Καρίγιο και Ζόνατας τα "ισοδύναμα" για Μιραλάς

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις εξελίξεις στην περίπτωση του Κέβιν Μιραλάς και αναλύει το Plan B του Ολυμπιακού σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Βέλγου. Τι γίνεται με Καρίγιο και Ζόνατας.

Καρίγιο και Ζόνατας τα "ισοδύναμα" για Μιραλάς
Καρίγιο-Μιραλάς-Ζόνατας

Plan B σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη μεγάλη μεταγραφή του Κέβιν Μιραλάς έχουν εκπονήσει ήδη στον Ολυμπιακό. Είναι γεγονός ότι οι αρμόδιοι του συλλόγου και του τεχνικού τιμ, βλέποντας τον υψηλό βαθμό δυσκολίας για την απόκτηση του Βέλγου διεθνούς, το συνολικό κόστος της οποίας θα υπερβεί τα 15 εκατομμύρια για ένα χρόνο, έχουν έτοιμη και την εναλλακτική λύση, η οποία για κάποιους ίσως αποδειχθεί ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες επί του θέματος, η Έβερτον, από τη στιγμή που μετά τη Φενέρμπαχτσε έχει μπει στο παιχνίδι για τον Κέβιν και η Τότεναμ, δεν πρόκειται να ρίξει τις απαιτήσεις της κάτω από τα 10 εκατομμύρια για να τον παραχωρήσει στην πρώην ομάδα του. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους υπόλοιπους διεκδικητές ο αγγλικός σύλλογος ζητάει 12+, ωστόσο, για τον Ολυμπιακό οι άνθρωποι της Έβερτον είναι διατεθειμένοι να κάνουν ένα μικρό σκόντο, σεβόμενοι και την επιθυμία του ποδοσφαιριστή.

Από 'κει και πέρα, όμως, οι απολαβές του Κέβιν είναι γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ "νετ" ανά σεζόν, ενώ θέλει και συμβόλαιο διάρκειας τριών ή τεσσάρων ετών. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το συνολικό κόστος αν υπολογίσουμε και την εφορία, ξεφεύγει, άρα είναι λογικό να γίνονται δεύτερες σκέψεις.

Δεν εγκαταλείπουν, αλλά κρατούν μικρό καλάθι

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν εγκαταλείψει την υπόθεση Μιραλάς. Το αντίθετο ισχύει, αλλά εξακολουθούν να κρατούν μικρό καλάθι για τους λόγους που προαναφέραμε. Παράλληλα, ωστόσο, έχει κάνει τις εισηγήσεις του και ο Μάρκο Σίλβα, όπως σας είχε ενημερώσει σχετικά εδώ και μέρες το Contra.gr.

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο 38χρονος κόουτς της ομάδας, έχει εκφραστεί ευθύς εξαρχής θετικά στη μεταγραφή του Μιραλάς. Από την άλλη, έχει πει "όχι" για τον Μπερμπάτοφ, ενώ δεν είναι πολύ ζεστός και για τον Νενέ, κυρίως λόγω ηλικίας. Από τους δύο, προτιμά τον Βραζιλιάνο μεσοεοπιθετικό, αλλά θεωρεί πως υπάρχουν και ακόμη καλύτερες επιλογές.

Είναι διασταυρωμένο ότι ο Πορτογάλος κόουτς έχει ψηλά στη λίστα του τον δικό του Καρίγιο. Όχι τον Αργεντινό της Εστουντιάντες, ο οποίος έπαιξε δυνατά, αλλά προτίμησε τη Μονακό και τη Ligue 1, αλλά τον Περουβιανό της πρώην ομάδας του, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο οποίος έβγαλε μάτια στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα.

Καρίγιο και Ζόνατας τα "ισοδύναμα" για Μιραλάς
Αντρέ Καρίγιο

Ο 24χρονος εξτρέμ, ο οποίος παρότι δεξιοπόδαρος παίζει με την ίδια άνεση και στις δύο πτέρυγες μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο και θεωρεί τον Σίλβα ποδοσφαιρικό "πατέρα" του. Μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο και η τιμή του δεν είναι απαγορευτική ούτε εκτός μπάτζετ Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Αλεξάνδρας θεωρούν ότι μπορεί να αποκτηθεί με ένα ποσό γύρω στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Το "αγκάθι", όμως, αφορά το ότι ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ προτιμά, αν δεν μπορέσει να του ανανεώσει το συμβόλαιο, να τον δώσει σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πλανήτη, παρά στην ομάδα του Σίλβα, καθώς οι σχέσεις τους βρίσκονται σε ακραίο σημείο.

Από 'κει και πέρα, ο Σίλβα δεν έχει προτείνει στον Ολυμπιακό μόνο τον Αντρέ Καρίγιο, ο οποίος είναι ήδη "μιλημένος" και κάνει τον... ανήξερο μέχρι νεοτέρας, αλλά κι έναν ακόμη εξτρέμ από την Πορτογαλία τον οποίο θεωρεί εξαιρετική περίπτωση, την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν για δύο ακραίους έναν σε κάθε πτέρυγα κι όχι έναν. Μια πιθανή περίπτωση είναι ο 23χρονος Ολλανδός με καταγωγή από τη Λιβερία, Όλα Τζόν της Μπενφίκα, η οποία πιέζει για να αποκτήσει τον Ομάρ Ελαμπντελαουί...

Παράλληλα, ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας έχει πει "ναι" και για τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ Ζόνατας της Έλτσε, ο οποίος έμεινε ελεύθερος στο τέλος της σεζόν και το όνομά του παίζει καιρό τώρα στο "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ. Θεωρεί ότι ο 26χρονος επιθετικός παρά το μπόι του (1,92) είναι πολύ γρήγορος κι αυτό είναι κάτι που θέλει πολύ στον δικό του Ολυμπιακό.

Σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, εκείνος που έχει ξεχωρίσει με την πρώτη... ματιά από τους νεοφερμένους και άπαντες συμφωνούν ότι θα κάνει τη διαφορά είναι ο Πουλίδο. Ο Μεξικανός είναι... διάολος μέσα στην περιοχή και ο Σίλβα το επισήμανε με το "καλημέρα", ενώ ξέρει καλά πως πέρα από την κορυφή της επίθεσης μπορεί να αγωνιστεί και στην πτέρυγα.

Τέλος, ο Σίλβα σκοπεύει να δουλέψει δύο συστήματα για τον Ολυμπιακό. Πέρα από το 4-2-3-1 που εφαρμόζει αυτές τις πρώτες μέρες έχει στο μυαλό του και το 4-1-3-2, δηλαδή με έναν "κόφτη", διάταξη την οποία "σχεδιάζει" για τους εντός έδρας αγώνες του "Καραϊσκάκη"...

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή Τάσου Μητρόπουλου στον Ολυμπιακό

Έφυγαν άλλα 1000 διαρκείας σε μια μέρα στον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK