ήταν αρκετά στο “τριφύλλι”.

Όχι λοιπόν. Δεν τα έκανε όλα στραβά ο Βίκτορ. Μπορεί το καλοκαίρι η προετοιμασία που έκανε να παρέπεμπε σε εποχές... Μπάγεβιτς με πολύ τρέξιμο στα βουνά και τα δάση της Αυστρίας, αλλά σε καμία περίπτωση ο Μπέντο που τον διαδέχτηκε δεν συνάντησε ένα... νοσοκομείο. Συνάντησε μία κανονική ομάδα που τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της φυσικής κατάστασης ήταν σε πολύ καλό επίπεδο.

Σίγουρα ο Βίκτορ όπως και αρκετοί στον Ολυμπιακό, υποτίμησαν τις ομάδες του γ' προκριματικού γύρου του Champions League και πίστεψαν ότι ακόμα και με βαριά πόδια, οι “ερυθρόλευκοι” θα κατάφερναν κουτσά-στραβά να μπουν στους ομίλους. Παρουσιάστηκαν... κατάκοποι στα ματς με την Χάποελ Μπερ Σέβα και αυτό τους κόστισε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όμως, ο Βίκτορ έβλεπε μακριά. Δούλεψε στην προετοιμασία έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές να ήταν στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Όταν θα άρχιζαν δηλαδή οι υποχρεώσεις στη φάση των ομίλων του Champions League.

H παρακαταθήκη του Βίκτορ στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι το γεγονός ότι ο Πάουλο Μπέντο είχε ήσυχο το κεφάλι του ως προς το ότι δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα μυικών τραυματισμών, οφείλεται στην προετοιμασία του Βίκτορ.

ΒΓΗΚΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Να σας θυμίσουμε ποιοι έμειναν “οφ” από θλάσεις τη φετινή σεζόν; Οι... κλασικοί Σιόβας και Μπουχαλάκης, αλλά και ο Στέφανος Καπίνο που έπαθε τη ζημιά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όλοι όσοι τραυματίστηκαν από την αρχή της σεζόν ήταν από χτυπήματα στην προπόνηση ή στους αγώνες και όχι επειδή “έσκασαν” από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Βεβαίως και ορισμένοι έφτασαν στα όριά τους, όπως για παράδειγμα οι Ελιουνούσι, Ιντέγιε, Φορτούνης, Ντα Κόστα και Μιλιβόγεβιτς. Αλλά δεν έβγαλαν θλάση! Ο Ιντέγιε εξαιτίας του τραγικού αγωνιστικού χώρου των “Ζωσιμάδων” σαν να “άνοιξε” λίγο πιο πολύ το πόδι του σε μία προσπάθεια και ένιωσε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό. Ψιλοπράματα δηλαδή. Το σημαντικό πάντως είναι ότι φέτος είχε ο Ολυμπιακός τους λιγότερους μυικούς τραυματισμούς από κάθε άλλη χρονιά!

Να σας θυμίσουμε πέρσι τέτοιο καιρό τι συνέβαινε; Πότε ο Μποτία και πότε ο Ντα Κόστα έμεναν έξω. Ο Τσόρι τα ίδια. Ο Ερνάνι επίσης. Ο Φουστέρ, ο Μπουχαλάκης και ο Καμπιάσο βρέθηκαν στα “πιτς” λόγω μυικών τραυματισμών.

Δεν κάνουμε συγκρίσεις ανάμεσα στις προετοιμασίες των Βίκτορ και Σίλβα. Ο πρώτος είχε κάποιες θεωρητικά απαρχαιωμένες μεθόδους με το τρέξιμο στα... βουνά και τα λαγκάδια, ο Σίλβα γούσταρε πολύ να βάζει την μπάλα ακόμα και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Όμως, δεν γίνεται να αδιαφορήσει κανένας στο ότι ο Βίκτορ έχει ένα σημαντικότατο μερίδιο στους λιγοστούς εώς μηδαμινούς μυικούς τραυματισμούς που έχει φέτος ο Ολυμπιακός. Και για να είμαστε ειλικρινείς, ο ίδιος ο Μπέντο όταν πήρε στα χέρια του τα αποτελέσματα των εργομετρικών στα μέσα Αυγούστου, είχε διαπιστώσει ότι όντως είχε γίνει καλή δουλειά το καλοκαίρι σε Αυστρία και Βέλγιο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK