Ο Μαρινάκης, ο Μίτσελ και οι "διορθωτικές αλλαγές"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε μετά από το νικηφόρο 4-2 σε βάρος της Μάλμε για "διορθωτικές αλλαγές" στη διάρκεια του Γενάρη. Για να μη… μπερδευτεί κανείς, μάλιστα, και πάει το μυαλό του στον… Μίτσελ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε ότι αναφέρεται σε μεταγραφές. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει και αποκωδικοποιεί τις δηλώσεις Μαρινάκη, όσον αφορά στα μεταγραφικά πλάνα των ερυθρόλευκων.

Ο Μαρινάκης, ο Μίτσελ και οι "διορθωτικές αλλαγές"

Ο Μαρινάκης παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, πως έγιναν λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό, ωστόσο, υπογράμμισε πως «Το καλύτερο σκάουτινγκ να έχεις, όταν φοράς αυτή την φανέλα μπορεί να παίξεις πάρα πολύ καλά, μπορεί να μην μπορείς να αποδώσεις. Το έχουμε δει επανειλημμένες φορές…».

Λίγο πριν ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» εμφανώς ανακουφισμένος από τη σημαντική νίκη της ομάδας, η οποία περιορίζει σημαντικά τους κραδασμούς στην καρέκλα του και φέρνει την πολυπόθητη ηρεμία μετά από ένα πολύ δύσκολο διάστημα έκλεισε το σκέλος των δηλώσεών του ως εξής: «Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου που πρέπει να τα αλλάξουμε υποχρεωτικά. Για παίκτες που θα πρέπει να αφήσουν την ομάδα για προσωπικούς λόγους και θα προσπαθήσουμε να βρούμε πιο ανταγωνιστικές λύσεις για κάποιες θέσεις. Δεν ξέρω αν γίνεται, αυτό θα το δει ο πρόεδρος. Ξέρετε ποιοι θα φύγουν νομίζω…».

Από σήμερα, λοιπόν, που οι τρεις μέρες του Κόνδορα, λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ, απομακρύνονται χωρίς άλλες δυσάρεστες συνέπειες, θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο των αλλαγών που προανήγγειλαν πρόεδρος και προπονητής. Ποιες θα είναι αυτές; Ποιοι έρχονται και ποιοι είναι υποψήφιοι για αποχώρηση;

Πριν από οτιδήποτε άλλο αξίζει να αναφέρουμε ότι έγιναν διάφορες σκέψεις τις τελευταίες ημέρες όχι μόνο για πιθανή αντικατάσταση του Μίτσελ, ο οποίος στο μυαλό πολλών «έχει χάσει το παιχνίδι και δύσκολα θα το ξανακερδίσει», αλλά και για ενίσχυση του πάγκου της ομάδας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ενισχυθεί το τεχνικό τιμ και με έναν ακόμη άνθρωπο, ο οποίος να μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά του Βίκτορ! Τη μελέτη δηλαδή των αντιπάλων κυρίως στα εντός των συνόρων παιχνίδια, καθώς Νικοπολίδης και Αλκόρτα θεωρούνται πολύ καλοί για άλλες δουλειές, όχι τόσο για τη συγκεκριμένη…

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα υλοποιηθεί αυτό το ενδεχόμενο ή η συγκεκριμένη σκέψη θα μπει στο συρτάρι μέχρι νεοτέρας, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και ενόψει Γενάρη ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει τρεις ποδοσφαιριστές και θα αποχωριστεί άλλους τόσους, αφού αυτός είναι και ο αριθμός των αλλαγών που μπορούν να γίνουν στη λίστα της UEFA.

Η περίπτωση Πουλίδο

Από τις προσδοκόμενες αφίξεις δεδομένη θεωρείται στον Πειραιά αυτή του Άλαν Πουλίδο, για τον οποίο όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό υπάρχει πίστη πως μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει γίνει μόνιμος κάτοικος Ρέντη με «πράσινο φως» από το CAS. O 23χρονος διεθνής Μεξικανός στράικερ θα ενισχύσει την επίθεση των «ερυθρολεύκων» και όσοι τον ξέρουν καλά επιμένουν πως με την ταχύτητα και την έφεσή του στο σκοράρισμα μπορεί να δώσει πολλές λύσεις και να πλαισιώσει κατάλληλα τους Μήτρογλου, Μπενίτες, Διαμαντάκο.

Σχετικά με το κέντρο της άμυνας η πρώτη προσθήκη θα είναι εσωτερική και αφορά τον Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος και θα κληθεί να καλύψει το κενό του Ερίκ Αμπιντάλ. Για τον 35χρονο Γάλλο αμυντικό μέρες τώρα έχουμε γράψει ότι όχι μόνο θα αποχωρήσει τον Γενάρη για να επιστρέψει στη Βαρκελώνη, αλλά έχει αδειάσει ήδη και το σπίτι που έμενε, στέλνοντας όλα τα μπαγκάζια στη σύζυγο και τις κόρες του, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί ήδη στην πόλη της Ισπανίας.

Ο Μπρούνο Άλβες

Αριστεροπόδαρο στόπερ χάνει, λοιπόν, ο Ολυμπιακός, αριστεροπόδαρος επιστρέφει και ψάχνουμε έναν ακόμη με τα εξής χαρακτηριστικά. Έμπειρος, γρήγορος και δυναμικός. Το «πακέτο» διαθέτει ο Πορτογάλος Μπρούνο Άλβες για τον οποίο στην Τουρκία έγραψαν ότι στήνεται τράμπα με τη Φενέρ και τον Τζίμι Ντουρμάζ. Πρόκειται για ένα σενάριο που δεν έχει διαψευστεί από τους «ερυθρολεύκους» κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Για τον 33χρονο διεθνή στόπερ, άλλωστε, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν εκφράσει ενδιαφέρον και πριν από δύο χρόνια όταν ακόμη αγωνιζόταν στη Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης, ωστόσο, τότε είχε θέσει βέτο ο τότε προπονητής του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Από την άλλη, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε «όχι» στην πιθανότητα να ξεφορτωθεί τον Ντουρμάζ, αφού ο διεθνής εξτρέμ ήρθε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ακουμπήσει τη μπάλα. Εκτός τόπου και χρόνου είναι ο πρώην άσος της Γκεντσεμπιρλιγκί, κάτι που σημαίνει πως είναι από τους βασικότερους υποψήφιους για να κουνήσει μαντήλι άμεσα.

Και ο Κάμπελ

Η τρίτη μεταγραφή που έχουν στα σκαριά οι «ερυθρόλευκοι» αφορά την ενίσχυση στη θέση του… Ντουρμάζ δηλαδή στα άκρα της επίθεσης. Είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει προσπάθεια επιστροφής του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος αγωνίστηκε χθες με την Άρσεναλ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γαλατά και μάλιστα ως βασικός. Το γεγονός ότι ήταν στις επιλογές του Βενγκέρ, ωστόσο, δεν σημαίνει πως θα τον κρατήσει κιόλας ο Αλσατός. Για να πουληθεί του δίνει ευκαιρίες. Κι εδώ υπάρχει θέμα, καθώς αν τελικά ο Κοσταρικανός επιστρέψει στον Πειραιά, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και στη συνέχεια του Europa League, καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη και αυτή η σημαντική παράμετρος.

Από ‘κει και πέρα, ο μάνατζερ του Μίτσελ, Μαριάνο Αγιλάρ, ο οποίος βρέθηκε χθες στο «Καραϊσκάκη» για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τη Μάλμε, επανάφερε στο τραπέζι και το όνομα του Πέδρο Λεόν της Χετάφε. Ενός εξτρέμ, τον οποίο ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέδειξε και αποτελεί διαχρονική του… καψούρα. Ο 28χρονος άσος, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στη δεξιά πλευρά της επίθεσης δεν έχει αγωνιστεί πολύ από το ξεκίνημα της φετινής «Πριμέρα» κι όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες η ενδεχόμενη προσπάθεια απόκτησής του συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Καλός πελάτης του Αγιλάρ είναι και ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες της Σεβίλλης, τον οποίο πολύ θα ήθελε ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό. Ο 31χρονος συμπατριώτης του, ωστόσο, έχει αγωνιστεί φέτος με την ομάδα του στο Europa, άρα σε ενδεχόμενη απόκτησή του δεν θα είχε δικαίωμα να παίξει με τον Ολυμπιακό στην ίδια διοργάνωση, παρά μόνο στις εγχώριες. Άρα θα πρέπει να τον ξεχάσουμε, όχι, όμως, κι έναν άλλο άσο με το ίδιο επώνυμο! Αναφέρομαι στον 22άχρονο Μεξικανό στόπερ Ντιέγκο Ρέγες της Πόρτο, ο οποίος είναι… σειρά του Πουλίδο και πηγές από την Ιβηρική τον θέλουν στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων». Σε μια τέτοια περίπτωση θα γίνει κίνηση για δανεισμού του μέχρι το τέλος της περιόδου και βλέπουμε. Δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2017 και κοστολογείται γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ…

Ενεργοποιεί Ιμπραΐμ

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ενόψει Γενάρη είναι πιθανή η ενεργοποίηση και του 23χρονου μέσου Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ, με καταγωγή από τη Νορβηγία, ο οποίος ανήκει από πέρυσι στον Ολυμπιακό. Στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στον Εργοτέλη, αλλά υπέστη ρήξη χιαστών και πλέον βρίσκεται στου Ρέντη, όπου έκανε κι όλη την αποθεραπεία. Αν τον επιλέξει ο Μίτσελ μπορεί να αποτελέσει μία επιπλέον λύση για τον άξονα, από τη στιγμή που ξεπέρασε το σημαντικό πρόβλημα και μετράει αντίστροφα…

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο: Ο Θρύλος του Φουστέρ

Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (VIDEOS)

Πάνω από 24.000.000 ευρώ τα έσοδα του Ολυμπιακού από την Ευρώπη

Στους ισχυρούς της κλήρωσης ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK