Ο Κασάμι θέλει, ο Ολυμπιακός όμως;

Τα πράγματα για τον Ελβετό δεν είναι και τόσο δεδομένα όσο παρουσιάζονταν τον τελευταίο καιρό. Ο Παϊτίμ κάνει προσπάθειες για να πάρει μία δεύτερη ευκαιρία, ωστόσο, μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα παραμείνει στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Olympiakos' Pajtim Kasami celebrates after the Champions League Group F soccer match between Arsenal and Olympiakos at Emirates stadium in London Tuesday, Sept. 29, 2015. Olympiakos won the match 3-2. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
kasami AP

Από τη στιγμή που στο θέμα του προπονητή δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη και το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει ούτε την Τρίτη (16/5), το ρεπορτάζ μεταφέρεται σε ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού και κανείς δεν ξέρει με σιγουριά ποιο θα είναι το μέλλον τους.

Πρώτος – πρώτος ο Παϊτίμ Κασάμι, για τον οποίο υπάρχει ένα θολό τοπίο. Πάμε στα δεδομένα: Ο Ελβετός θέλει να επιστρέψει στο λιμάνι. Ουσιαστικά κατάλαβε το λάθος του, κατάλαβε ότι κάποια πράγματα δεν τα χειρίστηκε όπως έπρεπε.

Δύο καλοκαίρια είχε τάσεις φυγής από τον Ολυμπιακό την περίοδο που η ομάδα βρισκόταν σε περίοδο προετοιμασίας. Τελικά, κατάφερε να αποχωρήσει το δεύτερο καλοκαίρι από τους «ερυθρόλευκους». Το καλοκαίρι του 2015 είχε καθίσει με βαριά καρδιά, επειδή δεν του είχαν «κάτσει» κάποιες περιπτώσεις τύπου Φιορεντίνα, τις οποίες πάλευε ο μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα.

Αν θυμάστε, ο Μάρκο Σίλβα τον είχε μονίμως εκτός αποστολών στο ξεκίνημα της σεζόν επειδή έβλεπε έναν Κασάμι… αλλού γι’ αλλού! Όμως, ο τραυματισμός του Μπουχαλάκη και η ποινή που κουβαλούσε ο Μιλιβόγεβιτς στην Ευρώπη από την προηγούμενη σεζόν (είχε δεχτεί κόκκινη με την Ντνίπρο), ανάγκασε τον Πορτογάλο να του δώσει φανέλα βασικού κόντρα στην Μπάγερν. Ε, κι όταν παίζεις κόντρα στους Βαυαρούς, είναι λογικό να… σκίζεσαι.

Ο Κασάμι όμως, αφού τελείωσε τον Δεκέμβριο του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε αρχίσει να σκέφτεται το καλοκαίρι του 2016. Να κάνει την προεργασία του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έφαγε ένα εξάμηνο ξανά με τάσεις φυγής και με έναν Σίλβα έξαλλο να μην πολυθέλει να τον βλέπει στο Ρέντη.

Τελικά, μετά από έξι μήνες προεργασίας κατέληξε στη Νότιγχαμ χάρη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όλα αυτά που σας περιγράφουμε, φυσικά και δεν τα έχουν ξεχάσει στον Ολυμπιακό. Από την άλλη όμως αναγνωρίζουν ότι ο Κασάμι ήταν αυτός που έριξε τα… μούτρα του για να επιστρέψει στο λιμάνι από τον Γενάρη. Και το έκανε έχοντας κατά νου ότι στον Ολυμπιακό θα ξαναφτιάξει το όνομά του.

Ο Ελβετός που βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Κρήτη για διακοπές, φαίνεται αποφασισμένος να γυρίσει για να μείνει και όχι για να ξανακάνει τα… κόλπα του και να παρουσιάσει πάλι τάσεις φυγής σε Ζέεφελντ ή Γκενκ.

Βέβαια, αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε, ότι την παραμονή του στην ομάδα θα την αποφασίσει ο νέος προπονητής και όχι ο… Κασάμι. Και ο Ελβετός μπαίνει στην «εξίσωση» των παικτών που θα περάσουν από το μικροσκόπιο του νέου τεχνικού τιμ. Ναι μεν αναγνωρίζουν στο λιμάνι ότι ουσιαστικά αναγνωρίζει το λάθος του που έκανε τα πάντα για να αποχωρήσει, έχουν σκοπό να του δώσουν την ευκαιρία που ζητάει, αλλά δεν πρόκειται να του χαριστούν αν δουν περίεργες συμπεριφορές από την πλευρά του την περίοδο της προετοιμασίας.

Μην ξεχνάμε επίσης κάτι σημαντικό για το πώς βλέπει ο Κασάμι την προοπτική της επιστροφής του στον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι ακολουθεί μουντιαλική χρονιά. Η Ελβετία είναι στην πρώτη θέση του ομίλου της και ο Παϊτίμ παρακολουθεί από την τηλεόραση τις προσπάθειές της. Έχοντας χάσει ήδη έναEuroμε τα… κολπάκια που έκανε στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16, δεν θέλει να χάσει άλλο ένα μεγάλο τουρνουά όπως είναι το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Με τον Ολυμπιακό είχε καταφέρει να μονιμοποιηθεί στην Ελβετία τη χρονιά 2014-15, στην πρώτη του σεζόν δηλαδή με τα ερυθρόλευκα. Τώρα όμως ο Βόσνιος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δεν τον έχει στις επιλογές του. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την τελευταία φορά που κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο…

Με λίγα λόγια, ο Κασάμι θα είναι στην «πρώτη» στις 14 Ιουνίου, θα πάει και στο Ζέεφελντ (16-27/6) και αν εμφανιστεί στην προετοιμασία όπως στην πρώτη του σεζόν στο λιμάνι, τότε θα κερδίσει τη θέση του στο ρόστερ της νέας περιόδου. Τόσο απλά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK