Ο Μίτσελ, ο Αφελάι και οι πελάτες του Ραϊόλα!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος ανοίγει τον "φάκελο Αφελάι". Η δυσαρέσκεια του Ολλανδού, η υπόθεση που θυμίζει Βάις, τα θέματα του Μίτσελ με τα "παιδιά" του Ραϊόλα και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Αφελάι ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο!

Ο Μίτσελ, ο Αφελάι και οι πελάτες του Ραϊόλα!
INTIME SPORTS

Θέμα Αφελάι προέκυψε εσχάτως για τον Ολυμπιακό. Ο Ολλανδός εξτρέμ αποχώρησε δυσαρεστημένος και χωρίς να αλλάξει ματιά με τον προπονητή του τη στιγμή της αντικατάστασής του στον αγώνα με τον Πανιώνιο, αποκλείστηκε από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλλονή και κάποιοι θεωρούν αβέβαιο το μέλλον του στον Πειραιά. Υπάρχουν πληροφορίες, μάλιστα, ότι μπορεί να αποχωρήσει ακόμη και στη διάρκεια του Γενάρη...

Ο Μίτσελ που είναι γενικώς λαλίστατος και ακόμη περισσότερο στα ΜΜΕ της πατρίδας του, δήλωσε πριν από μερικές ώρες ότι ο Ιμπραΐμ θα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία, αλλιώς δεν θα μπορέσει να «σταθεί» όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και σε καμία άλλη ομάδα υψηλού επιπέδου! Με λίγα λόγια, τον "άδειασε" κανονικά.

Λίγο καιρό νωρίτερα, ο Ισπανός προπονητής είχε περάσει ανάλογη –ψυχροπολεμική- περίοδο και με τον Κασάμι, για τον οποίο έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως δεν θα του κάνει έκπληξη ακόμη κι αν τον αφήσει στον πάγκο ο προπονητής της Εθνικής Ελβετίας! Κάπου ξέφυγε και υπερέβαλε είναι η αλήθεια, αλλά σε τελική ανάλυση βρήκε άκρη με τον Παϊτίμ, ο οποίος, μάλιστα, έκανε το πρώτο βήμα αφιερώνοντας στον κόουτς το γκολ που πέτυχε με τον ΠΑΣ στο Φάληρο.

Για να πάμε ακόμη πιο μακριά τη… βαλίτσα, πέρυσι τέτοιο καιρό ο Μίτσελ είχε αντιμετωπίζει ανάλογα ζητήματα και με τον Βλάντιμιρ Βάις. Ο τούρμπο-Σλοβάκος τελικά μη μπορώντας να αντέξει την ιδέα του πάγκου, επιδίωξε και πήρε μεταγραφή. Προτίμησε τα πετροδόλαρα που έστρωσαν στα πόδια του οι άνθρωποι της Λεκβίγια του Κατάρ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα "στόλισε" τον προπονητή του, μιλώντας για έλλειψη εμπιστοσύνης και κακή χημεία στις σχέσεις τους.

Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των υποθέσεων; Μα φυσικά ο μάνατζερ των τριών παικτών Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος, μάλιστα, έσπευσε να απαντήσει στον Μίτσελ λέγοντας πως η τοποθέτηση του Ισπανού ήταν υπερβολική. Χαρακτήρισε πολύ καλό παιδί τον Αφελάι και κατέληξε πως δεν θεωρεί πως υπάρχει θέμα αποχώρησής του από τον Ολυμπιακού μεσούσης της περιόδου…

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μίτσελ έχει τα θέματά του με τα "παιδιά" του Ραϊόλα κι επειδή δεν έχει μάθει να κρύβεται το λέει και το "δείχνει" με τον τρόπο του. Από την άλλη, ο γνωστός ατζέντης δεν είναι άνθρωπος που μπορεί να του κλείσει εύκολα κανείς την πόρτα. Αντίθετα οι περισσότερες ομάδες της Ευρώπης κάνουν ό,τι μπορούν για να την ανοίξουν.

Άρα κάπου εδώ έρχεται σε δύσκολη θέση η διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία δεν μπορεί να πάει κόντρα στον προπονητή, αλλά ούτε και να χαλάσει τη σχέση της με τον Ραϊόλα, ο οποίος ακόμη και τώρα στα μισά της σεζόν, έχει και μπορεί να φέρει καλούς παίκτες στον Πειραιά με ευνοϊκούς όρους.

Ασφαλώς και δεν "τρελάθηκε" ξαφνικά ο Μίτσελ, ο οποίος έχει την ικανότητα να βρίσκει τα κουμπιά των παικτών του. Υπήρξαν αφορμές για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ίσως και να θεωρεί ότι οι «πελάτες» του Ραϊόλα κάπου έχουν καβαλήσει το καλάμι. Σχετικά με τον Αφελάι, άλλωστε, λέγεται ότι γενικά έχει σνομπ συμπεριφορά στα αποδυτήρια, είναι πολύ απόμακρος, ενώ έχει αντιδράσει άσχημα κι άλλη φορά που δόθηκε εντολή να αντικατασταθεί.

Από την άλλη πλευρά, όμως, και ο 28χρονος Ολλανδός άσος δεν νιώθει πολύ άνετα από τη στιγμή που μία μπαίνει και μία βγαίνει από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Μέχρι τώρα έχει παίξει σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, τα μισά δηλαδή απ’ όσα έχει δώσει η ομάδα του, ενώ και στο Champions League χρησιμοποιήθηκε στα μισά ματς ως βασικός και στα υπόλοιπα ως αλλαγή, την ώρα που είναι αναντικατάστατος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του οποίου ηγείται ο Γκους Χίντινγκ.

Εκείνο που μετράει, βέβαια, πάνω απ’ όλα δεν είναι το αν έχει παράπονα ο Μίτσελ από τον Αφελάι ή το αντίθετο. Εκείνο που μετράει είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με τέτοια ζητήματα της… πλάκας την ώρα της μεγάλης μάχης για την κατάκτηση του τίτλου. Την ώρα που υπάρχουν δεδομένα προβλήματα και σημαντικά κενά στο ρόστερ, το μόνο που δεν χρειάζεται είναι να παίρνουν διαστάσεις θέματα τα οποία μπορούν να λυθούν στο "άψε-σβήσε". Με μια τετ α τετ συνάντηση και αμοιβαίες εξηγήσεις. Αρκεί, βέβαια, και υπάρχει η καλή πρόθεση…

Σε τελική ανάλυση, όταν ο Ολυμπιακός έχει από το ξεκίνημα της σεζόν μισό… εξτρέμ κι αυτός είναι ο Αφελάι, δεν χωράει σε λογικά πλαίσια να θέλει να τον διώξει κι αυτόν επειδή ενοχλήθηκε και αντέδρασε σε μια αλλαγή. Την ώρα που ο Ντουρμάζ είναι στον… κόσμο του, ο Ντοσεβί παίζει και δεν παίζει, ενώ ο Γκαζαριάν μετά βίας συμπληρώνει τη 18άδα, είναι λάθος να τεθεί θέμα Αφελάι και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή.

Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, άλλωστε, μπορεί να μην έχει βγάλει μάτια ως τώρα, αλλά υπήρξαν παιχνίδια που έκανε τη διαφορά όπως έγινε για παράδειγμα με την Ατλέτικο, με τη Μάλμε και με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Ακόμη και με χαμηλές στροφές ο Ιμπραΐμ είναι παίκτης που με μια του ενέργεια μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός παιχνιδιού και αν μη τι άλλο στο φετινό ρόστερ της ομάδας δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.

Επίσης, σε μια χρονική περίοδο που η ομάδα ψάχνει για ενίσχυση σε όλες τις γραμμές και κυρίως στο κέντρο της άμυνας και την επίθεση, όχι μόνο πρέπει να κρατήσει στου Ρέντη ό,τι καλό διαθέτει, αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσει και τις δυνατές επαφές της (σ.σ. μία από αυτές είναι ο Ραϊόλα) για να φέρει ακόμη καλύτερους. Με άλλα λόγια, όλοι πρέπει να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί του και να μην αφήνουν τον εγωισμό να δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα, η οποία ακόμη και τώρα ψάχνει τον καλό της εαυτό και την απαιτούμενη σταθερότητα που οδηγεί στις κούπες και στις επιτυχίες…

Διαβάστε ακόμη:

Μίτσελ: "Θα έχει πρόβλημα ο Αφελάι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK