Κι άλλο "καμπανάκι" στον Φορτούνη

"Έπρεπε να τον βγάλω νωρίτερα", είπε ο Μπέντο για τον Κώστα Φορτούνη μετά το ματς με τον Παναιτωλικό και είναι η δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, που ο Πάουλο Μπέντο τον "αδειάζει" δημοσίως. Τι ρόλο έχουν παίξει οι Τσόρι και Μάριν.

Κι άλλο "καμπανάκι" στον Φορτούνη
fortounis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Περίεργη η χρονιά για τον Ολυμπιακό, περίεργη κατ’ επέκταση και για κάποιους ποδοσφαιριστές μεμονωμένα. Ειδικά ο Κώστας Φορτούνης θα έχει να το λέει ότι η φετινή σεζόν είχε υψηλές και χαμηλές πτήσεις, αμφισβήτηση, «άδειασμα» από τον προπονητή, αποδοκιμασίες! Τα είχε όλα με λίγα λόγια…

Ο Πάουλο Μπέντο ήταν εκνευρισμένος με τον Φορτούνη στο ματς με τον Παναιτωλικό. Τον έβγαλε άρον-άρον στην ανάπαυλα και το αξιοσημείωτο είναι ότι έβαλε στη θέση του τον Ανδρούτσο, ο οποίος σημειωτέον είχε σηκωθεί για ζέσταμα από το30’. Οπότε, αυτό που είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι « το λάθος μου ήταν που δεν τον έβγαλα νωρίτερα», αποδεικνύεται στην πράξη.

Τι εννοούμε; Προφανώς για να σήκωσε τον Ανδρούτσο για προθέρμανση τόσο νωρίς, του πέρασε κάποια στιγμή από το μυαλό να προχωρήσει στην συγκεκριμένα αλλαγή πριν την εκπνοή του πρώτου 45λέπτου.

Ο Φορτούνης έχει ένα κακό συνήθειο. Όταν δεν βρίσκεται στα καλύτερά του, δίνει μία εντύπωση – προφανώς άθελά του – ότι είναι προκλητικά σε έναν δικό του… κόσμο! Κάνει ένα εύκολο λάθος.

Ο Μπέντο λοιπόν τον «άδειασε» στη συνέντευξη Τύπου. Και για να είμαστε ειλικρινείς, όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στον κόκκινο πάγκο, τέτοιο «άδειασμα» έχει κάνει μόνο σε δύο ποδοσφαιριστές. Στον Μάριν και στον Φορτούνη. Όταν οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού τον ρωτούσαν για τον Τσόρι, σαν να πρόσεχε λίγο παραπάνω τα λόγια του. Με τους Μάριν και Φορτούνη δεν χαμπάριαζε όμως.

Ο Κώστας δεν είναι η πρώτη φορά που ακούει τον προπονητή του να εκφράζει δημοσίως τη δυσαρέσκειά του.

Ακριβώς πριν από τρεις μήνες μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Μπέντο είχε ερωτηθεί στη συνέντευξη Τύπου για τους λόγους που είχε μείνει εκτός αποστολής ο Τρικαλινός άσος. Ιδού τι είχε απαντήσει: « Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να βρει τον καλό εαυτό του. Του έχουμε ξεκαθαρίσει τι θέλουμε από εκείνον και τι πρέπει να αλλάξει. Έχει τεράστιο ταλέντο, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο το ταλέντο».

Ουσιαστικά άφηνε υπόνοιες ότι δεν δούλευε όσο έπρεπε στο Ρέντη. Στο μεταξύ, είχαν προηγηθεί και άλλα με τον «Φόρτου». Στη ρεβάνς με την Αρούκα είχε αποδοκιμαστεί από την εξέδρα, με τον κόσμο προφανώς να είχε επηρεαστεί από την εικόνα του στα ματς με την Χάποελ Μπερ Σέβα, αλλά και από τα διάφορα που είχαν κυκλοφορήσει για την νωχελική παρουσία του στις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ο Μπέντο λοιπόν του είχε στείλει το πρώτο «μήνυμα» μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Χθες (18/12) ακούστηκε και το δεύτερο «καμπανάκι». Αυτό όμως που εκνεύρισε περισσότερο τον Πορτογάλο ήταν το γεγονός ότι του είχε ρίξει κι άλλες προειδοποιητικές «βολές», αλλά προφανώς δεν εισέπραξε το μήνυμα.

Με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο αντικαταστάθηκε στο76’. Τέσσερις μέρες αργότερα αντικαταστάθηκε στο66’επειδή δεν είχε μείνει ευχαριστημένος ο Μπέντο. Με τον Παναιτωλικό ξανά τα ίδια, αλλά αυτή τη φορά βγήκε στο ημίχρονο. Είναι τρία σερί ματς που ο Φορτούνης είναι σκιά του εαυτού του και κυρίως δίνει την αίσθηση σαν να κάνει «αγγαρεία». Αυτό είναι που «τσίγκλησε» τον Μπέντο και αναγκάστηκε να πει όλα αυτά που είπε στη συνέντευξη Τύπου.

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ… ΤΣΟΡΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝ

Γιατί παρουσιάζει ο Φορτούνης αυτό το πρόσωπο τον τελευταίο καιρό; Προφανώς επειδή έχει καταλάβει ότι παίζει μπάλα μόνος του! Προφανώς νιώθει την ασφάλεια ότι ακόμα και κακός να είναι σε ένα ματς, δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής να τον πετάξει εκτός ενδεκάδας.

Με λίγα λόγια αισθάνεταιαναντικατάστατος και έχει εφησυχάσει σε αυτό, αφού βλέπει ότι ο Μπέντο σχεδόν σε όλο τον α’ γύρο είχε εξαφανισμένο τον Μάριν, ενώτον Τσόρι πότε στον πάγκο και πότε στην εξέδρα.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι ο Φορτούνης αποτελεί στην παρούσα φάση ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο από πλευράς ποιότητας. Είναι ένας παίκτης που στην καλή του μέρα μπορεί να υποχρεώσει ένα σωρό «κατασκόπους» κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων να γεμίσουν τα μπλοκάκια τους. Στην κακή του μέρα όμως μπορεί να βγάλει έξω από τα ρούχα του τον προπονητή του και όχι μόνο.

Ήδη λοιπόν του έχουν σταλεί δύο «μηνύματα». Το πρώτο μετά τον Ηρακλή, το δεύτερο μετά τον Παναιτωλικό. Αν είχε αγωνιστική ανήμερα Χριστουγέννων, το πιθανότερο είναι να μην ξεκινούσε ο διεθνής άσος, προφανώς για παραδειγματισμό. Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, έχουμε πολύ δρόμο και σίγουρα μέχρι τότε ο Μπέντο θα πιάσει τον Φορτούνη και θα του μιλήσει. Όπως είχε κάνει και τον Σεπτέμβριο που πάλι είχε παρουσιάσει περίεργα... σημάδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Άδειασμα" Μπέντο σε Φορτούνη: "Λάθος μου που δεν τον έβγαλα νωρίτερα..."
Νίκη με ανατροπή και καλές γιορτές για Μπέντο και Ολυμπιακό
Όχι άλλα υπογλώσσια…
Σάββας για μεταγραφές

News 24/7

24MEDIA NETWORK