Νέο άνοιγμα Σαλίνο στον Ολυμπιακό!

Φαίνεται πώς έχει πάρει τα μηνύματα από… Πειραιά μεριά ο Λεάντρο Σαλίνο. Όπως περίμενε τους "ερυθρόλευκους" το καλοκαίρι, σαν να δείχνει διατεθειμένος να πράξει το ίδιο και τον Ιανουάριο έτσι ώστε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Ο Αλέξης Βιρβίλης έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Νέο άνοιγμα Σαλίνο στον Ολυμπιακό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μόλις πριν από λίγες ημέρες διαβάσατε ένα ρεπορτάζ στο Contra.gr για το γεγονός ότι ο Σαλίνο είναι ένας ποδοσφαιριστής που όπως δεν πέρασε απαρατήρητος τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου από τον Ολυμπιακό, δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο Ελαμπντελαουί, ο οποίος ναι μεν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, αλλά ακόμα δεν είναι σε θέση να πάρει χρόνο συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Νορβηγός όταν επιστρέψει, θα επιστρέψει για τα καλά. Δεν θα του αφήσει κάποιο κουσούρι ο σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο. Το ερώτημα όμως είναι πότε θα γυρίσει; Εκτιμάται τέλη Οκτωβρίου…

Από εκεί και πέρα, το ρεπορτάζ λέει πώς ο Ολυμπιακός σαν να έχει "σταντ μπάι" τον Σαλίνο, έναν ποδοσφαιριστή που καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, αλλά δίνει βοήθειες και στο αριστερό.

Από τη μία υπάρχει ο Ντε Λα Μπέγια που είναι βασικός και αναντικατάστατος, από την άλλη ο Ρέτσος που δεν αισθάνεται και τόσο άνετα παίζοντας αριστερά και ο Τσιμίκας που προς το παρόν δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον Μπέντο.

Ο Σαλίνο είχε χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα μέσα στο "Εμιρέιτς" στο θρυλικό 3-2 επί της Άρσεναλ και τα είχε πάει περίφημα. Είναι ένας παίκτης που αν χρειαστεί, μπορεί να προσφέρει λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η είδηση λοιπόν που βγαίνει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι ότι στον Σαλίνο έχουν φτάσει ήδη διάφορα περί Ολυμπιακού. Προφανώς από φίλους του στην Ελλάδα; Ενδεχομένως εξακολουθεί να διαβάζει και τον ελληνικό Τύπο, όπως έκανε και όταν βρισκόταν στη χώρα μας (σ.σ. κάνοντας βέβαια την απαραίτητη μετάφραση μέσω του… translate.google.com, όπως είχε παραδεχτεί κάποτε);

ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ

Η ουσία είναι ότι ο Σαλίνο περιμένει στο ακουστικό του και φυσικά έχει φροντίσει με τον τρόπο του να κάνει ένα άνοιγμα προς τον Ολυμπιακό σαν να λέει ότι "εγώ είμαι εδώ, έρχομαι αν με θέλετε".

Το καλοκαίρι ένα σωρό προτάσεις περιμένοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας. Από την Τουρκία είχε προκύψει το πιο ζεστό ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν ήθελε με τίποτα να πάει στη γειτονική χώρα με όλα αυτά που έχει ακούσει από συμπατριώτες του. Είτε είχαν να κάνουν με λεφτά στο… χιόνι είτε για το καθεστώς φόβου που επικρατεί στην Τουρκία λόγω των πολλών τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Είχε ακουστεί και για Βέλγιο, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι σοβαρό. Από τον Ολυμπιακό, την Πορτογαλία και τη Βραζιλία περίμενε προτάσεις. Από τη χώρα του τον είχαν προσεγγίσει δύο ομάδες, αλλά δεν ξετρελάθηκε κιόλας. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν σύλλογοι από τα πολύ χαμηλά "πατώματα" του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και γι' αυτό δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού.

Το σημαντικό είναι ότι με τον τρόπο του έχει "ενημερώσει" τους Πειραιώτες ότι θα είναι διαθέσιμος τον Γενάρη, αν και εφόσον θέλουν πράγματι να ασχοληθούν μαζί του. Όπως τους περίμενε καρτερικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου, είναι διατεθειμένος να πράξει το ίδιο και τον Γενάρη. Απλώς, αυτή τη φορά δεν θα το τραβήξει μέχρι 31 Ιανουαρίου.

Σίγουρα ψάχνεται από τώρα για την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του, καθώς ξαφνικά έμεινε χωρίς ομάδα. Δεν έχει διαρρεύσει κάτι προς το παρόν για ενδιαφέρον κάποιου συλλόγου, αλλά το επαναλαμβάνουμε: είναι διατεθειμένος να περιμένει τον Ολυμπιακό. Αρκεί να φτάσει στα αυτιά του κάτι πιο… επίσημο από Πειραιά μεριά. Να μην μείνει το ενδιαφέρον μόνο στα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των ιστοσελίδων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK