Λεμονής: Τα "τελειώστε τους" μας έφτιαξαν!

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, ο Τάκης Λεμονής παραδέχθηκε ότι η ψυχολογία της ομάδας του βελτιώθηκε μετά τα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε τι άλλο είπε για την εικόνα της ομάδας του, για τη διαιτησία, αλλά και πως απάντησε στις δηλώσεις Λουτσέσκου...

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ / ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ / ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στην παραδοχή ότι όλα όσα ακούστηκαν στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες και οι ατάκες του στιλ "τελειώστε τους" βοήθησαν την ομάδα του στο ψυχολογικό κομμάτι, προχώρησε ο Τάκης Λεμονής στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου είπε μεταξύ άλλων:

- Σε μία δύσκολη περίοδο για τον Ολυμπιακό φτάσατε στο στόχο σας. Τι άλλο κερδίσατε εκτός από το τρίποντο;

"Βασικά το τρίποντο. Αν κοιτάξουμε πλέον τα πράγματα που αφορούν τη βαθμολογία, ξεκινάει μιά σειρά αγώνων που θέλουμε να είμαστε αρκετά καλά πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων".

- O κ. Λουτσέσκου είπε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο και πώς ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούταν να χάσει. Ποια είναι η άποψή σας;

"Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του γνώμη για κάποια πράγματα. Εμάς η δουλειά σήμερα είναι ότι πήραμε τρεις πόντους και είμαστε ευχαριστημένοι. Στη συνέντευξη πριν από δύο μέρες, είπα ότι για εμάς δεν είναι τελικός. Είναι σπουδαίο ματς, ένα ντέρμπι, έχει βαθμολογική σημασία και μπορεί να στείλει και ένα μήνυμα ο νικητής. Αλλά τελικός δεν μπορεί να είναι ένα ματς στην 8η αγωνιστική. Κάπως έτσι αισθάνθηκα με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί".

- Τελικός μπορεί να μην ήταν, αλλά προφανώς ο Ολυμπιακός κέρδισε πολύ από το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών. Με βάση την εικόνα του πρωταθλήματος, πού θα κριθεί ο τίτλος;

"Ξεκάθαρα στη διάρκεια που θα έχουν οι ομάδες. Σίγουρα εμείς όπως και να το κάνουμε είμαστε συνηθισμένοι στην πίεση του πρωταθλητισμού, αυτό είναι ένα αβαντάζ για εμάς, αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν ένα ματς κομβικό για εμάς".

- Κάποιες ενέργειες από την πλευρά του ΠΑΟΚ όπως η ανοικτή προπόνηση ή άρθρα τύπου ότι “τελειώστε τους”, σας συσπείρωσαν;

"Κοιτάξτε, σίγουρα τα παιχνίδια έχουν δύο σκέλη, ειδικά τα μεγάλα ματς. Το ένα είναι το ψυχολογικό και το άλλο το καθαρά αγωνιστικό. Να σας πω την αλήθεια, πράγματι μας βοήθησε".

- Για να γυρίσουμε στο αγωνιστικό, θεωρείτε ότι κρίθηκε το ματς στη συγκέντρωση, στο πάθος;

"Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε κάποια πράγματα που ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη να μην τα έχει. Αυτό αφορούσε καθαρά το ματς στην Βαρκελώνη, όπου είναι από τις σπάνιες φορές που κάναμε και ένα μικρό ροτέισον απέναντι στην Μπαρτσελόνα για να παίξουμε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Όταν είσαι 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή, δεν είναι αυτό που αρμόζει στον Ολυμπιακό. Καθαρά αγωνιστικά, το πρώτο 15λεπτο του αγώνα ήταν ένα ματς που ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ανταπεξέλθει αρκετά καλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια σπουδαία φάση.

Σιγά-σιγά όχι μόνο βρήκαμε τα πατήματά μας, αλλά και τον τρόπο να πιέσουμε ψηλά. Αρχίσαμε να παίρνουμε τον έλεγχο του ματς. Σίγουρα δεν είχαμε πολλές φάσεις, όμως είχαμε κάτι που είχαμε καιρό να δούμε. Δείξαμε καρδιά παρά την κούραση που είχαν κάποιοι παίκτες. Όταν παίζεις στο Καμπ Νου είναι δύσκολα τα πράγματα από πλευράς τρεξιμάτων και αρκετά καλή συμπεριφορά στην άμυνα. Ένα πράγμα που έγειρε κάπως το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά ειδικά μετά το 1-0, ήταν ότι οι παίκτες ήταν απρόσεκτοι και έκαναν πολλά φάουλ κοντά στην περιοχή. Καταλαβαίνετε πιστεύω τι εννοώ".

- Επειδή είπατε για πολλά φάουλ έξω από την περιοχή, δεν σας έχουμε συνηθίσει να μιλάτε για διαιτησία.

"Το 80% των φάσεων είναι ξεκάθαρες. Με ξέρετε πολύ καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορώ να μιλάω για αυτά τα πράγματα. Κι εγώ άνθρωπος είμαι και τα νεύρα είναι τεντωμένα".

- Κάνοντας τον απολογισμό της εβδομάδας ήταν μεγαλύτερο και το προσωπικό δικό σας ρίσκο, αυτή η διαχείριση αν στράβωνε το ματς απόψε;

"Είναι πολύ ξεκάθαρο. Το αποτέλεσμα οδηγεί τα πάντα. Μην ξεγελιόμαστε. Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος σε αυτό που λέω. Απλώς νομίζω ότι είναι μία περίεργη κατάσταση, γιατί ερχόμενος στην ομάδα βρήκα κάποιους παίκτες που ήξερα, αλλά και κάποιους νέους. Αυτό που με απασχολεί είναι να δω γρήγορα με τι χαρακτήρες έχω να κάνω. Ο πρωταθλητισμός θέλει χαρακτήρα και αυτό είναι ένα κάτι που πραγματικά ψάχνω να δω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK