Μπέντο: "Δεν ασχολούμαι με ηλικίες και εθνικότητες"

Ο Πάουλο Μπέντο μίλησε για τις ομοιότητες μεταξύ Ολυμπιακού και Σπόρτινγκ ως προς την αξιοποίηση παικτών της Ακαδημίας τους ενώ αναφέρθηκε στο κίνητρο της Ξάνθης κόντρα στους Πειραιώτες.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Ολυμπιακός όπως... Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Το μοντέλο που εφήρμοσε με επιτυχία όταν βρέθηκε στον πάγκο του πορτογαλικού συλλόγου ακολουθεί και στο μεγάλο λιμάνι ο Πάουλο Μπέντο, με τον τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδας να ξεκαθαρίζει πως τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει παίκτες δεν είναι ούτε η ηλικία ούτε η εθνικότητα, αλλά η δουλειά, το ταλέντο και η συμπεριφορά τους.

"Έναν παίκτη δεν μπορείς να τον εμπιστευθείς απευθείας χωρίς εκείνος πρώτα να δείξει ότι έχει ταλέντο και τη συμπεριφορά που χρειάζεται αλλά και να έχει απόδοση.Δεν ασχολούμαι με την ηλικία και την εθνικότητα των παικτών, δεν είναι κριτήριο για μένα. Κάθε προπονητής προσαρμόζεται με τη φιλοσοφία του συλλόγου στον οποίο βρίσκεται.

Ο Ολυμπιακός κάνει πολύ καλά που έχει επενδύσει και έχει στοιχηματίσει στις ακαδημίες του και επιδιώκει να προέρχονται παίκτες στην πρώτη ομάδα από τους Νέους του συλλόγου. Όπως έκανα και στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας όπου η φιλοσοφία του συλλόγου το επέτρεπε και το επιδίωκε έτσι κάνω και εδώ, όμως κυρίως τα κριτήρια είναι αυτά που σας είπα, η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, η ποιότητά τους και η απόδοσή τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΑΟΛΟ ΜΠΕΝΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI SPORTS
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΑΟΛΟ ΜΠΕΝΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI SPORTS EUROKINISSI SPORTS

Αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει και μέχρι στιγμής έχω παιδιά που έχουν αποδείξει ότι πληρούν τα κριτήρια αυτά", δήλωσε στην κάμερα της "Nova" ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος σε ερώτηση για τους νεαρούς παίκτες που είχε αναδείξει στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, απάντησε:

"Μπορώ να θυμηθώ ονόματα. Όμως, δε θέλω. Το γεγονός πως εκείνα τα παιδιά έκαναν καριέρα και έχουν φθάσει σε αυτό το εκπληκτικό επίπεδο και τόσο ψηλά, εξαρτάται από το γεγονός πως έτυχε να είμαι προπονητής τους όταν ξεκίνησαν. Πιστεύω πως ήταν θέμα χρόνου.

Απλά συνέπεσε να είμαι προπονητής στην πρώτη ομάδα τη στιγμή που εκείνα τα παιδιά έφυγαν από την ομάδα κάτω των 19. Το κυριότερο συστατικό που βοήθησε για να κάνουν αυτήν την καταπληκτική καριέρα ήταν το ταλέντο τους, η ποιότητά τους και φυσικά η συμπεριφορά την οποία επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν μπορώ να πω πως η καριέρα αυτή οφείλεται σε έναν προπονητή. Υπάρχουν πολλοί παίκτες, όπως ο Ρουί Πατρίσιο, ο Μοουτίνιο, ο Μιγκέλ Βελόσο, ο Νανί, Ντανιέλ Καρίσο. Όταν ήμουν προπονητής της Σπόρινγκ ήρθαν από την ομάδα νέων στην πρώτη. Όμως δε θα ήθελα να ξεχάσω άλλα ονόματα ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν έκαναν την καριέρα όσων προανέφερα. Και σε αυτό ίσως να έχω ευθύνη γιατί δεν τους έδωσα τις ευκαιρίες που άξιζαν".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Όσον αφορά στο αν έχει εντοπίσει και άλλους παίκτες, πίσω από τους Ρέτσο, Μανθάτη, Ανδρούτσο και Νικολάου, που αργότερα να μπορούν να βρουν χώρο στην πρώτη ομάδα, υπογράμμισε: "Εκτός από τα παιδιά που αναφέρατε φυσικά πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά στην Ακαδημία και στην Κ-20 που μπορούν κάποια στιγμή να προπονηθούν ή να τους δοθεί η ευκαιρία ακόμα και να παίξουν σε παιχνίδια της πρώτης ομάδας.

Αυτό εξαρτάται από τη δουλειά που κάνουν, το ταλέντο που έχουν και κυρίως από συμπεριφορά που δείχνουν. Υπάρχει συνεργασία της πρώτης ομάδας με τη δεύτερη, σίγουρα θα τους δοθούν ευκαιρίες στο μέλλον όταν θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να έρθουν να προπονηθούν και να πάρουν μέρος σε παιχνίδια της πρώτης ομάδας. Αυτό δεν θα γίνει άμεσα αλλά είναι ένα μεσοπρόθεσμο πλάνο".

Κληθείς δε να μιλήσει για το ντέρμπι κορυφής που έρχεται για την ομάδα του κόντρα στην Ξάνθη, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Πράγματι, η Ξάνθη είναι μία ομάδα η οποία έχει κάνει ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα έως τώρα. Έχει μόλις δύο ήττες. Όταν παίζει στην έδρα της δημιουργεί πάντα προβλήματα στους αντιπάλους της. Είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο που έχει γιατί αυτή τη στιγμή κατέχει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία και θέλει να τη διατηρήσει. Επίσης, όταν παίζει με τον πρώτο στη βαθμολογία, το κίνητρό της μεγαλώνει γιατί έχει την ευκαιρία να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά. Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε, δηλαδή τους τρεις βαθμούς".

News 24/7

24MEDIA NETWORK