Ο Καρεμπέ για την τραγωδία στη Γαλλία

Ο Κριστιάν Καρεμπέ βρισκόταν στο "Σταντ ντε Φρανς" το βράδυ της τραγωδίας στο Παρίσι και διηγήθηκε όσα βίωσε σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και διεθνών σχέσεων του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ βρισκόταν στο "Σταντ ντε Φρανς" για το φιλικό της Γαλλίας με τη Γερμανία το βράδυ της Παρασκευής (13/11) κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο πρώην άσος των "ερυθρολεύκων" και της εθνικής Γαλλίας, διηγήθηκε όσα θλιβερά βίωσε σε συνέντευξή του στο MEGA.

"Ήμουν στο στάδιο για να δω το ματς Γαλλία - Γερμανία. Ήταν θλιβερή στιγμή για όλους.

Τα νέα ήταν σοκαριστικά. Υποτίθεται ότι θα πανηγυρίζαμε τη νίκη, αλλά αυτό που συνέβη ήταν πολύ σοβαρό, πολύ επικίνδυνο. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι κατά αυτής της μορφής βίας.

Στην Γαλλία του σήμερα υπάρχει τρόμος παντού.

Όλοι προσπαθούν να μείνουν με τις οικογένειές τους και να νιώσουν ασφαλείς. Σήμερα δεν ξέρουμε πού να πάμε. Αν θέλουμε να πάμε για ψώνια ή να πάμε κάπου να φάμε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Σκότωσαν το σύμβολο της ελευθερίας.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να παραμείνω στη Γαλλία και να συμμετέχω στο πένθος μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι είμαστε σε πόλεμο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αντίποινα. Η πρώτη μου σκέψη είναι στην ειρήνη. Πρέπει μέσω της παιδείας και της εκπαίδευσης να μάθουμε από πού προερχόμαστε", τόνισε χαρακτηριστικά ο Καρεμπέ.