Μίτσελ: "Να μην εκνευρίσουμε τον κόσμο με τη Βέροια"

Ανάλογη σοβαρότητα με εκείνη που έδειξαν στην αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του στο ματς με τη Βέροια ο Μίτσελ, ο οποίος μίλησε για την επόμενη μέρα του θριάμβου επί των "ροχιμπλάνκος" αλλά και για την αναγέννηση του Μήτρογλου.

Μίτσελ: "Να μην εκνευρίσουμε τον κόσμο με τη Βέροια"
INTIME SPORTS

Για την επικείμενη αναμέτρηση με την Βέροια μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι ο Μίτσελ, ο οποίος στάθηκε στην επόμενη μέρα των πανηγυρισμών για τη νίκη επί της Ατλέτικο και επεσήμανε πως οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να δείξουν ανάλογη σοβαρότητα και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Προλάβατε να χαρείτε το θρίαμβο επί της Ατλέτικο; Ήρθατε σε επαφή με τον κόσμο και αν ναι, τι εισπράξατε;

"Όχι πάρα πολύ. Φυσικά βγήκα λίγο έξω για να ξεκουραστώ. Αλλά όχι πάρα πολύ γιατί έπρεπε να μείνω στο σπίτι μου για να προετοιμάσω το παιχνίδι με τη Βέροια. Όμως έχω αντιληφθεί και έχω νιώσει την αγάπη του κόσμου, ακόμη και τη στιγμή που οδηγούσα. Έχω νιώσει την ευτυχία τους που είναι ίδια με αυτή που νιώθω. Είμαι σε επαφή με όλον τον κόσμο, αλλά και με τους φίλους μου στην Ισπανία. Η απάντηση που δίνω σε όλους είναι πως δεν μπορεί να κρατήσει πολύ αυτή η χαρά για εμάς τους καημένους που πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε".

Έχοντας ολοκληρωθεί η 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, συμφωνείτε πως η νίκη της ομάδας σας επί της Ατλέτικο ήταν το σημαντικότερο αποτέλεσμα της πρεμιέρας;

"Πιστεύω πως αυτή η νίκη δεν ήταν πια μία τόσο μεγάλη έκπληξη. Από πέρσι μας γνώρισαν με το παιχνίδι των παικτών μας. Όμως, ο τρόπος με τον οποίο κερδίσαμε τράβηξε λίγο τα φώτα, γιατί αντιμετωπίσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο ο οποίος βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Ασφαλώς και θα υπάρχουν στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας σας τα οποία θα θέλατε να βελτιώσετε. Θα θέλατε να τα μοιραστείτε μαζί μας;

"Φυσικά υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε γιατί μεταξύ μας γνωριζόμασταν πάρα πολύ λίγο καιρό. Υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να εκτιμήσουμε τώρα που υπάρχει ευφορία και χαρά ανάμεσά μας. Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να συνεχίσουμε με αυτή τη χαρά και να κτίσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ο ένας με τον άλλο. Είναι πολύ πιο εύκολο να προσπαθήσεις να πείσεις κάποιον πως η μέρα είναι ηλιόλουστη. Και να είναι αλήθεια. Πραγματικά να υπάρχει ήλιος. Γιατί τότε σε πιστεύουν. Εμπιστεύονται τους προπονητές. Όμως πολύ περισσότερο όταν βλέπουν το αποτέλεσμα".

Μετά το τέλος του αγώνα με την Ατλέτικο, ο Μήτρογλου παραδέχθηκε πως με εσάς στον πάγκο μπορεί να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, γιατί σας καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνετε όπως είπε χαρακτηριστικά. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

"Δε θέλω να πω πως ο Μήτρογλου έχει μάθει πολλά, γιατί θα είναι σα να μιλάω καλά για τον εαυτό μου. Απλώς, ο Μήτρογλου έχει πάρα πολλές δυνατότητες και εμείς είμαστε αυτοί που του λέμε, προσπάθησε, προσπάθησε, προσπάθησε. Εκείνος το κάνει. Αυτό μιλάει καλά για εκείνον.

Μετά από μία τόσο μεγάλη νίκη και μετά από ένα τόσο καλό παιχνίδι, σήμερα είχα μία συζήτηση μαζί του. Του είπα, πήγαινε να ξαναδείς το παιχνίδι. Μόνος σου αποφάσισε σε ποια από τις στιγμές του παιχνιδιού θα μπορούσες να είχες βοηθήσει περισσότερο και να είχες προσφέρει περισσότερα. Είμαι σίγουρος πως θα το κάνει και θα το καταλάβει.

Πιστεύω πως υπήρχε αρκετά σκληρή κριτική για τον Μήτρογλου μετά από τον αγώνα της Εθνικής. Όμως, ο Μήτρογλου δεν έπαιξε άσχημα με την Ρουμανία. Πιστεύω πως αυτού του είδους τα παιχνίδια του ταιριάζουν".

Συμφωνείτε πως ο επόμενος αγώνας με την Μάλμε στη Σουηδία είναι δύσκολος και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού;

"Ναι, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει να πάρουμε θετικά αποτελέσματα με τη Βέροια, την Παναχαϊκή, τον Ατρόμητο. Δεν αλλάζω ποτέ γνώμη. Αυτή τη στιγμή σημασία έχει το παιχνίδι με τη Βέροια. Και η Μάλμε δεν ξέρω καν που βρίσκεται. Και ποτέ να μην με ρωτήσετε ξανά για αυτό το ματς".

Επομένως, τώρα που υπάρχει ευφορία, είναι δύσκολη η επιστροφή στο πρωτάθλημα μετά από ένα ματς με μεγάλες απαιτήσεις όπως ήταν αυτό με την Ατλέτικο;

"Όχι, αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη χαρά και να βελτιώνεσαι. Σήμερα μίλησα στους ποδοσφαιριστές και τους είπα αυτό ακριβώς το πράγμα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αναγνωρίζουμε την προσπάθειά σας. Όμως, τώρα δεν χρειάζεται να εκνευρίσουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε να θυμώσει στο ματς με την Βέροια. Η ομάδα έδειξε τι μπορεί να κάνει. Έδειξε ότι έχει πράγματα να βελτιώσει. Και πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να σεβόμαστε πάντα τους αντιπάλους μας. Και προσοχή γιατί τώρα έρχεται η Βέροια".

Επόμενος αντίπαλός σας είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, η Βέροια. Είναι και για εσάς έκπληξη η εκκίνησή της στο πρωτάθλημα όπου είναι η μοναδική ομάδα με τρεις νίκες σε τρεις αγωνιστικές;

"Όταν έχει κερδίσει κάποιος τρία συνεχόμενα παιχνίδια, αυτό έχει γίνει για κάποιο λόγο. Θα ήταν σα να λέγαμε πως αφού κερδίσαμε την Ατλέτικο, τώρα έχουμε ήδη κερδίσει και τη Βέροια. Δεν είναι έτσι. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Η Βέροια κάτι καλό θα έχει για να έχει κερδίσει αυτά τα παιχνίδια. Αλλά το ίδιο θα λέγαμε αν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον τελευταίο της βαθμολογίας. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Γιατί αν δεν υπάρχει, τότε δε σέβεσαι ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί αυτό θα ήταν μία ανοησία".

Κλείνοντας, θα θέλατε ο κόσμος να έχει την ίδια έντονη παρουσία στο Καραϊσκάκη και στα ευρωπαϊκά, αλλά και στα ματς του πρωταθλήματος;

"Αρκετοί φίλοι μου από την Ισπανία ήρθαν για να δουν το παιχνίδι της Τρίτης, όπως και αρκετοί φίλοι του Ράφα Αλκόρτα, όπως και η οικογένειά του. Πραγματικά έμειναν έκπληκτοι από την παρουσία του κόσμου, από το πώς εμφανίστηκαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού σε αυτό το παιχνίδι. Είναι καταπληκτικοί. Γιατί πάντα βρίσκονται ένα βήμα πριν από εμάς. Πάντα είναι για εμάς εδώ, πριν από εμάς. Φυσικά θα μας άρεσε να είναι πάντα έτσι το Καραϊσκάκη. Ξέρουμε, όμως, πως είναι δύσκολο για οικονομικούς λόγους. Δεν είναι εύκολο για κάποιον να έρχεται συνέχεια στο γήπεδο. Όμως, ευχαριστούμε αυτούς τους 15.000 με 20.000 που έρχονται. Γιατί ξέρουμε πως έρχονται γιατί μας αγαπάνε πραγματικά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK