Με ένα τηλέφωνο έρχονται οι Κρίστιανσεν - Λουτσέσκου

Ποια τα δεδομένα την επόμενη μέρα του τέλους των διαπραγματεύσεων του Ολυμπιακού με τον Ρεμί Γκαρντ. Ο Δανός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ που είναι στη λίστα, αλλά και ο Ρουμάνος πρώην προπονητής της Ξάνθης που περιμένουν στο... ακουστικό τους! Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Με ένα τηλέφωνο έρχονται οι Κρίστιανσεν - Λουτσέσκου

Στο λιμάνι έχουν βάλει σε εφαρμογή το “Plan B”εξαιτίας της πορείας των συζητήσεων που είχε ο Ολυμπιακός με τον Ρεμί Γκαρντ. Ενας Γκαρντ που ζήτησε κι άλλο χρόνο κι οι “ερυθρόλευκοι” θεώρησαν ότι δεν μπορούσαν να τον περιμένουν.

Ποιο είναι το “Plan B”;Τις τελευταίες μέρες έχουν προταθεί ένα σωρό προπονητές. Μεταξύ άλλων είναι και ο Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός - με ισπανικές καταβολές – τεχνικός του ΑΠΟΕΛ έχει προταθεί στους Πειραιώτες, σύμφωνα με τα όσα διαδίδουν στην Κύπρο. Απλώς στην Λάρνακα δεν κάνουν ακόμα λόγο για κάποια επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Κρίστιανσεν έχει υποχρεώσεις με τον ΑΠΟΕΛ εώς τις 24 του μηνός που παίζει τελικό Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Υπάρχει στη λίστα και ο Ρατζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος πρώην τεχνικός πλέον της Ξάνθης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι κάτι περιμένει από την Ελλάδα. Ο Ουζουνίδης συνεχίζει στον Παναθηναϊκό, ο Ίβιτς στον ΠΑΟΚ και ο Χιμένεθ πριν από δύο-τρεις μέρες ανανέωσε με την ΑΕΚ. Οπότε; Μένει μόνο ο Ολυμπιακός και ίσως ο Ρουμάνος να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για να καθίσει στον κόκκινο πάγκο. Ένας Λουτσέσκου που πρόσφατα είχε βρεθεί στην Τουρκία για να μιλήσει με την Γαλατασαράι.

Ουσιαστικά και οι δύο περιπτώσεις μοιάζουν φαινομενικά εύκολες. Ο Λουτσέσκου με ένα τηλέφωνο θα πήγαινε αμέσως στον Πειραιά για να συζητήσει με τον Ολυμπιακό.

Ο δε Κρίστιανσεν από την πλευρά του έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ενδεχόμενο να πάει στηνPrimera Division (σ.σ. τον ήθελε η Λας Πάλμας), αλλά φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση αρνητικός να κάνει το βήμα στην καριέρα του και από τον ΑΠΟΕΛ να πάει στον Ολυμπιακό. Και να είστε σίγουροι ότι αν του τηλεφωνήσουν οι “ερυθρόλευκοι”, θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο από την Λάρνακα για να κάτσει στο τραπέζι και να μιλήσει με τους ιθύνοντες της πειραϊκής ΠΑΕ.

Το “αγκάθι” με τον Δανό είναι ότι μέχρι τις επόμενες δέκα μέρες θα είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά στον ΑΠΟΕΛ, οπότε θα πάει ακόμα ένα δεκαήμερο πίσω ο όποιος προγραμματισμός των πρωταθλητών Ελλάδας.

Βεβαίως, από την εξίσωση δεν πρέπει να βγει ο Τάκης Λεμονής. Όσο δεν κλείνει κάποιος προπονητής, όλο και αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνει στο τιμόνι ο 57χρονος τεχνικός, στον οποίο έχει προταθεί να έχει έναν ρόλο κάτι σαν “συνδετικός κρίκος” ανάμεσα σε ακαδημία και πρώτη ομάδα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Από τον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής δεν λένε π.χ. ότι “πάμε για τον Κρίστιανσεν”. Περισσότερο είναι πληροφορίες από την Κύπρο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Δανός έχει ένα ατού. Ξέρει τον Ολυμπιακό και συν τοις άλλοις έχει μία εμπειρία σε ό,τι έχει να κάνει με τα προκριματικά του καλοκαιριού.

Στο λιμάνι πάντως εξακολουθούν να κοιτάζουν λύσεις από την ισπανική αγορά. Δεν αναφερόμαστε στον Εσκριμπά που ευελπιστεί ότι θα μείνει στη Βιγιαρεάλ και τη νέα σεζόν. Αναφερόμαστε σε άλλες περιπτώσεις που είχαν απασχολήσει τον Ολυμπιακό στο παρελθόν, αλλά τελικά ο σύλλογος στρεφόταν σε άλλες λύσεις. Συγκεκριμένα ο Μίροσλαβ Τζούκιτς που τελειώνει το συμβόλαιό του με την Αλ Σαμπάμ και ο Αϊτόρ Καράνκα που είναι ελεύθερος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK