Ο Μάνταλος τύλιξε Σεμπά και Λισγάρα σε μία κόλλα χαρτί

Για «σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο που διακινδύνευσε την σωματική του ακεραιότητα…» γράφει στο φύλλο αγώνα ο Σταύρος Μάνταλος για το μαρκάρισμα του Λισγάρα στον Σεμπά.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

«Καρφώνει» τον Χρήστο Λισγάρα ο Σταύρος Μάνταλος για το επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σεμπά στο 56ο λεπτό του αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής ρέφερι γράφει στο φύλλο αγώνα για «σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο που διακινδύνευσε την σωματική ακεραιότητα» του παίκτη των "ερυθρόλευκων".

Ο συγκεκριμένος όρος όμως, δεν υπάρχει στον πειθαρχικό κώδικα. Το «επικίνδυνο παίξιμο» προβλέπει μία αγωνιστική αποκλεισμό, η «βάναυση συμπεριφορά» τρεις και η «βάναυση συμπεριφορά με τραυματισμό αντιπάλου» (ο άσος του Ολυμπιακού υπέστη κάκωση στο γόνατο) οχτώ αγωνιστικές.

«Σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο» δεν αναφέρεται πουθενά και σε αυτή την περίπτωση το άρθρο 10, παράγραφος 1θ του πειθαρχικού κώδικα αναφέρει ότι… «ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται από αγώνα και το παράπτωμά του δεν υπάγεται σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις α, β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, τιμωρείται σύμφωνα με την περίπτωση α (σ.σ. μία αγωνιστική)».

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ

Η τελική απόφαση θα παρθεί από τον αθλητικό δικαστή Σπυρίδων Καποδίστρια. Σύμφωνα με το άρθρο, 10, παράγραφος 7α του πειθαρχικού κώδικα… «ο χαρακτηρισμός του παραπτώματος ανήκει αποκλειστικά στο όργανο που είναι αρμόδιο για την επιβολή της ποινής». Ο κ. Καποδίστριας λοιπόν, θα είναι αυτός που θα αποφανθεί με πόσες αγωνιστικές θα «πληρώσει» ο άσος της Ξάνθης το «δολοφονικό» μαρκάρισμα, τιμωρία που μπορεί να είναι και οχτώ αγωνιστικές. Ο αθλητικός δικαστής είναι αυτός που αποφασίζει…

Όσον αφορά τον Σεμπά που κινήθηκε προς τον Σολτάνι, μετά το μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Λισγάρα, ο διεθνής ρέφερι κάνει λόγο για «βίαιη απώθηση αντιπάλου». Το πιο πιθανό είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού θα τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές «για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο παίκτη».

Να σημειωθεί ότι για «υβριστική συμπεριφορά - έργω ή λόγω - ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη» προβλέπονται δύο αγωνιστικές και για «ανάρμοστη διαγωγή» αποκλεισμός μόνο μίας αγωνιστικής.

Οι δύο παίκτες δεν θα κληθούν σε απολογία και η τιμωρία τους θα έχει ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 12/1. Σε πρώτη φάση, πάντως, χάνουν τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ξάνθη την Τετάρτη 11/1 (15:00) αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός την ίδια ημέρα (19:30) τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

News 24/7

24MEDIA NETWORK