Ξεφεύγει, με τη "βοήθεια" της Γιουνάιτεντ

Η ποιότητα, η αλλαγή νοοτροπίας, ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας, η δουλειά στις προπονήσεις και τα κίνητρα που εμφανίζονται διαρκώς στον δρόμο του, είτε πρόκειται για τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είτε για την κατάρριψη μιας σειράς από ρεκόρ, είναι εκείνα που βοηθούν τον Ολυμπιακό στο να βελτιώνεται αγωνιστικά, ανοίγοντας ολοένα και περισσότερο την ψαλίδα από τους εγχώριους αντιπάλους του.

Ξεφεύγει, με τη "βοήθεια" της Γιουνάιτεντ
mitsel.jpg INTIME SPORTS

Ο Μίτσελ που έχει βάλει βέβαια το χεράκι του για την αλλαγή προσώπου του Ολυμπιακού, το είπε κάποια στιγμή στις δηλώσεις μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά πέρασε στα ψιλά. «Δουλεύουμε για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι για τους αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» τόνισε, όταν ρωτήθηκε για την πίεση που ασκούν οι «ερυθρόλευκοι» στον αντίπαλο. Επί της ουσίας, αυτό είναι «μυστικό». Η διαρκής βελτίωση, ο συναγωνισμός και τα κίνητρα που κρατούν σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές.

Με πατημένο το γκάζι...

Άλλες εποχές, η «μηχανή» των Πειραιωτών μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δούλευε στο ρελαντί. Τώρα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο 2014 με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην νοοτροπία που έχει περάσει ο Μίτσελ στην ομάδα, στο γεγονός ότι κανείς δεν έχει καπαρωμένη θέση στην ενδεκάδα αλλά και στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο Champions League.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές «σχίζονται» στις προπονήσεις και στους αγώνες γιατί θέλουν, ο καθένας από την πλευρά του, να αποκτήσουν προβάδισμα ώστε να αγωνιστούν στα δύο παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλοι θέλουν να δείξουν πράγματα, διότι γνωρίζουν καλά, ότι τα ματς με την αγγλική ομάδα θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Και είναι φανερό επίσης πως οι παίκτες χαίρονται αυτό που κάνουν, φαίνεται στα πρόσωπα τους και παράλληλα εκφράζει όλους το επιθετικό στιλ παιχνιδιού που εφαρμόζει ο Ισπανός προπονητής.

Η Γιουνάιτεντ... βοηθάει τον Μίτσελ!

Το ότι υπάρχει μπροστά μια μεγάλη πρόκληση, όπως η πρόκριση στους 8 του Champions League κόντρα σε ένα σύλλογο του μεγέθους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτό βοηθάει τον Μίτσελ στη δουλειά του. Οι αγώνες τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στην Ευρώπη, δεν επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές να χαλαρώσουν. Αντίθετα, τους ωθεί να δουλέψουν περισσότερο, να βελτιωθούν και να διατηρήσουν την απόδοσή τους σε υψηλό επίπεδο.

Με το +10 που έχει τούτη την ώρα ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, οι παίκτες του θα έμπαιναν τόσο φουριόζοι στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ή στο Κύπελλο, αν δεν υπάρχει στο βάθος η Γιουνάιτεντ; Θα πήγαιναν από τεσσάρα σε τεσσάρα; Θα εμφάνιζαν το ίδιο σοβαρό πρόσωπο σε Ευρώπη, Πρωτάθλημα και Κύπελλο; Οι απαντήσεις είναι γνωστές, αρκεί να ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν και να θυμηθεί τι συνέβαινε.

Τα κενά και οι αδυναμίες...

Ο Ολυμπιακός ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα από τους αντιπάλους του στην Ελλάδα, ξεφεύγει, χάρη στην ποιότητα και το βάθος του ρόστερ, της δουλειάς που γίνεται στο Ρέντη, αλλά και τη «βοήθεια» που του πρόσφεραν η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπενφίκα και η Άντερλεχτ στον όμιλο του Champions League, βλέποντας τα κενά, τις αδυναμίες του και τι πρέπει να κάνει για να τα διορθώσει.

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν έχει αυτή την πίεση και τον ανταγωνισμό κάθε εβδομάδα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της ομάδας του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ μπορεί να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και από πλευράς ψυχολογίας παικτών στο χειρότερο σημείο της τα τελευταία 20 χρόνια, όμως, έχει ντέρμπι κάθε Σαββατοκύριακο στην Αγγλία, διαθέτει αρκετά χρήματα για να κάνει μεταγραφές και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται σε ενάμιση μήνα που είναι το πρώτο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης».

Σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα...

Και αυτό το χάντικαπ προσπαθεί να καλύψει ο Μίτσελ, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο, αφού μεγαλύτερες δυσκολίες συναντούν οι ποδοσφαιριστές στο εκπαιδευτικό δίτερμα στο Ρέντη, παρά στους αγώνες στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Το ομαδικό πνεύμα, το επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου, ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα και η πληθώρα επιλογών, βοηθούν τον «ερυθρόλευκο» τεχνικό να πάει λίγο παραπέρα σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα για το πώς πρέπει ο Ολυμπιακός να πορευτεί.

Ο Ισπανός με τις επιλογές του κάθε φορά στην ενδεκάδα αποδεικνύει ότι αξιοποιεί όλο το έμψυχο δυναμικό, ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και οι αλλαγές που επιχειρεί δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σκεπτικό πως χρειάζεται κάποιοι παίκτες να ξεκουραστούν, αλλά είναι επιβράβευση των κόπων των υπολοίπων στις προπονήσεις.

Και είναι τέτοια η εμπιστοσύνη του Μίτσελ στο ρόστερ που, παρόλο που οι Πειραιώτες είχαν να αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Τρίπολης που τους δυσκόλευε τα τελευταία χρόνια, άφησε εκτός τους βασικούς Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σάμαρη, Φουστέρ, τον Σαβιόλα και τον Μασάντο στον πάγκο, ενώ απουσίασαν και οι προερχόμενοι από τραυματισμό Μήτρογλου και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Θέλει τη βοήθεια του κόσμου...

Οι ποδοσφαιριστές, όποιοι κι αν αγωνιστούν, προσφέρουν γκολ και θέαμα, αλλά η εικόνα με τις μισοάδειες εξέδρες στο «Καραϊσκάκης» δεν αξίζει σε αυτόν τον Ολυμπιακό.

Η οικονομική κρίση έχει τσακίσει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, υπάρχουν τρομερές δυσκολίες και δεν είναι εύκολο ένας φίλος της ομάδας να πληρώνει εισιτήριο κάθε εβδομάδα για να πηγαίνει πότε σε ποδόσφαιρο και πότε σε μπάσκετ, αλλά είναι κρίμα για αυτή την ομάδα να σχηματίζονται ουρές έξω από το γήπεδο μόνο όταν πρόκειται μόνο για αγώνες στο Champions League ή εναντίον του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 4-0

Ζιοβάνι: "Ο Θεός με έστειλε στον Ολυμπιακό"

Με οργανωμένη κερκίδα στο Περιστέρι

Πελέ: "Είμαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK