Μίτσελ: "Ψάχνουμε 2 μήνες τον αντικαταστάτη του Αμπιντάλ"

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του Ερίκ Αμπιντάλ, όπως επιβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ, ο οποίος επεσήμανε πως ο νέος κεντρικός αμυντικός θα πρέπει να βρίσκεται στον Πειραιά μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, καθώς ο Μποτία θα παραμείνει εκτός για ένα μήνα.

Μίτσελ: "Ψάχνουμε 2 μήνες τον αντικαταστάτη του Αμπιντάλ"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου:

Νίκη με δύο γκολ του Μήτρογλου, αλλά πάλι με μία προβληματική εμφάνιση και με μεγάλη δυσκολία. Έχετε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το κομμάτι, αλλά στο γήπεδο εμφανίζεται η ίδια δυσκολία. Τι συμβαίνει;

"Ό,τι μπορούμε να κάνουμε να είστε σίγουροι ότι το κάνουμε. Σήμερα πιστεύω ότι παίξαμε με αρκετή ένταση, ήμασταν κυρίαρχοι στον αγώνα, αλλά μας έλειπε το βάθος στο παιχνίδι μας. Υπήρχε μία αίσθηση ότι κινδυνεύουμε, ότι δεν υπάρχει σιγουριά γιατί το σκορ ήταν 1-0 για αρκετή ώρα, όμως αυτό δεν αντικατοπτρίζει την αληθινή εικόνα του αγώνα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά βαρύς και έτσι δεν είχαμε ακρίβεια στις μπαλιές μας. Επίσης αυτό που συνέβη ήταν ότι το 98% των σουτ ήταν δικές μας, χωρίς βέβαια να είναι πολλές και ακριβείς. Ο αντίπαλος δεν θεωρώ ότι έκανε".

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την εξάμηνη συνεργασία σας με τον Αμπιντάλ. Έχετε καταλήξει στα χαρακτηριστικά του διαδόχου του στην άμυνα;

"Κατ' αρχήν αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι ότι εδώ και δύο μήνες έχει αποφασίσει ο Αμπιντάλ να σταματήσει, υπήρχαν θέμα που έπρεπε να λυθούν στην ομάδα, όμως, εκείνος συνέχισε να δουλεύει μαζί μας ως επαγγελματίας. Εδώ και δύο μήνες έχουμε ξεκινήσει την αναζήτηση του αντικαταστάτη, πολλές φορές έχουμε καταλήξει σε κάποιους παίκτες που προτιμάμε, με ορισμένους ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις. Είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει τον Γενάρη. Μέσα σε δέκα μέρες θα πρέπει να λυθεί το θέμα, γιατί με την αποχώρηση του Αμπιντάλ και τον τραυματισμό του Μποτία, θα τον χρειαστούμε πολύ. Τέτοιες καταστάσεις όπως συνέβη με τον Αμπιντάλ είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε. Όμως επειδή ήταν προσωπικοί λόγοι το καταλάβαμε. Είναι πιο σοβαροί από τους επαγγελματικούς και τον καταλαβαίνουμε. Το ευτυχές γεγονός είναι ότι ο Σιόβας είναι όλο και καλύτερος. Σήμερα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής. Ο λόγος που δεν έπαιξε στα τελευταία ματς, ήταν επειδή υπήρχε μία αστάθεια στον τραυματισμό του. Είμαστε χαρούμενοι που επανήλθε. Αν παίζει όπως σήμερα, τότε θα είμαστε χαρούμενοι".

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον Μήτρογλου και αν εσείς αισθάνεστε δικαιωμένος που τον στηρίξατε το διάστημα που δέχτηκε κάποιες αποδοκιμασίες.

"Δεν θέλω να στηρίζω τον Μήτρογλου. Θέλω όλοι οι παίκτες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση για να αποδίδουν. Τον τελευταίο μήνα ο Κώστας μοιάζει με τον Κώστα που όλοι γνωρίζουμε. Όχι μόνο στα πράγματα που φαίνονται στα γκολ και στο τι προσφέρει στην ομάδα, αλλά σε άλλα πράγματα, όπως πώς προσέχει τον εαυτό του, τη δουλειά που κάνει, που προσέχει το βάρος και τα κιλά του. Είναι ο Κώστας που ξέραμε προτού φύγει από την ομάδα μας. Είναι θεμελιώδης παίκτης της ομάδας".

Η ομάδα σας μοιάζει προβλέψιμη στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Βγάζει ένα μονότονο τρόπο ανάπτυξης με συνεχείς σέντρες από τα πλάγια. Θα πρέπει ο κόσμος να συμβιβαστεί με αυτή την εικόνα για φέτος ή υπάρχει κάποιο φάρμακο για να γιατρέψει αυτή την κατάσταση;

"Ψάχνουμε τις λύσεις .Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την εικόνα. Η λύση είναι όπως την περίπτωση του Μήτρογλου που ήρθαν τελικά τα γκολ. Έτσι όπως πρόσφερε ο Κώστας, να προσφέρουν και οι παίκτες π.χ. από τα πλάγια. Πιστεύω ότι εδώ συμβαίνει ένα μπέρδεμα. Υπάρχει η άποψη ότι παίζουν καλά οι ομάδες όταν υπάρχουν εξτρέμ που παίζουν καλά από τα άκρα. Δεν είναι έτσι όμως, γιατί όσες σέντρες και να γίνουν, αν δεν τις αξιοποιεί δεν έχει νόημα. Δουλεύουμε καθημερινά για να αξιοποιούμε αυτές τις μπαλιές μας. Πιστεύω ότι εκεί είναι το θέμα. Πιστεύω ότι είχαμε τουλάχιστον 20 σέντρες από τα άκρα, όμως, δεν τις αξιοποιήσαμε. Αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε σημαίνει ή ότι οι σέντρες δεν είναι καλές ή ότι δεν τελειώνουμε καλά τις φάσεις".

Μήπως πρέπει περισσότεροι παίκτες να πατάνε την αντίπαλη περιοχή;

"Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό είναι που καθημερινά δουλεύουμε. Όμως παρόλο που το δουλεύουμε, πρέπει να το κάνουμε και στο παιχνίδι. Έχουμε μία στατιστική που λέει ότι σε κάθε ματς κάνουμε 20 σέντρες, όμως μόνο το 20% γίνονται σουτ. Αυτό είναι πρόβλημα είτε του να κάνεις τη σέντρα ή το να κάνεις τη σέντρα και να μην την αξιοποιείς. Νομίζω ότι γίνεται το δεύτερο. Ξέρετε πόσους ποδοσφαιριστές είχαμε στην τελευταία σέντρα του Ντοσεβί στον Μήτρογλου; Μόνο τον Κώστα. Όμως αν η σέντρα είναι καλή, είναι πιο εύκολη η αποστολή για τον επιθετικό. Οι ποδοσφαιριστές που έρχονται από τη δεύτερη γραμμή είναι πιο θεμελιώδεις γιατί αυτοί δημιουργούν τα γκολ".

Οι Φουστέρ και Μποτία μπορούν να βοηθήσουν το Σάββατο με την Καλλονή;

"Ο Φουστέρ είχε μία δύσκολη νύχτα χθες γιατί ξύπνησε με εμετό και πυρετό. Ο Μποτία έχει πιο σοβαρό πρόβλημα και θα μείνει 4-6 εβδομάδες εκτός".

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να χρειαστεί και δεύτερο αμυντικό στη μεταγραφική περίοδο;

"Το σημαντικό είναι να φέρουμε έναν και στις 28 του μήνα να βρίσκεται εδώ. Πιστεύω ότι με τρία στόπερ είμαστε καλά. Θα επιστρέψει και ο Λούκα. Θα φύγει ο Εντινγκά για το Κόπα Άφρικα. Πιστεύω ότι θα είμαστε αρκετοί".

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0 (VIDEOS)

PHOTOSTORY: Το τελευταίο ματς του Αμπιντάλ

Μήτρογλου: "Ο προπονητής με πιστεύει, όπως τον πιστεύω κι εγώ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK