Ο Γκαρντ προσπέρασε τον Μοντανιέ για Ολυμπιακό!

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: Ο πρώην τεχνικός των Λιόν, Άστον Βίλα Ρεμί Γκαρντ πιο κοντά στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά τις αναστολές του Φιλίπ Μοντανιέ να πάρει από τώρα κι όχι από το καλοκαίρι τα ηνία. Ήρθε στην Ελλάδα, μιλάει με Μαρινάκη κι αν πει το «ναι» αναλαμβάνει άμεσα.

Aston Villa's manager Remi Garde awaits the start of the English Premier League soccer match between Newcastle United and Aston Villal at St James' Park, Newcastle, England, Saturday, Dec. 19, 2015. (AP Photo/Scott Heppell)
Aston Villa's manager Remi Garde awaits the start of the English Premier League soccer match between Newcastle United and Aston Villal at St James' Park, Newcastle, England, Saturday, Dec. 19, 2015. (AP Photo/Scott Heppell) AP

Μετά τις επιλογές από τη βιτρίνα της Ιβηρικής (Ισπανία, Πορτογαλία), ο Ολυμπιακός ρίχνει άγκυρα στη Γαλλία για τον επόμενο προπονητή του. Μέχρι πριν από λίγες ώρες μεγάλο φαβορί για να καθίσει στον πάγκο των πρωταθλητών ήταν ο Φιλίπ Μοντανιέ, αλλά οι αναστολές του 52χρονου πρώην τεχνικού της Νότιγχαμ να καθίσει από τώρα στον πάγκο κι όχι μετά από το τέλος της σεζόν, έφεραν στο προσκήνιο έναν συμπατριώτη του, τον Ρεμί Γκαρντ.

Ο 50χρονος τεχνικός, ο οποίος εργάστηκε για τρία χρόνια στην τεχνική ηγεσία της Λιόν, ενώ πέρυσι κάθισε στον πάγκο της Άστον Βίλα, προσπέρασε στην κούρσα για να αναλάβει από τώρα το τιμόνι των πρωταθλητών Ελλάδας κι αν πάνε όλα καλά μπορεί να αναλάβει επίσημα τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αποφάσισε να κινηθεί άμεσα μετά από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με ορίζοντα όχι μόνο τη σεζόν που διανύουμε, αλλά και την επόμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γκαρντ βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα με... συστατικές επιστολές όχι μόνο από τον Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά και από τον Φρανσουά Μοδέστο.

Ο Ρεμί Γκαρντ ανέλαβε χρέη τεχνικού της πρώτης ομάδας της Λιόν στις 21 Ιουνίου 2011, αντικαθιστώντας τον Κλοντ Πιέλ, έπειτα από απόφαση του προέδρου της ομάδας Ζαν-Μισέλ Ολάς, ο οποίος επιθυμούσε η ομάδα να στηρίζεται και σε νεαρούς από τις ακαδημίες της, σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή φέτος και από τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Παρά τη δύσκολη καλοκαιρινή προετοιμασία (2 ήττες, 2 ισοπαλίες και μία νίκη), κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ως προπονητής, από την πρώτη κιόλας αγωνιστική της Λιγκ 1, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Νις. Ο πρώτος του αγώνας στο Ζερλάν, όμως, ολοκληρώθηκε με ισόπαλο σκορ (1-1) απέναντι στην Αζαξιό.

Έχει εμπειρία και από το Champions League, καθώς οδήγησε την ομάδα του στους ομίλους της διοργάνωσης έπειτα από νοκ άουτ αναμέτρηση με τη ρωσική Ρουμπίν Καζάν (3-1 στο «Ζερλάν», 1-1 στην Ρωσία). Στον πάγκο της Λιόν κάθισε για 168 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρυσι με την Άστον Βίλα συνεργάστηκε από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 29 Μαρτίου (23 ματς). Το πέρασμά του από την «Πρέμιερ Λιγκ» δεν συνοδεύτηκε από επιτυχία.

Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-1-4-1 και όλες οι παραλλαγές του (4-3-3, 4-3-2-1, 4-2-3-1, ενώ έχει εμπιστευθεί ακόμη και το 3-5-2).

News 24/7

24MEDIA NETWORK