Κασάμι: "Νίκη με τη Γιουβέντους"

O Παϊτίμ Κασάμι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Stadio", έπλεξε το εγκώμιο των φίλων του Ολυμπιακού, μίλησε για την ατμόσφαιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης", για τον ανταγωνισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στα σημαντικά ματς με Γιουβέντους και Παναθηναϊκό.

Κασάμι: "Νίκη με τη Γιουβέντους"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Είσαι "νέο αίμα" στον Ολυμπιακό κι όμως δείχνεις ήδη σαν στο σπίτι σου. Πώς γίνεται αυτό;

"Μου αρέσει η νοοτροπία του νικητή που έχει αυτή η ομάδα. Νιώθω σαν στο σπίτι μου, γιατί οι φίλαθλοι με έκαναν να νιώσω έτσι από την πρώτη ημέρα. Νιώθω σαν στο σπίτι μου γιατί το γήπεδο «καίει» και η ενέργεια αυτή μεταδίδεται και σε εμάς και μας κάνει πιο δυνατούς. Γιατί είμαστε μία ομάδα Champions League και γιατί αυτό μου ταιριάζει. Έχουμε υψηλούς στόχους και αυτό μου αρέσει πολύ".

-Κάθε προπόνηση που περνάει δένεσαι ακόμη περισσότερο με τους συμπαίκτες σου;

"Γνωριζόμαστε ολοένα και καλύτερα. Κάθε σωστή πάσα, κάθε λάθος πάσα μάς κάνει διαρκώς καλύτερους. Και από τα λάθη μαθαίνουμε. Και μαθαίνουμε μαζί να τα αποφεύγουμε, όσο αυτό είναι εφικτό πάντα… Νομίζω πως όλα τα παιδιά μού έχουν δείξει πολύ καλή συμπεριφορά και με δέχθηκαν με πολύ ωραίο τρόπο. Αυτό βοήθησε πολύ στην αρχή και τώρα, ματς με το ματς, προπόνηση με την προπόνηση, δενόμαστε ολοένα και περισσότερο. Δουλεύουμε καθημερινά μαζί, ταξιδεύουμε μαζί, μένουμε μαζί στις αποστολές, τρώμε μαζί. Και αυτό μας φέρνει πολύ κοντά. Πιο κοντά από όλα, όμως, μας φέρνουν οι επιτυχίες μας, αλλά και οι δυσκολίες. Τα συναισθήματα είναι έντονα και στη μία και στην άλλη περίπτωση και ως ομάδα μαθαίνουμε να τα διαχειριζόμαστε και να τα ζούμε!"

-Γίνεται πολύς λόγος για τα… εύκολα παιχνίδια που έχει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα και για τους αντιπάλους του. Συμφωνείς, με βάση τα όσα έχεις δει μέχρι τώρα;

"Μα είναι δυνατόν; Ποια εύκολα παιχνίδια; Όσα παιχνίδια έχουμε κερδίσει… εύκολα τα έχουμε κερδίσει επειδή είμαστε μία ποιοτική ομάδα, σαφώς ποιοτικότερη από τους αντιπάλους μας. Όλοι όσοι αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό δίνουν το 200% των δυνάμεών τους για να τον κερδίζουν! Δεν είναι εμφανές; Ο Ατρόμητος, ο Εργοτέλης. Τώρα... δεν έχουμε εύκολα παιχνίδια. Πιστεύω το ακριβώς αντίθετο! Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον καλύτερο, τον πρώτο"!

-Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ανήκει στο παρελθόν. Μπροστά υπάρχει η Γιουβέντους. Πιστεύεις ότι θα κρίνει εν πολλοίς την έκβαση του ομίλου;

"Είναι σίγουρα πολύ κρίσιμο ματς. Παίζουμε στην έδρα μας. Είναι το τρίτο παιχνίδι και αν πάρουμε το “τρίποντο”, θα έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία για να προχωρήσουμε από τον όμιλο. Θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί για να μιλήσουμε για τη συνέχεια, όμως, ναι, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα παίξουμε με γνώμονα το μέλλον μας"!

-Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο Θρύλος για να φύγει νικητής από το ματς με τη Γιουβέντους;

"Πρέπει να παίξουμε τόσο εξαιρετικά όσο κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την 1η αγωνιστική. Πρέπει να έχουμε τώρα τρομερή πειθαρχία, εξυπνάδα και καθαρό μυαλό. Να κάνουμε γρήγορες και “φονικές” επιθέσεις ή αντεπιθέσεις και να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί σε αυτό το παιχνίδι, σκοράροντας. Δεν έχουμε περιθώριο απέναντι σε μία ομάδα όπως η Γιουβέντους να μην κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας. Πρέπει να παίξουμε με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση"!

-Ο κόσμος στην εξέδρα πώς σας τονώνει την αυτοπεποίθηση;

"Είναι φανταστικοί! Οι φίλαθλοί μας είναι τρομεροί! Κόντρα στην Ατλέτικο το γήπεδο σείστηκε! Όταν ακούς το κοινό να ζητωκραυγάζει με αυτό τον τρόπο, να σε “σπρώχνει” με τη φωνή και το τραγούδι προς τη νίκη, δεν γίνεται να το απογοητεύσεις! Δεν γίνεται να μην το κάνεις χαρούμενο! Δίνεις τα πάντα για αυτόν τον κόσμο"!

-Θυμάμαι να λες ότι γνώριζες πολλά για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Τώρα που τον ζεις, ποια είναι η άποψή σου;

"Οι φίλαθλοι λατρεύουν την ομάδα! Ναι, είχα ακούσει πολλά για τον κόσμο του Ολυμπιακού, όμως τώρα που τον βλέπω και από κοντά αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει για τον σύλλογο! Οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλο κοινό και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Με τον κόσμο στο πλευρό μας μπορούμε να κάνουμε τα πάντα".

-Για να μην ξεχνιόμαστε, μπροστά υπάρχει και το ματς με τον Παναθηναϊκό. Το σκέφτεστε καθόλου;

"Βέβαια. Είναι ιδιαίτερο και όσο και αν θέλουμε να το αφήσουμε για την ώρα του, γυρνάει στο μυαλό μας… Πρώτα θα προχωρήσουμε με τη Γιουβέντους και στη συνέχεια θα σκεφτούμε ακόμη περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Οφείλουμε να το έχουμε στο μυαλό μας, όμως, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Κι ας ακολουθεί έναν αγώνα Champions League. Είναι πολύ σημαντικό για το κλαμπ, για τους φιλάθλους, για τον Πειραιά. Αυτομάτως γίνεται σημαντικό και για όλους εμάς, τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό επιτελείο…"

-Είστε έτοιμοι και για τις δύο μεγάλες αυτές προκλήσεις;

"Ναι, είμαστε έτοιμοι. Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, χρειάζονται διαφορετική προετοιμασία, αλλά έχουν κοινό το σημαντικότερο πράγμα: Θέλουμε και στα δύο το τρίποντο και στοχεύουμε στο να κάνουμε και με τα δύο τους φιλάθλους μας ακόμη πιο υπερήφανους για την αγαπημένη τους ομάδα"!

-Θα ήθελα να μου περιγράψεις λίγο τον εαυτό σου.

"Είμαι πολύ δυναμικός παίκτης. Μου αρέσει το έντονο παιχνίδι, με σασπένς. Μου αρέσει να πασάρω, αλλά και να σουτάρω, ενώ όταν μπαίνω στο γήπεδο, στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η νίκη! Περιμένω να βελτιώνομαι διαρκώς και σε ατομικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Δηλαδή στη συνεργασία μου με τους συμπαίκτες μου".

-Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

"Μας στηρίζουν πάρα πολύ! Είναι πραγματικά ο 12ος παίκτης μας σε κάθε ματς και παίρνουμε μεγάλη ώθηση από τους φιλάθλους μας. Θέλω να τους ζητήσω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με τον ίδιο τρόπο. Μαζί μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα και, όπως εκείνοι μας αγαπούν, έτσι τους αγαπάμε και εμείς. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό και με τη Γιουβέντους, αλλά και με τον Παναθηναϊκό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK