Ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού: Τι ισχύει με Σωκράτη Κόκκαλη και τους δύο γιους του

Είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα παραιτηθεί πριν την απολογία του τις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Διαβάστε τι ισχύει για τις περιπτώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη και των δύο γιων του, αλλά και για την Ειρήνη Νταϊφά. Ο Θέμης Καίσαρης έχει το ρεπορτάζ.

Ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού: Τι ισχύει με Σωκράτη Κόκκαλη και τους δύο γιους του
INTIME SPORTS

Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του Σωκράτη Κόκκαλη στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με πλέον πιθανό το ενδεχόμενο να μην έχει τεθεί καν θέμα.

Η όλη κουβέντα έχει να κάνει με την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και το σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο να του επιβληθεί απ'τον ανακριτή Ανδρεάδη ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο. Όπως άλλωστε έχει συμβεί με τους περισσότερους των εμπλεκομένων, και μάλιστα με ελαφρύτερα κατηγορητήρια.

Παραίτηση και ονοματολογία

Προκειμένου, λοιπόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης να “προλάβει” τον ανακριτή είναι σχεδόν βέβαιο πως θα παραιτηθεί πριν την απολογία του, που έχει οριστεί για τις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως φεύγει απ'τον Ολυμπιακό, όπως ξεκαθάρισε και ο ίδιος στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το θέμα είναι 100% τυπικό κι έχει να κάνει με την άσκηση διοίκησης, όχι με την ιδιοκτησία της ΠΑΕ, που θα παραμείνει στα δικά του χέρια. Όπως έκανε γνωστό άλλωστε, θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την οποία θα καλύψει ο ίδιος, δείχνοντας στην πράξη πως, ανεξάρτητα απ'τις όποιες δικαστικές εξελίξεις, εκείνος είναι παρών.

Είτε έτσι όμως, είτε αλλιώς στις επόμενες μέρες κι ειδικότερα μετά τον τελικό Κυπέλλου, θα προκύψει το θέμα της διαδοχής. Τα πρώτα ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι ήταν του Μιχάλη Κουντούρη, προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, του Γιάννη Βρέντζου, ενός εκ των πιο έμπιστων συνεργατών του Μαρινάκη, και του Πέτρου Κόκκαλη.

Καλές σχέσεις Μαρινάκη-Κόκκαλη

Στη συνέχεια, αλλά και μέχρι σήμερα, παίζει δυνατά στα σχετικά ρεπορτάζ το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη, σαν την ιδανική επιλογή που θα συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας. Με δεδομένες βέβαια τις πολύ στενές και καλές σχέσεις των δύο ανδρών. Ο Σωκράτης Κόκκαλης σε κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή στηρίζει τον Μαρινάκη, ενώ δεν παραλείπει να τονίζει πως έδωσε τον Ολυμπιακό στα καλύτερα χέρια.

Δεν παίζει σενάριο επιστροφής

Όλα αυτά έχουν πυροδοτήσει τα σενάρια επιστροφής του, κάτι όμως που δεν ισχύει και ο ίδιος ο Κόκκαλης δεν επιβεβαιώνει.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος οργανισμός, που απαιτεί καθημερινή ενασχόληση και σε πολύωρη βάση, με τον Κόκκαλη όσο περνάνε τα χρόνια να αφιερώνει όλο και περισσότερο χρόνο στον εαυτό του, αφαιρώντας επαγγελματικές και άλλες δραστηριότητες. Να μην ξεχνάμε πως την τελευταία σεζόν της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε αποστασιοποιηθεί και την καθημερινότητα της ΠΑΕ “έτρεχαν” ο Δημήτρης Θεοδωρίδης με τον γιο του, Σωκράτη Κόκκαλη.

Σωκράτης Τζούνιορ, Πέτρος και Ειρήνη Νταϊφά

Δεν είναι λοιπόν καθόλου εύκολο και απλό το θέμα της επιστροφής μετά από πέντε χρόνια. Ταυτόχρονα, δεν φαίνεται να προκύπτει θέμα ούτε με τον Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ, που επίσης αναφέρεται στα σενάρια της διαδοχής. Ο μικρός Κόκκαλης είναι στο ΔΣ της ΠΑΕ, όπως και ο πατέρας του, και μάλιστα σαν Α' Αντιπρόεδρος. Θέμα να αναλάβει την προεδρία δεν υφίσταται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κόκκαλη.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, δεν επιβεβαιώνονται ούτε τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Ειρήνη Νταϊφά, κόρης του αείμνηστου Σταύρου Νταϊφά, που όσο ζούσε τον είχε σαν δεύτερο πατέρα του ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Η Ειρήνη Νταϊφά έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, αλλά θέμα για να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ δεν υφίσταται.

Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε ακόμη

Ρεπορτάζ Σταύρου Γεωργακόπουλου: Τα ανοικτά μέτωπα του Ολυμπιακού που θα "κλείσει" ο τελικός

News 24/7

24MEDIA NETWORK