Ο "αόρατος" Λορένθο, που πρότεινε τον Σαντάνα

Ο Ισά είναι τεχνικός διευθυντής και ο Καρεμπέ έχει πόστο που αφορά πιο πολύ τη λεζάντα και το πρεστίζ του συλλόγου. Όλοι μιλάνε γι'αυτούς, αλλά ελάχιστοι για τον Χουάνχο Λορένθο. Επικεφαλής του τμήματος σκάουντινγκ, κάνει τις μεταγραφικές εισηγήσεις, δρα... υπογείως χωρίς να... φαίνεται και είναι ο άνθρωπος που πρότεινε τον Σαντάνα.

Ο "αόρατος" Λορένθο, που πρότεινε τον Σαντάνα

Πολλοί και πολύ έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής μετά τον άδοξο αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη συνέχεια του Europa League. Σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της σεζόν, οι "ερυθρόλευκοι" των τόσων αλλαγών από το καλοκαίρι μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και αποχαιρέτησαν το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης.

Ισά, Καρεμπέ και ο 3ος άνθρωπος

Λογικό είναι, λοιπόν, να αποδίδονται ευθύνες στη διοίκηση και τον Βαγγέλη Μαρινάκη για όσα έκαναν ή δεν έκαναν το καλοκαίρι, αλλά και τον Γενάρη, στον Βίτορ Περέιρα για τις επιλογές του, στους ποδοσφαιριστές για την απόδοσή του και πάει λέγοντας. Τα… σκάγια έχουν φτάσει μέχρι τον Ισά και τον Καρεμπέ, οι οποίοι έχουν ασφαλώς το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

Για όσους δεν το γνωρίζουν στα θέματα μεταγραφικού σχεδιασμού και σχεδιασμού της ομάδας γενικότερα, πλην του προέδρου της ΠΑΕ, του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Βρέντζου και του εκάστοτε προπονητή, συμμετέχουν όχι μόνο ο Πιέρ Ισά και ο Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά και ο… αξιότιμος κύριος Χουάνχο Λορένθο.

Άλλες αρμοδιότητες

Ο Ισπανός πρώην δημοσιογράφος άλλωστε φέρει και τον ανάλογο τίτλο του τεχνικού συμβούλου της διοίκησης σε θέματα μεταγραφών! Ο Ισά είναι τεχνικός διευθυντής, άρα ασχολείται και με άλλα κομμάτια της ομάδας, ενώ ο Καρεμπέ έχει τον τίτλο του "στρατηγικού συμβούλου", αλλά όλοι μας πολύ καλά γνωρίζουμε ότι είναι στον Ολυμπιακό περισσότερο για τη λεζάντα και το πρεστίζ του συλλόγου, παρά για την ουσιαστική συμμετοχή του στις αποφάσεις. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Ο "αόρατος" Λορένθο, που πρότεινε τον Σαντάνα
INTIME SPORTS

Όσο για τον Ισά, περισσότερο μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για ευθυνόφοβο, καθώς σπάνια παίρνει πρωτοβουλίες κι αυτές έχουν άρωμα Γαλλίας, παρά για πολλά από τα υπόλοιπα. Όπως για παράδειγμα μπορεί κανείς να του χρεώσει τον Μπονγκ και τον Γιαταμπαρέ ή τον Μασάντο, θα πρέπει να του πιστώσει και τον Μαζουάκου, για να μην πάμε πολύ μακριά τη βαλίτσα.

Επικεφαλής που αποφασίζει χωρίς να... φαίνεται

Ο Χουάνχο Λορένθο, ωστόσο, ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ είναι ο πρώτος που ενημερώνεται από τη διοίκηση και τον προπονητή για τις ανάγκες ενίσχυσης της ομάδας, ο πρώτος που "τσεκάρει" παίκτες, ψάχνει στοιχεία, ενημερώνεται για το αν κάνουν ή δεν κάνουν, ενώ πραγματοποιεί συνήθως και την πρώτη ανίχνευση εδάφους. Είναι με άλλα λόγια αυτός που κάνει και τις εισηγήσεις σχετικά με το ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει, άσχετα αν δεν… φαίνεται καθόλου.

Ο μικρόσωμος, αλλά παμπόνηρος τύπος έχει καταφέρει να βρίσκεται παντού και πουθενά. Βρίσκεται στο κέντρο των αποφάσεων, αλλά φροντίζει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επειδή ξέρει πως όταν έρθει η στραβή είναι καλύτερα να την πληρώσει κανείς άλλος. Του αρέσει να δρα… υπογείως, πολλές φορές δεν πηγαίνει ούτε στο γήπεδο σε αγώνες της ομάδας και φροντίζει αυτά που θέλει να τα περνάει εκεί που έχει προσβάσεις αθόρυβα και συνήθως με ύψος… συνωμοτικό.

Ο "αόρατος" Λορένθο, που πρότεινε τον Σαντάνα
INTIME SPORTS

Από την άλλη μεριά, βέβαια, εκείνοι που πρέπει ξέρουν τι έχει εισηγηθεί τα τελευταία χρόνια ο καθένας από τους ανθρώπους, οι οποίοι δικαιούνται να αναλάβουν τέτοιες δράσεις, οπότε όταν έρθει και η ώρα να αποδοθούν ευθύνες ο καθένας θα πάρει εκείνες που του αναλογούν. Η διοίκηση και ο πρόεδρος, άλλωστε, ξέρουν τα δικά τους λάθη, αλλά ξέρουν και των υπολοίπων. Δε νομίζω να έχει κανείς την εντύπωση ότι ψάχνει παίκτες ο ίδιος ο Μαρινάκης για να τους φέρει στον Πειραιά. Άλλοι επιλέγουν κι εκείνος πληρώνει…

Επιλογή του ο Σαντάνα

Ο Σαντάνα για παράδειγμα ήταν εκείνος που όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες επιλέχθηκε από τον Χουάνχο Λορένθο μεταξύ των άλλων περιπτώσεων που εξετάστηκαν στη διάρκεια του Γενάρη. Ο Ισπανός έκρινε ότι ο Βραζιλιάνος αποτελεί την καλύτερη από τις περιπτώσεις που προέκυψαν και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…

Στο ταμείο

Όλα τα παραπάνω σημειώνονται υπό μορφή πληροφοριών για έναν και μόνο λόγο. Επειδή δεν είναι σωστό και δίκαιο να την… πληρώνουν ή να χρεώνονται μόνοι εκείνοι που φαίνονται, αλλά εκείνοι που φέρουν την ευθύνη έστω κι αν δεν… φαίνονται ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Τα υπόλοιπα ας τα αποφασίσουν εκείνοι που έχουν τα γένια και τα χτένια όταν έρθει η ώρα να κάνουν ταμείο…

Διαβάστε ακόμη:

Ο Περέιρα, ο Μίτσελ και η προφητεία του Μουρίνιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK