Ο Ολυμπιακός στηρίζει τις προσπάθειες της Μητρόπολης Νίκαιας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ολυμπιακός με αφορμή τη συνέχεια της παροχής στήριξης στις ενέργειες της Μητρόπολης Νίκαιας και των ενεργειών τους.

Ο Ολυμπιακός στηρίζει τις προσπάθειες της Μητρόπολης Νίκαιας

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων του Πειραιά, στηρίζοντας την κατασκήνωση που διοργανώνει η Μητρόπολη Νίκαιας. Αναλυτικά η ανακοίνωση των "ερυθρόλευκων".

"Οι διακοπές αποτελούν είδος πολυτελείας στις ημέρες μας, τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας. Όμως, χάρη στον Ολυμπιακό που εξακολουθεί να παραμένει δίπλα και στους πολίτες του Πειραιά βοηθώντας τους όπως μπορεί, νέοι άνθρωποι απολαμβάνουν το φετινό καλοκαίρι την χαρά και την ξεγνοιασιά των διακοπών που τόσο έχουν ανάγκη.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατόπιν σχετικής οδηγίας του Προέδρου, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας και του σπουδαίου κοινωνικού έργου που εκείνη επιτελεί χρόνια τώρα. Ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας λοιπόν, έχει αναλάβει κατ' αποκλειστικότητα, την τροφοδοσία της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης, για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η πρότυπη κατασκήνωση που βρίσκεται στην Στεφάνη Βοιωτίας, φιλοξενεί νέους Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, υποψήφιων ανώτατων σχολών αλλά και φοιτητές που προέρχονται από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος, του Κερατσινίου, του Χαϊδαρίου του Αιγάλεω και άλλων γειτονικών "διαμερισμάτων", με τον Δήμο Πειραιά.

Κάθε μέρα λοιπόν, χάρη στον Ολυμπιακό, σερβίρονται μερίδες φαγητού σε παιδιά και έφηβους, που ξεπερνούν τα 1.000 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η κατασκήνωση που βρίσκεται μέσα στη φύση λειτουργεί ανελλιπώς 31 χρόνια τώρα, παρότι μια πυρκαγιά το 2007 έκαψε τα πάντα. Μέσα από σκληρή δουλειά και με μεγάλη προσπάθεια από την Μητρόπολη αλλά και τους χορηγούς της (σ.σ.: ένας εκ των βασικών της είναι φυσικά ο Ολυμπιακός) η κατασκήνωση φτιάχτηκε ξανά. Όπως είναι φυσικό, ο αθλητισμός βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των νέων ανθρώπων."

Ο Ολυμπιακός στηρίζει τις προσπάθειες της Μητρόπολης Νίκαιας

Ο Υπεύθυνος Νεολαίας και κατασκήνωσης της Μητρόπολης Νικαίας, Πατέρας Τιμόθεος Σταυρίδης, αφού πρώτα καλωσόρισε τους ανθρώπους του Συλλόγου που επισκέφθηκαν την κατασκήνωση, εν συνεχεία τόνισε: "Σας καλωσορίζουμε στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως Νικαίας και τη Στεφάνη Δερβενοχωρίων. Είναι φέτος η 31η χρονιά συνεχούς λειτουργίας και το καταπληκτικό είναι ότι έχουμε τα περισσότερα παιδιά φέτος. Από πέμπτη δημοτικού μέχρι και τρίτη λυκείου, ενώ έχουμε και πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες, στα 31 χρόνια της λειτουργίας της. Μεγάλος αγώνας γίνεται κάθε χρόνο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για να συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις, να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, να λειτουργούν οι αθλητικοί χώροι, οι κοιτώνες των παιδιών, η πισίνα, η τραπεζαρία και ο μεγάλος μας κήπος. Μετά την πυρκαγιά του 2007, υπήρχαν μόνο στάχτες εδώ και μαύρες πέτρες. Ξανά γεννήθηκε το όνειρο χιλιάδων παιδιών μέσα από τις στάχτες πραγματικά. Πρόλαβε ο Σεβασμιότατος με υπεράνθρωπες προσπάθειες και με τη βοήθεια 40 ενοριών της Μητροπόλεώς μας και πολλών δωρητών, ξανά ανάστησε το όνειρο χιλιάδων παιδιών. Το πολύ συγκινητικό είναι ότι παλαιοί κατασκηνωτές, σημερινοί γονείς, μας φέρνουν τα παιδιά τους. Θα θέλαμε πολύ να ευχαριστήσουμε τον Ολυμπιακό, γιατί κάθε χρόνο αναλαμβάνει ένα μέρος της τροφοδοσίας των παιδιών μας, που ο αριθμός τους φτάνει κάθε καλοκαίρι τα 1.000 παιδιά. Τα περισσότερα προέρχονται από τις ευαίσθητες περιοχές της β’ περιφέρεις Πειραιώς. Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Πέραμα, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι και Αιγάλεω. Όπως καταλαβαίνετε, οι περισσότεροι είναι φίλοι του Ολυμπιακού και λόγω του τόπου κατοικίας τους. Μεγάλη χαρά μας δίνει η παρουσία σας και να ξέρετε ότι και τα δώρα σας αξιοποιούνται. Είδα παιδιά φέτος να φορούν τις φανέλες που τους χαρίσατε πέρυσι και τα καπελάκια. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τον Ολυμπιακό."

Ο Διευθυντής ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Δομένικος Μασούλας, επισκέφθηκε την κατασκήνωση την οποία και τροφοδότησε με φαγητό. Στο περιθώριο της επίσκεψής του ανέφερε: "Βρισκόμαστε σήμερα στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας στη Στεφάνη Βοιωτίας. Μια καταπληκτική κατασκήνωση, η οποία φτιάχτηκε εκ βάθρων ξανά από το 2007, όταν και είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά τότε. Με τις προσπάθειες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Αλέξιου και φυσικά του πατέρα Τιμόθεου, που προΐσταται της λειτουργίας της κατασκηνώσεως στη Στεφάνη Βοιωτίας. Βρισκόμαστε εδώ, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στη τροφοδοσία της κατασκήνωσης, για τα παιδιά, τα οποία περνούν το καλοκαίρι τους εδώ, από διάφορες περιοχές του Πειραιά. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, φυσικά κατόπιν εντολής του Προέδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, να βοηθούμε τέτοιου είδους αξιέπαινες δραστηριότητες της Εκκλησίας. Ειδικότερα δε, όταν αφορούν ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη και ειδικότερα τα παιδιά αυτών. Κάθε χρόνο η ΠΑΕ Ολυμπιακός δωρίζει ένα σημαντικό ποσό, έτσι ώστε να γίνεται η τροφοδοσία της κατασκήνωσης, με σκοπό τα πράγματα να λειτουργούν εύρυθμα και ομαλά για τα παιδιά και τους ιερείς, οι οποίοι βρίσκονται στην κατασκήνωση. Να βοηθούν αυτά τα παιδιά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, με την διδαχή τους αλλά και με τις διάφορες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης".

News 24/7

24MEDIA NETWORK