Να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο θέλει ο Ολυμπιακός

Ένα από τα μεγαλύτερα προσωπικά "στοιχήματα" του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελείη ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου. Ο Δημήτρης Σιόβας είναι η πρώτη κίνηση των "ερυθρολεύκων" και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Σας παρουσιάζουμε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο θέλει ο Ολυμπιακός

Ένα από τα μεγαλύτερα προσωπικά «στοιχήματα» του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελεί η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τις διαθέσεις και τα σχέδια του προπονητή. Διότι, ο Μήτρογλου και ο Ζαραδούκας, για παράδειγμα, δόθηκαν δανεικοί, ενώ ο Τάτος προτιμήθηκε τον Ιανουάριο να παραμείνει στον Ατρόμητο Αθηνών.

Ανεξάρτητα, όμως, από το ποιος θα κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού τη νέα περίοδο, αλλά και πόσοι τελικά θα ενσωματωθούν στο ρόστερ, πρόθεση της διοίκησης των «ερυθρολεύκων» είναι να αποκτηθούν «ορισμένοι από τους καλύτερους Έλληνες ταλαντούχους ποδοσφαιριστές».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις κινήσεις του στην εγχώρια αγορά από έναν πιο έτοιμο παίκτη, τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό του Πανιωνίου, Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα. Και είναι πιθανό να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή, κι ένας συμπαίκτης του, αφού, στα πλάνα των Πειραιωτών βρίσκεται και ο 23χρονος μεσοεπιθετικός των «κυανέρυθρων» Ανδρέας Σάμαρης.

Ποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού;

Τρεις συμπαίκτες των Μήτρογλου και Τάτου, στον αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, Ατρόμητο Αθηνών. Πρόκειται , πρώτον, για τον αρχηγό της ομάδας του Περιστερίου, Γιάννη Σκόνδρα, 22 ετών, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση, σε περίπτωση που έφτανε στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας σοβαρή πρόταση και ετίθετο θέμα παραχώρησης του Τοροσίδη. Και από τη στιγμή μάλιστα που ο Μανιάτης καθιερώνεται στη θέση του κεντρικού μέσου.

Δεύτερον, για τον Θανάση Καραγκούνη, ο οποίος αγωνίζεται συνήθως στην δεξιά πλευρά της επίθεσης. Για τον 21χρονο (διεθνή με την ομάδα των Ελπίδων) ποδοσφαιριστή, είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον πριν από λίγους μήνες η Τζένοα. Και, τρίτον, για τον πιο μικρό της παρέας του Ατρόμητου, τον αμυντικό μέσο Παναγιώτη Μπάλλα, ο οποίος θα κλείσει τον Σεπτέμβριο τα 19.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκεται επίσης ο 21χρονος δεξιός μεσοεπιθετικός της SKODA Ξάνθης, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ενώ τον Ολυμπιακό απασχολεί ένας ακόμη νεαρός ποδοσφαιριστής, που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Γερμανία, και συνεχίζει να αγωνίζεται στη Μπουντεσλίγκα. Ο 21χρονος αμυντικός μέσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Θανάσης Πέτσος, που αγωνίζεται ως δανεικός στην Καϊζερσλάουτερν και τον οποίο είχε συμπεριλάβει ο Φερνάντο Σάντος στην αποστολή της Εθνικής τον περασμένο Αύγουστο για το φιλικό παιχνίδι στη Βοσνία. Όπως και ο συμπαίκτης του στην Καϊζερσλάουτερν, Κώστας Φορτούνης, ο οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός πάντως έχει μια πολύ καλή βάση Ελλήνων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι -υπό προϋποθέσεις- θα μπορούσαν να σχηματίσουν και μια αξιόλογη ενδεκάδα! Με τερματοφύλακα, για παράδειγμα, τον Δασκαλάκη ή τον Ν.Παπαδόπουλο, δεξί μπακ τον Τοροσίδη, αριστερά τον Ζαραδούκα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Α.Παπαδόπουλο και Παπάζογλου. Στα χαφ (από δεξιά προς τα αριστερά) θα μπορούσαν να αγωνιστούν οι Φετφατζίδης, Μανιάτης, Ποτουρίδης, Χολέμπας, με προωθημένους τους Τάτο και Μήτρογλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK