O αντί-Τζούρτζεβιτς κι ο παλιός με το νέο Μιραλάς

Το Contra.gr αναλύει γιατί ο Ολυμπιακός προχωρά στην απόκτηση του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο που αναμένετα σήμερα-αύριο στην Ελλάδα, τι περιμένουν στον Πειραιά από τον Σκωτσέζο Μακ Κέι που σε πολλούς θυμίζει Μιραλάς την ώρα που ο Κέβιν είναι ακόμα εδώ κι ένα ΥΓ. για τον Μάριν.

O αντί-Τζούρτζεβιτς κι ο παλιός με το νέο Μιραλάς

Ζεστάθηκαν τις τελευταίες ώρες οι μεταγραφικές μηχανές του Ολυμπιακού. Την ώρα που ο Σκωτσέζος Μπάρι Μακ Κέι ετοιμάζει βαλίτσες για να έρθει στην Ελλάδα και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας (τριετούς διάρκειας λένε οι πληροφορίες) με τους «ερυθρόλευκους» είναι πιθανό να τον προλάβει ο Ισπανός στράικερ Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.

Ο 27χρονος επιθετικός που όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Contra.gr είχε βρεθεί και στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ ως αντί-Αραούχο, θα ταξιδέψει σήμερα-αύριο με προορισμό τη χώρα μας, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις κι αν όλα πάνε καλά, να υπογράψει. Πολλοί αναρωτήθηκαν πως προέκυψε ο Ισπανός στράικερ, ο οποίος σε 22 εμφανίσεις την προηγούμενη περίοδο με τη φανέλα της Λεγκανές, πέτυχε 4 γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γκερέρο επιλέχθηκε ως νέο μέλος του Ολυμπιακού για δύο λόγους. Πρώτον επειδή προορίζεται αρχικά για αντί-Τζούρτζεβιτς, λόγω του ότι ο Σέρβος φορ, ο οποίος πληρώθηκε και αδρά για να έρθει πέρυσι από την Παρτιζάν, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες με αποτέλεσμα να είναι φευγάτος.

Δεύτερον επειδή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, το όνομα του οποίου έχει παίξει σε ουκ ολίγα μεταγραφικά σενάρια ως τώρα, βρίσκεται στα γήπεδα της Ρωσίας με την Εθνική του Ιράν και θα χάσει, ακόμη κι αν παραμείνει στου Ρέντη, το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε έναν ακόμη επιθετικό στη διάθεσή του από την πρώτη μέρα της δουλειάς που ξεκινά την προσεχή Παρασκευή κι όπως όλα δείχνουν αυτός θα είναι ο Γκερέρο.

TI KANEI O ΙΣΠΑΝΟΣ

Πρόκειται για έναν κινητικό επιθετικό με καλή τεχνική και ικανοποιητική ταχύτητα που δεν δίνει σταθερό σημείο αναφοράς στους αμυντικούς. Με μπόι 1.80 δεν παίζει μόνο μέσα στο «κουτί», συμμετέχει στο παιχνίδι, μπορεί και να πασάρει και να τελειώσει τη φάση κι αυτό το ζητούσε ο Πορτογάλος κόουτς. Μην ξεχνάμε ότι παρών στην προετοιμασία θα είναι και ο πρώτος σκόρερ της Football League Μάνος (πρώην του ΟΦΗ).

Μέχρι το πρώτο ραντεβού της νέας χρονιάς, λοιπόν, θα υπάρξουν άλλες τρεις αφίξεις. Γκερέρο, Μακ Κέι, αλλά και ο πιτσιρικάς Στέφανος Ευαγγέλου, ο οποίος έχει ολοκληρώσει ιατρικό και εργομετρικό έλεγχο και από μέρα σε μέρα θα βάλει τις τζίφρες. Αναφορικά με τον Μακ Κέι, δεν είναι μόνο ο συμπαίκτης του στη Νότιγχαμ και πρώην «ερυθρόλευκος» Ανδρεάς Μπουχαλάκης που τον αποθεώνει.

Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει με τη φανέλα της Φόρεστ υποστηρίζουν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε νέα περίπτωση Μιραλάς. Εκρηκτικός, μπουκαδόρος, ντριμπλέρ, παίκτης που βγάζει ενέργεια στο χορτάρι αρκεί να το πατήσει με καλή ψυχολογία. Είναι παίκτης ψυχολογίας ο Σκωτσέζος, αν βρει εμπιστοσύνη και νιώσει απαραίτητος θα το ανταποδώσει. Κι είναι μόλις 23 ετών...

Τι γίνεται, όμως, με τον κανονικό Μιραλάς; Ο Κέβιν για όσους δεν το γνωρίζουν μετά από μία ολιγοήμερη απόδραση μέχρι το Λας Βέγκας, επέστρεψε στην Ελλάδα! Θέλει να μείνει και το δείχνει ακόμη και στο διάστημα των διακοπών. Δεν έχει κρύψει πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να συνεχίσει στο «Καραϊσκάκη» έστω και με επέκταση του δανεισμού του για ακόμη έναν χρόνο κι αυτό το ξέρουν καλά στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝ

Από την άλλη πλευρά, ο Μάρκο Μάριν δύσκολα θα συνεχίσει κι ας έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Κι ας είναι διατεθειμένος να μειώσει τις ετήσιες αποδοχές του ακόμη και κάτω από το ένα εκατομμύριο, με κούρεμα γύρω στο 30-35% των χρημάτων που πήρε πέρυσι και πρόπερσι. Για τον Γερμανό δεν αμφιβάλλει κανείς ότι είναι προικισμένος ποδοσφαιριστής. Μπορεί να κάνει πολλά με τη μπάλα στα πόδια και χωρίς αυτήν να συμμετέχει στον αγώνα από λίγο έως ελάχιστα, αλλά πέρυσι έκανε καλή δουλειά επιθετικά.

Το πρόβλημα με τον 29χρονο πλέον Μάριν είναι ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας και η συμπεριφορά του. Στον Πειραιά δεν έχουν ξεχάσει πόσες φορές τους... έτρεξε με διάφορες παρασπονδίες, καθώς και τις κόντρες του με προπονητές. Από τον Μπέντο ως τον Λεμονή όλοι έχουν κάτι να θυμηθούν από τον Μάρκο, ο οποίος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μείνει, αλλά δεν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK