Μίτσελ: "Ο Φορτούνης κέρδισε τη θέση του"

Στους επικείμενους αγώνες με Αστέρα Τρίπολης και Γιουβέντους αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την παρουσία του Κώστα Φορτούνη, καθώς και για τον βαθμό ετοιμότητας του Σιόβα.

Μίτσελ: "Ο Φορτούνης κέρδισε τη θέση του"
INTIME SPORTS

Πιο αναλυτικά ο Μίτσελ τόνισε σε συνέντευξή του στη NOVA για:

Τους συνεχόμενους αγώνες και το γεγονός πως το ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο θα γίνει λίγα 24ωρα μετά από αυτό με τον Αστέρα: "Από την αρχή της σεζόν θέλουμε να πηγαίνουμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Επιλέξαμε λοιπόν από την προετοιμασία να κάνουμε παιχνίδια που είναι πολύ απαιτητικά για να μπούμε στην ψυχολογία που πρέπει για την χρονιά και σε σχέση με το μέλλον. Είναι λοιπόν αρχές Νοεμβρίου και βρισκόμαστε ακριβώς εκεί που θέλαμε να είμαστε. Ακόμα και λίγο καλύτερα απ' όσο θα θέλαμε να είμαστε όσον αφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι' αυτό λοιπόν ξέρουμε πως αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Είναι ο Αστέρας Τρίπολης, η Γιουβέντους και ο Πανθρακικός. Κάθε μέρα έχουμε ένα παιχνίδι και πάντα θα πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι που έχουμε να παίξουμε πρώτο. Γι' αυτό λοιπόν δεν θα πρέπει να διαφοροποιούμε τις διοργανώσεις στο μυαλό μας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε σε ποιά διοργάνωση παίζουμε. Πρέπει να παίζουμε καλά και σαν παίκτες του Ολυμπιακού όπου και εάν αγωνιζόμαστε. Για όλα τα ματς ανεξαρτήτου διοργανώσεως γιατί μόνο και μόνο ότι παίζεις για τον Ολυμπιακό κάνει όλα τα παιχνίδια σημαντικά".

Τις δυσκολίες του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και τα εμπόδια που μπορεί να βάλει στον Ολυμπιακό: "Συμφωνώ απόλυτα. Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που με οποιονδήποτε αντίπαλο και εάν παίζει τον κάνει να φαίνεται χειρότερος απ' όσο είναι συνήθως. Αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του Αστέρα. Ο Αστέρας που έχει έναν προπονητή πολύ καλό. Έναν προπονητή που διαφοροποιεί κάθε μέρα το παιχνίδι του και προσαρμόζει το πλάνο του ανάλογα με τον αντίπαλο και πάντα κάνει τέλεια δουλειά. Όμως προτιμάω έναν αντίπαλο που να είναι απαιτητικός. Έναν αντίπαλο που να σε κάνει να τα δώσεις όλα. Το 100%. Γιατί αλλιώς θα αντιμετωπίζαμε δυσκολίες. Μας αρέσει να είμαστε έτοιμοι 100%".

Την πορεία του Αστέρα στο Γιουρόπα Λιγκ και την δυναμική του: "Πριν από λίγες εβδομάδες έπαιξε με την Τότεναμ στο Λονδίνο και μπορεί να έχασε στα γκολ αλλά δεν του άξιζε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι μία ομάδα που είναι πολύ σταθερή. Μία ομάδα που διοικείται πολύ καλά. Πολύ πειθαρχημένη και που τα πηγαίνει πολύ καλά. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Κάθε χρόνο χάνει το αστέρι του. Πέρυσι έχασε τον Ράγιος. Φέτος τον Ντε Μπλάσις. Παρόλα αυτά παίζει το ίδιο καλά. Και βέβαια αυτός που... φταίει γι' αυτό -το φταίει βάλτε το σε εισαγωγικά- είναι ο πρωταγωνιστής της ομάδας, που είναι ο προπονητής της".

Τις απορίες που έχουν προκύψει από προηγούμενους αγώνες και την συμπεριφορά του Φορτούνη στο γήπεδο: "Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας γιατί πολλοί παίκτες νομίζουν πως με την συμμετοχή τους στις προπονήσεις ή έναν αγώνα μπορεί να μην κερδίσουν μία θέση στην ομάδα. Όμως το παράδειγμα είναι ο Φορτούνης που έχει κερδίσει την θέση του".

Το εάν ο Σιόβας είναι έτοιμος πλέον να παίξει 90 λεπτά στο υψηλότερο επίπεδο. Είτε στην Τρίπολη είτε στο Τορίνο: "Δεν νομίζουμε ότι ο Σιόβας είναι έτοιμος να παίξει για 90 λεπτά γιατί ήταν αρκετό καιρό εκτός. Όσο χρόνο όμως και να χρειαστεί να παίξει είναι ένας παίκτης που πάντα προσφέρει πολλά. Και αυτό γιατί είναι ένας μεγάλος αμυντικός με τρομερή ποιότητα και ένας χαρακτήρας... ινκόγκνιτο. Πάντα μπορεί να προσφέρει πολλά όσο χρόνο και να παίξει. Και η προσωπικότητά του είναι αυτή που του δίνει την δύναμη. Η δύναμη κρύβεται μέσα του. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα ως προπονητής στον Ολυμπιακό ο Σιόβας έχει κερδίσει την θέση του. Έχει αποδείξει πως είναι ένας παίκτης αναγνωρίσιμος και πολύ σημαντικός για την ομάδα μας. Γι' αυτό εύχομαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να γυρίσει σε εμάς. Να είναι η φυσική του κατάσταση όσο γίνεται πιο καλή. Να είναι στο 100% γιατί τον χρειαζόμαστε. Όμως μόνο εάν εκείνος το θέλει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK