Ο λόγος για τον οποίο έμεινε ο Μοντέστο στον Ολυμπιακό

Ο Φρανσουά Μοντέστο πέρα από τις πολύ καλές σχέσεις που έχει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, διαθέτει ένα μεγάλο ατού: Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, είναι άνθρωπος που μπορεί να ξεχωρίσει ταλεντάκια ακόμα και σε πρωταθλήματα β' κατηγορίας! Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Έκπληξη η παραμονή του Μοντέστο στην οικογένεια του Ολυμπιακού; Ενός ανθρώπου που έχει αλλάξει ήδη τρία πόστα στην ομάδα μέσα σε 16 μήνες; Για αυτούς που βρίσκονται απέξω ίσως και να αποτελεί έκπληξη. Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη όμως αποτέλεσε την ιδανικότερη επιλογή στο τμήμα σκάουτινγκ!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φρανσουά Μοντέστο είναι ένας από τους ποδοσφαιράνθρωπος που ανήκει στην οικογένεια του Ολυμπιακού και μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να τον εμπιστευτεί τυφλά σε ό,τι έχει να κάνει με ταλεντάκια.

Πέρσι ήταν για ένα μικρό διάστημα σκάουτ, μόλις ήρθε ο αποκλεισμός από την Χάποελ Μπερ Σέβα τού δόθηκε το πόστο του αθλητικού διευθυντή, αλλά ήταν κοντά στην ομάδα, καθημερινά στο Ρέντη και τον περασμένο Ιούνιο με την πρόσληψη του Μάριο Ουσίγιος έγινε γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Μετά την ΑΕΚ λοιπόν υπήρχε η πληροφορία ότι ο Μοντέστο τελείωσε από τον Ολυμπιακό! Τελικά, μία εβδομάδα αργότερα διέρρευσε ότι θα επιστρέψει στο τμήμα σκάουτινγκ και πριν από δύο μέρες γνωστοποιήθηκε ότι αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ.

Πέρασε από σαράντα κύματα τελικά η παραμονή του Κορσικανού στην ερυθρόλευκη οικογένεια, αλλά υπήρχε τελικά λόγος που έμεινε στον Ολυμπιακό. Κι αυτός ο λόγος ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Είναι γνωστό ότι ο Μοντέστο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με έναν πρώην αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού και νυν μάνατζερ, τον Πιερ Ισά. Παρόλα αυτά, δεν στέκεται μόνο στους παίκτες που του πρότεινε πέρσι το καλοκαίρι ο Ισά.

Είχε και δικό του κριτήριο, γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά το γαλλικό πρωτάθλημα και πολύ καλά την 2η κατηγορία.

Ο Μοντέστο είχε προτείνει τον Φερλάντ Μεντί της Χάβρης από το καλοκαίρι του 2015, όταν ακόμα δεν είχε παίξει καλά-καλά στην Χάβρη στη 2η κατηγορία! Για κάποιον λόγο δεν προχώρησε η συγκεκριμένη υπόθεση και τελικά δύο χρόνια αργότερα ο Μεντί πήρε μεταγραφή στην Λιόν από την Χάβρη έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ!

Μία από τις περιπτώσεις που είχε προτείνει γύρω στον Μάιο, ήταν αυτή του Γιαν Καραμό. Ο 19χρονος επιθετικός της Καέν (ύψους 1.86μ.) πήγε τελικά στις 31 Αυγούστου δανεικός στην Ίντερ.

Αυτά τα δύο παραδείγματα είναι ενδεικτικά για τις δυνατότητες του Μοντέστο. Βλέπει μπάλα, γνωρίζει ποδόσφαιρο, κόβει το μάτι του και σύμφωνα με τον Μαρινάκη ήταν η ιδανικότερη επιλογή για να αναλάβει την ηγεσία του τμήματος σκάουτινγκ

Όσο για το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του; Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια έχει ένα δίκτυο “κατασκόπων” στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Κι το τμήμα σκάουτινγκ θα μείνει ως έχει. Με τον Μοντέστο “καπετάνιο”, ο οποίος θα είναι σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους σκάουτς ανά τον κόσμο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK