Ντιόγκο Φιγκέιρας: Η εισήγηση Σίλβα από τη Σεβίλλη

Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας πιθανότατα θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού για του χρόνου.

Ντιόγκο Φιγκέιρας: Η εισήγηση Σίλβα από τη Σεβίλλη
Φιγκέιρας

Πριν από λίγες ώρες "σήκωσε" την κούπα του Europa League και την τρίτη συνεχόμενη με τη φανέλα της Σεβίλλης. Από... σήμερα, ο Ντιόγκο Φιγκέιρας θα εξετάσει πολύ σοβαρά τις προτάσεις που έχει στα χέρια του και είναι εξαιρετικά πιθανό η επόμενη σεζόν να τον βρει στον Πειραιά με μια άλλη ερυθρόλευκη εμφάνιση. Αυτήν του Ολυμπιακού.

Από την Ανδαλουσία και το "Σάντσεθ Πιθχουάν" έκανε την πρώτη επιλογή του για την επόμενη σεζόν ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει διαλέξει κι έχει εισηγηθεί ήδη στη διοίκηση του συλλόγου την απόκτηση του συμπατριώτη του. Ο 25χρονος μπακ χαφ της Σεβίλλης μπορεί να μην αγωνίστηκε στον χθεσινό τελικό με τη Λίβερπουλ (σ.σ. ήταν εκτός 18άδας), ωστόσο, ξέρει καλά και από υψηλό επίπεδο και από διεθνείς διοργανώσεις και από Primera Division και από κούπες.

Ντιόγκο Φιγκέιρας: Η εισήγηση Σίλβα από τη Σεβίλλη
Φιγκέιρας

ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΤΙ-ΣΑΛΙΝΟ, ΜΕΤΑ ΑΝΤΙ-ΟΜΑΡ

Το όνομά του ακούστηκε και πριν από μερικές ημέρες ως ένας από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, ωστόσο, εκείνο που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι αποτελεί την πρώτη εισήγηση του Σίλβα για την ομάδα της επόμενης σεζόν. Ο Φιγκέιρας, αν τελικά γίνει μόνιμος κάτοικος Ρέντη, θα έρθει αρχικά ως αντικαταστάτης του Λεάντρο Σαλίνο, ο οποίος μένει ελεύθερος και δεν θα ανανεώσει, αφού δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο και οι θέσεις στον πίνακα των ξένων είναι κατειλημμένες (σ.σ. από Πάρντο, Πουλίδο, Σεμπά και Ιντέγε).

Στην πορεία, ωστόσο, και με ενδεχόμενη πώληση του Ομάρ Ελαμπντελαουί σε ομάδα του εξωτερικού, θα αποτελέσει την πρώτη λύση των πρωταθλητών Ελλάδας για το δεξί άκρο της άμυνας και όχι μόνο, καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στο αριστερό, έστω και με "ανάποδο" πόδι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τον γνωρίζει πολύ καλά κι έχει ζητήσει με θέρμη την απόκτησή του εδώ κι αρκετό καιρό. Τόσο, που στο μεσοδιάστημα οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά κι εκτός απροόπτου, σύντομα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ντιόγκο Φιγκέιρας: Η εισήγηση Σίλβα από τη Σεβίλλη
Φιγκέιρας

ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΥΟ ΣΕΖΟΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΥΣΙ

Φέτος δεν ήταν ένα από τα βασικά εργαλεία στα χέρια του Ουνάι Έμερι, καθώς ο κόουτς της Σεβίλλης προτιμά ως πρώτη επιλογή τον Βραζιλιάνο Μαριάνο. Έχει παίξει σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος στη διάρκεια του δεύτερου γύρου της Primera Division (πέντε στο κύπελλο, ένα στο Europa League), ενώ στη διάρκεια του πρώτου γύρου πήρε γεύση από Ιταλία και καμπιονάτο, μιας και είχε αγωνιστεί ως δανεικός στη Τζένοα (σ.σ. 9 ματς στο πρωτάθλημα, ένα γκολ κι άλλη μια συμμετοχή στο Κύπελλο).

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 24 πρωταθλήματος, πέντε κυπέλλου, οκτώ Europa League και ένα το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Όσο για την πρώτη σεζόν του στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", κατέγραψε 35 συμμετοχές, 22 στο πρωτάθλημα, μία στο κύπελλο και 12 στο Europa League.

Πρόκειται για μικροκαμωμένο (σ.σ. με μπόι 1,68μ.) ποδοσφαιριστή, αλλά πολύ γρήγορο με τη μπάλα στα πόδια και καλό τεχνίτη. Είναι επιθετικό μπακ, ανεβοκατεβαίνει την πτέρυγα και κάνει συνεχώς overlap με τον εξτρέμ, ώστε να δημιουργούν ρήγματα και να πατούν αμφότεροι συχνά στην αντίπαλη περιοχή.

ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΑΣΕΙ

Το συμβόλαιό του με την κάτοχο –για τρίτη συνεχόμενη σεζόν- του Europa League λήγει του χρόνου το καλοκαίρι, άρα δεν τίθεται θέμα δανεισμού του. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο υπολογίζεται στα 3 εκατομμύρια, ωστόσο, η τιμή πώλησής του υπολογίζεται γύρω στα μισά, ώστε να μην αποκτήσει το δικαίωμα να υπογράψει από τον ερχόμενο Γενάρη σε άλλη ομάδα με ορίζοντα το τέλος της σεζόν και αποχωρήσει ως ελεύθερος. Αν όλα πάνε καλά αναμένεται να αποτελέσει σύντομα την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού...

Το γκολ του Φιγκέιρας από τα 40 μέτρα

Αφιέρωμα στον Φιγκέιρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ Ολυμπιακού: Μπράβοι, φυλακόβιοι και σεσημασμένοι!
To παρασκήνιο της σχέσης Καμπιάσο-Σίλβα

News 24/7

24MEDIA NETWORK