Μέσα σε λίγα λεπτά η συμφωνία Μαρινάκη-Μήτρογλου

Οι τηλεφωνικές επαφές Μαρινάκη-Μήτρογλου και η ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης έχει το ρεπορτάζ από την επέκταση της συνεργασίας των "ερυθρολεύκων" με τον Ελληνα επιθετικό. Η αντίδραση των ξένων ΜΜΕ.

Μέσα σε λίγα λεπτά η συμφωνία Μαρινάκη-Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου απέδειξε –για ακόμη μία φορά- στην πράξη, ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς του, όπως δήλωσε μετά τη επέκταση της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους» έως το καλοκαίρι του 2017.

Άλλος στη θέση του, με όλο αυτόν τον θόρυβο που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες περί ενδιαφέροντος της Λίβερπουλ, της Άρσεναλ, της Τότεναμ, της Φούλαμ, της Ντόρτμουντ και της Ίντερ που είχαν απεσταλμένους στα παιχνίδια των Πειραιωτών στο Champions League, ενδεχομένως να μην δεχόταν να «εξαφανιστεί» η ρήτρα αποδέσμευσης σε νέο συμβόλαιο.

Άλλος ποδοσφαιριστής πιθανό να περίμενε να μπει ο Ιανουάριος, όπου θα μπορούσε οποιοσδήποτε ξένος σύλλογος να ενεργοποιήσει τη ρήτρα (των 8 εκατ. ευρώ) στο συμβόλαιό του, μετακομίζοντας σε άλλες πολιτείες. Ή να χρησιμοποιούσε το ότι η ρήτρα μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και να ζητούσε περισσότερα χρήματα ή καλύτερους όρους, προκειμένου να βάλει τις υπογραφές σε νέο συμβόλαιο. Ο Μήτρογλου όμως δεν το έκανε, και αυτό δείχνει πολλά.

Λογικό ήταν να γίνει αύξηση αποδοχών στον 25χρονο επιθετικό για την υπογραφή νέου συμβολαίου, τη δεδομένη στιγμή. Με βάση το προηγούμενο, που έληγε το 2016, εισέπραττε 750.000 ευρώ το χρόνο. Τώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανέβηκε κατά μέσο όρο στα 1,2 εκατ. ευρώ ανά σεζόν. Και λέμε κατά μέσο όρο, διότι είναι διαφορετικό το ύψος των αποδοχών του για κάθε περίοδο, μέχρι το 2017.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Κώστας Μήτρογλου τα βρήκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και τηλεφωνικές επαφές μεταξύ των δύο ανδρών τις τελευταίες ημέρες και είχε προετοιμαστεί το έδαφος για τη συμφωνία. Είναι το 4ο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Έλληνας διεθνής με τον Ολυμπιακό, καθώς είχαν προηγηθεί: Το 2007 όταν αποκτήθηκε από την Γκλάντμπαχ, το 2010 λίγο πριν παραχωρηθεί δανεικός στον Πανιώνιο και τον Ιανουάριο του 2013.

Η είδηση της επέκτασης της συνεργασίας του Μήτρογλου με τους «ερυθρόλευκους» απασχόλησε και τα ξένα ΜΜΕ, αφού είναι από τα πιο «καυτά» ονόματα στη διεθνή αγορά. Η “Equipe” εστίασε στο ότι «δεν ισχύει πλέον η ρήτρα των 8 εκατομμυρίων ευρώ στο νέο συμβόλαιο». Η ιστοσελίδα του “Eurosport” επεσήμανε: «Η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Άρσεναλ θα πρέπει να αυξήσουν τα ποσά για να πάρουν τον Μήτρογλου που ανανέωσε με τον Ολυμπιακό».

Στήριξη όπου υπάρχει ανάγκη

Το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Τάσος Παπάζογλου και Κώστας Μανωλάς. Συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ολυμπιακού, κ. Βασίλη Τοκάκη και τη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ, κα. Κατερίνα Μυλωνά, οι δύο «ερυθρόλευκοι» άσοι βρέθηκαν κοντά στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Από τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας μοίραζε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια σε παιδιά και μεγάλους της περιοχής, εγγεγραμμένους στα μητρώα κοινωνικής πρόνοιας της Μητρόπολης. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παρέλαβαν από το Πνευματικό Κέντρο Νικαίας τα αγαθά αυτά, στη διανομή των οποίων συμμετείχαν και οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Μητροπολίτης Νικαίας αξιότιμος κ. κ. Αλέξιος, υπό την εποπτεία του οποίου διεξάγεται όλη αυτή η φιλανθρωπική δράση στη Μητρόπολη, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για την προσφορά του στο έργο που πραγματοποιείται και ευχήθηκε καλές γιορτές και πάντα επιτυχίες.

Από την πλευρά του ο κ. Τοκάκης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και όλους τους παρευρισκομένους ιερείς για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν, αλλά και για το γεγονός ότι δίνουν στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να συμμετέχει σε αυτή τη δράση και πρόσθεσε: «Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, βρισκόμαστε καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να κοιτάζουμε διαρκώς δίπλα μας. Να κοιτάζουμε τους συνανθρώπους που μας χρειάζονται και να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους. Ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα τους που ενδιαφέρονται. Και αυτό το πράττετε εσείς σε μεγάλο βαθμό. Και εμείς όπως και όπου μπορούμε, προσπαθούμε να βοηθάμε το θεάρεστο έργο σας».

Ο κ. Τοκάκης ευχαρίστησε θερμά και τον Πατέρα Δημήτριο για την πολύτιμη βοήθειά του στο να πραγματοποιηθούν όλες οι επαφές για τις δράσεις της ομάδας μας στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK