Κασάμι: "Το όνειρό μου παραμένει η Premier League"

Ο Παϊτίμ Κασάμι μίλησε για την επιλογή του Ολυμπιακού και για την αποχώρησή του από την ομάδα.

Κασάμι: "Το όνειρό μου παραμένει η Premier League"

Ο Παϊτίμ Κασάμι παραχώρησε συνέντευξη σε ελβετική ιστοσελίδα στην οποία υπογράμμισε τη χαρά του για την επιλογή του Ολυμπιακού, τόνισε ότι η ομάδα διαφημίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά επεσήμανε ότι ευελπιστεί κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Αγγλία.

Οι δηλώσεις Κασάμι στο " 20min.ch"

Για το εάν είναι κουρασμένος από το πάρτι μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος

"Ποιο πάρτι; Την Τετάρτη παίζουμε ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και είναι ένα σημαντικό ματς. Δεν υπάρχει καιρός για πάρτι".

Για τις διακρίσεις του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και το πόσο συχνά ακούει το "μόνο στην Ελλάδα"

"Ένας τίτλος είναι πάντα ένας τίτλος και πρέπει να τον κερδίσεις. Δεν παίζει ρόλο η χώρα. Και στην Ελβετία συμβαίνει τα τελευταία χρόνια κάτι αντίστοιχο με τη Βασιλεία που έχει κατακτήσει τα έξι τελευταία πρωταθλήματα και πάει για το έβδομο. Ξέρω πως πολλοί υποστηρίζουν πως στην Ελλάδα το πρωτάθλημα είναι εύκολο, αλλά δεν είναι αλήθεια. Ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ή ο Πανιώνιος είναι ανταγωνιστικές. Ειδικά στα ντέρμπι, ο κόσμος αντιδρά σε περίπτωση ήττας".

Για το γεγονός ότι απομένουν έξι αγωνιστικές και ο Ολυμπιακός είναι 18 πόντους μπροστά κι έχει κλειδώσει τον τίτλο

"Έτσι είναι. Οι φίλαθλοι αντιδρούν έντονα όταν χάνουμε κάποιο ντέρμπι".

Για τη φωτοβολίδα που τον είχε χτυπήσει και την επιλογή του Ολυμπιακού

"Όταν μετακόμισα στην Ελλάδα από την Premier League, βίωσα ένα πολιτισμικό σοκ. Δεν ήταν εύκολα. Όμως στην ομάδα γίνονται σοβαρές επενδύσεις και γίνεται προσπάθεια να είμαστε επιτυχημένοι και να διαφημίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Φέτος στο Champions League πήραμε 9 βαθμούς, αλλά μείναμε εκτός συνέχειας".

Για τον αν είναι πισωγύρισμα η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

"Αν κάποιοι το βλέπουν έτσι, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Για μένα ήταν μια καλή κίνηση. Παίζω συχνά, αγωνίζομαι στο Champions League, πράγμα που για μένα είναι σημαντικό και είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σπουδαίους συμπαίκτες όπως ο Καμπιάσο, ο Αμπιντάλ και ο Αφελάι. Έμαθα πολλά και μάζεψα εμπειρίες. Μετά από πολλές μετακινήσεις, βρήκα μια σταθερότητα και βελτιώθηκα".

Για την παρουσία του Καρεμπέ

"Ο Κριστιάν έχει πολύ σημαντικό ρόλο και συμβολή. Συζητάμε πολύ συχνά και με έχει βοηθήσει σε διάφορα πράγματα. Μου λέει πού και πώς μπορώ να βελτιωθώ, ενώ η παρουσία του έπαιξε ρόλο και μετά το περιστατικό με τη φωτοβολίδα. Νιώθω πως μπορώ πάντα να τον συμβουλευτώ σε οτιδήποτε αφορά το μέλλον μου".

Για το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό

"Έχω παίξει 60 παιχνίδια, εγχώρια και διεθνή. Νιώθω πολύ καλά στην Αθήνα. Το όνειρό μου παραμένει –κάποια στιγμή- η Premier League. Θα δούμε. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι το EURO του καλοκαιριού. Αυτό είναι το σημαντικό επόμενο βήμα. Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσω όταν φτάσει η ώρα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK