Νικοπολίδης: "Αντιεπαγγελματική η συμπεριφορά του Βίκτορ"

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης παραχώρησε συνέντευξη στον "Sport 24 Radio 103,3" κι αναφέρθηκε στον αποκλεισμό των "ερυθρόλευκων" απ' τη Χάποελ Μπερ Σεβά, στάθηκε στην απομάκρυνση του Αλέκου Ράντου απ' τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Βίκτορ Σάντσεθ!

Νικοπολίδης: "Αντιεπαγγελματική η συμπεριφορά του Βίκτορ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων, Αντώνης Νικοπολίδης φιλοξενήθηκε στον " Sport24 Radio 103,3" και την εκπομπή "Μην ξεχάσεις το κασκόλ" με τους Θοδωρή Ρούσσο και Ηλία Ευταξία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μετά τον αποκλεισμό από τη Χαποέλ Μπερ Σέβα: "Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μία δεύτερη ευκαιρία στο Europa League, που είναι μία σημαντική διοργάνωση για κάθε ελληνική ομάδα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν εν μέρει την αποτυχία τους. Στον αθλητισμό όταν έχεις δεύτερη ευκαιρία πρέπει να αντιδράσεις. Ο Ολυμπιακός δε θα είναι στο Champions League, αλλά υπάρχει και το χειρότερο σενάριο να μείνει εκτός Ευρώπης. Οι παίκτες πρέπει να ξεχάσουν αυτό που συνέβη, η αλλαγή του προπονητή θα βοηθήσει σε αυτό, και να βγάλουν αντίδραση. Οι ποδοσφαιριστές που πέρσι τους είδαμε να κάνουν σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη και το Champions League, μπορούν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League. Μπορεί να είναι λιγότερο σημαντικό από το Champions League, αλλά ο Ολυμπιακός οφείλει να βρίσκεται στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Άλλωστε, πάντα μία αποτυχία σε πεισμώνει, αλλά πρέπει να κοιτάξεις την επόμενη ημέρα. Είναι σημαντικό να έχεις μία δεύτερη ευκαιρία. Για το νέο προπονητή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι δύσκολο να περάσει τη φιλοσοφία του. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να διευκολύνει το έργο των ποδοσφαιριστών, καθώς γνωρίζει την αντίπαλο, που είναι από τη χώρα του. Το βασικό είναι το τι θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές και η αντίδραση που θα βγάλουν, αφού δεν μπορούν να παίξουν χειρότερο από ότι με την Μπερ Σέβα. Αν παίξουν αυτό που μπορούν, είναι ικανοί να πάνε τον Ολυμπιακό στον επόμενο γύρο".

Για το αν υπάρχουν παίκτες στον Ολυμπιακό που μπορούν να αντιδράσουν: "Φυσικά. Υπάρχουν προσωπικότητες, όπως ο Τσόρι και ο Καμπιάσο, που μπορούν να ενώσουν, να εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν μία διαφορετική ατμόσφαιρα. Δε μιλάω για το Φορτούνη που είναι νέος, μια και αυτό το ρόλο τον αναλαμβάνουν οι πιο έμπειροι".

Για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, τον Πάουλο Μπέντο: "Θα έλεγα ψέμματα αν έλεγα ότι το γνωρίζω καλά. Ξέρω τη δουλειά του από την εθνική Πορτογαλίας, αλλά δεν έχω καλή εικόνα και θα είναι άδικο να πω κάτι για αυτόν. Γενικά οι Πορτογάλοι, όπως τους έχουμε γνωρίσει, έχουν τη δική τους φιλοσοφία, που είναι επιθετική. Πάνω κάτω είναι ένας τεχνικός τύπου Σίλβα και Ζαρντίμ, προπονητές που τους αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο κυριαρχίας και της γρήγορης αντεπίθεσης".

Για τον πρώην προπονητή των "ερυθρόλευκων", το Βίκτορ Σάντσεθ: "Πιστεύω ότι ήταν αντιεπαγγελματικό αυτό που έγινε με τις δηλώσεις του. Είδαμε το Σίλβα σε δύο περιπτώσεις και δεν είπε το παραμικρό, ούτε έβγαλε πικρία, ούτε μίλησε άσχημα για κάποιον. Σε αντίθεση με το Βίκτορ, που του δόθηκε η τεράστια ευκαιρία να οδηγήσει μία ομάδα στους ομίλους του Champions League. Ο Βίκτορ, που είχε εργαστεί για 1,5 χρόνο στον Ολυμπιακό, γνώριζε την ομάδα, το κλίμα της, την πίεση για τα αποτελέσματα και ότι δεν υπάρχει χρόνος για να δείξει τη δουλειά του. Δεν τα κατάφερε και το πιο χειρότερο δεν ήταν ο αποκλεισμός, αλλά η εικόνα του Ολυμπιακού, που σε 180 λεπτά επίσημων αγώνων είχε μόνο δύο ευκαιρίες. Η ομάδα έδειξε ότι δεν πήγαινε κάπου και έτσι κάποιος έπρεπε να πάρει μία δύσκολη απόφαση για να αναστρέψει το κλίμα. Η διοίκηση το έκανε και αυτό μπορεί να βγει σε καλό στην ομάδα, παρά την αντίθεση φιλοσοφία που έχει, διότι στη διοίκηση θέλουν να βρουν έναν προπονητή και να τον κρατήσουν για αρκετά χρόνια. Κι εγώ είμαι υπέρ της παραμονής του προπονητή, αλλά σε κάποιες στιγμές κάποιος πρέπει να πάρει τη σκληρή απόφαση προς όφελος της ομάδας".

Για το ποιοι ταιριάζουν περισσότερο στον Ολυμπιακό, οι Ισπανοί ή οι Πορτογάλοι: "Οι Ισπανοί, λόγω κουλτούρας, μπορούν να ταιριάξουν περισσότερο. Πέρα από το Μίτσελ, το είδαμε και με το Βαλβέρδε. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει επιθετικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κυριαρχίας και το ισπανικό μοντέλο είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλει ο ο κόσμος. Το πορτογαλικό στηρίζεται κυρίως στην κόντρα επίθεση, σε καλή αμυντική οργάνωση και στις ατομικές ενέργειες. Το ισπανικό είναι πιο συνδυαστικό".

Για τους τερματοφύλακες του Ολυμπιακού: "Το Λεάλι δεν τον ξέρω. Τον είδα με την Μπεσίκτας, ήταν αρκετά καλός και έδειξε καλά στοιχεία. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο και να τον δούμε για να έχουμε καλύτερη άποψη. Από την άλλη, τον Καπίνο τον ξέρουμε, είναι ταλαντούχος, εκρηκτικός και γρήγορος για το ύψος του. Το βασικό του μειονέκτημα είναι η έλλειψη εμπειρίας. Δεν έχει παραστάσεις από ευρωπαϊκά παιχνίδια, χρειάζεται να τις αποκτήσει και για αυτό πρέπει να αγωνιστεί. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία, αφού ήταν καλός στα δύο παιχνίδια που έπαιξε. Σίγουρα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά αν είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και σε αυτό του Ολυμπιακού μπορεί να τα καταφέρει. Έχει τα στοιχεία και το ταλέντο και είναι η ευκαιρία του για να καθιερωθεί όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και την εθνική ομάδα".

Για την απομάκρυνση από την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού του προπονητή τερματοφυλάκων, Αλέκου Ράντου: "Το βασικό είναι ο αντικαταστάτης του να κάνει την ίδια καλή δουλειά που έκανε ο Αλέκος για να έχουν οι τερματοφύλακες την απαιτούμενη εξέλιξη. Όλοι οι προπονητές έρχονται με το επιτελείο τους και δεν εμπιστεύονται αυτό που υπάρχει. Ο Αλέκος είναι αξιόλογος προπονητής".

Για την εθνική Ελπίδων: "Σιγά σιγά χτίζουμε μία καινούρια ομάδα. Εγώ ανέλαβα τον Οκτώβρη και μαζί με το επιτελείο μου έχουμε στόχο να φτιάξουμε την ομάδα των επόμενων ετών. Σε ένα τουρνουά 7-8 παιχνιδιών αν δεν πάρεις τα αποτελέσματα που θες τότε μένεις έξω".

Για το πόσο εύκολο είναι να προετοιμάζει τους παίκτες για την εθνική Ανδρών: "Έχουμε παιδιά που είναι σε καλό επίπεδο τεχνικής και τακτικής κατάστασης, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε συνέχεια μαζί μας και έτσι δεν μπορούμε να τους περάσουμε όλα τα στοιχεία που θέλουμε μέσα σε μόνο μία εβδομάδα".

Για το αν έχει επικοινωνία με τον προπονητή της εθνικής Ανδρών, Μίκαελ Σκίμπε: "Έχουμε συναντήσεις με τον κ. Σκίμπε και τον ενημερώνω για την εξέλιξη των παικτών και ό,τι συμβαίνει στην Ελπίδων".

Για τις αποτυχίες της εθνικής Ανδρών: "Είναι διαφορετικό το πως αντιμετωπίζονται οι αποτυχίες στην Εθνική και τους συλλόγους. Στους συλλόγους υπάρχει η καθημερινή γκρίνια από τον Τύπο και τον κόσμο. Είδαμε ότι ο Βίκτορ έφυγε μέσα σε ένα μήνα, λόγω αυτών των συνθηκών. Σε εθνικό επίπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού δίνεις ένα παιχνίδι και μετά χάνεσαι για αρκετά μεγάλο διάστημα. Βέβαια, είναι το ίδιο σημαντικό, καθώς κάθε αποτυχία της εθνικής μάς πειράζει. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βασικά η εικόνα της εθνικής".

Για το αν θα δει την πρεμιέρα της Premier League: "Θα προτιμούσα να δω τη Γιουνάιτεντ, αλλά δεν παίζει σήμερα. Πάντως, βλέπουμε σερί παιχνίδια και είμαι ήδη σε κλίμα πρωταθλήματος".

Ολοκληρώνοντας ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων υπογράμμισε: "Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ελληνικές ομάδες, διότι έχουν μπροστά τους μία δύσκολη και σημαντική εβδομάδα. Μακάρι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ να περάσουν στον επόμενο γύρο του Europa League. Είναι σημαντικό και για τις τρεις ομάδες και για την Ελλάδα να βρεθούν στους ομίλους του Europa League".

News 24/7

24MEDIA NETWORK