Ο Μαρινάκης, ο Μίτσελ και ο Ισά...

Ο Ολυμπιακός έκοψε πρώτος το νήμα στην κούρσα της κατάκτησης του τίτλου και, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει πρώτος και στο σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Την ώρα που οι βασικοί του αντίπαλοι έχουν ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις και μάλιστα δύσκολες στο διάβα τους, οι "ερυθρόλευκοι" βάζουν πλώρη για το αύριο κι έχουν μπροστά τους τη μεγάλη ευκαιρία για νέα υπέρβαση.

Ο Μαρινάκης, ο Μίτσελ και ο Ισά...
INTIME SPORTS

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, όλα συνηγορούν στο ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας ετοιμάζονται για το πιο καυτό καλοκαίρι των τελευταίων ετών. Όχι επειδή θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ για μία ακόμη αφορά, αλλά επειδή αν σχεδιάσουν σωστά την επόμενη μέρα μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα ακόμη πιο κοντά στην ελίτ της Ευρώπης.

Πρώτα απ’ όλα, ο Μίτσελ, αν τελικά συμφωνήσει να παραμείνει στο πόστο του στη συνάντηση που θα έχει άμεσα (ίσως και εντός των επόμενων ωρών) με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν θα μπει ως "πρωτάρης" στη σεζόν, αλλά ως ένας τεχνικός που και ξέρει και μπορεί να παρουσιάσει την επόμενη περίοδο κάτι ακόμη καλύτερο.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός...

Πλέον έχει βάλει τις βάσεις που θέλει στην ομάδα, έχει περάσει τη φιλοσοφία του, έχει οριοθετήσει τις βασικές αρχές του, ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά το υλικό, άρα και το τι θα χρειαστεί να αλλάξει, ώστε ο Ολυμπιακός και καλύτερη απόδοση να πιάσει τη νέα σεζόν, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια να αποκτήσει, καθώς φέτος στη διάρκεια του β’ γύρου υπήρξαν αρκετές αναταράξεις.

Ο Ισπανός κόουτς θα παίξει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο και στο μεταγραφικό σχεδιασμό, αφού οι υποδείξεις του θα είναι περισσότερο συγκεκριμένες και στοχευμένες. Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει ακόμη καλύτερη συνεργασία και με τον Πιέρ Ισά, ο οποίος μπαίνει κι αυτός στη δεύτερη σεζόν της θητείας του ως αθλητικός διευθυντής της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνους που ξέρουν να παίξουν καλή… μπάλα ο Μίτσελ με τον Ισά, προκειμένου να περιορίσουν το ρίσκο που πάντα υπάρχει σε μια μεταγραφή και παράλληλα να φέρουν παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά, καθώς αυτό έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός κι όχι απλά να "γεμίσει" το ρόστερ του.

Παίκτες που κάνουν τη διαφορά

Στη διάρκεια του περσινού παζαριού, αλλά και του Γενάρη, αποκτήθηκαν παίκτες οι οποίοι εξελίχθηκαν σε καταλύτες για την επίτευξη των στόχων όπως οι Ρομπέρτο, Κάμπελ, Τσόρι Ντομίνγκεζ, Σαβιόλα. Κάποιοι άλλοι ήρθαν και έδειξαν από λίγα έως ελάχιστα όπως οι Μεντζανί, Γιαταμπαρέ, Τόρες, Μπονγκ, ενώ υπήρξε και μια τρίτη κατηγορία. Σε αυτή ανήκουν παίκτες όπως ο Βάις, ο Σαλίνο, ο Βαλντές, ο Μαρκάνο και ο Εντινγκά, οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν, αλλά για τον "άλφα" ή "βήτα" λόγο είτε αποχώρησαν, είτε δεν απέδωσαν στο μάξιμουμ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον…

Ο προπονητής έχει άριστη γνώση της Primera Division, ο Ισά της Ligue 1, οπότε αν γίνει σωστά αυτό το πάντρεμα και σαφώς καλύτερα από πέρυσι, οι "ερυθρόλευκοι" θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν το κάτι παραπάνω κυρίως σε επίπεδο Champions League. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην ομάδα υπάρχει ήδη ένας αρκετά ισχυρός ελληνικός κορμός, ο οποίος μπορεί να γίνει ακόμη ισχυρότερος μετά τις προσθήκες νεαρών και ταλαντούχων παικτών όπως οι Κολοβός, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος… Παράλληλα, το σκανάρισμα εντός των συνόρων συνεχίζεται…

Αυξάνεται το μπάτζετ

Από ‘κει και πέρα, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το μεταγραφικό μπάτζετ από τη στιγμή που και ο ανταγωνισμός στη διάρκεια της επόμενης σεζόν αναμένεται ακόμη πιο έντονος. Οι οιωνοί, λοιπόν, είναι πολύ θετικοί για να δούμε έναν ακόμη καλύτερο Ολυμπιακό στη διάρκεια της επόμενης σεζόν, αρκεί να γίνουν ακόμη πιο σωστοί χειρισμοί σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα… Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK