Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των παιδιών όλου του κόσμου!

Όπως κάθε σεζόν έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός ως σύλλογος βρίσκεται κοντά στα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα, συμμετέχοντας ενεργά στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης της UNICEF.

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των παιδιών όλου του κόσμου!
Olympiacos unicef

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Κάπου στον κόσμο ένα παιδί πεθαίνει από την πείνα. Κάπου στη χώρα μας ένα παιδί υποσιτίζεται. Κάπου στην πόλη μας ένα παιδί δεν πάει στο σχολείο. Κάπου στη γειτονιά μας ένα παιδί πεινάει.

Και ευτυχώς, όχι κάπου αλλά ακριβώς ΕΔΩ υπάρχει ένας Σύλλογος όπως ο Ολυμπιακόςκαι ένας οργανισμός όπως η UNICEFπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους ώστε να περιορίσουν όσο περισσότερο μπορούν όλα τα παραπάνω.

Ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος θα είναι παρών για μία ακόμη χρονιά στον Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEFπου θα γίνει την Δευτέρα (12/12)και θ' αρχίσει από τις 18:00.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν παρόντες και στη συνέντευξη Τύπουπου έγινε την Παρασκευή (9/12) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ ώστε να παρουσιαστεί ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης.

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των παιδιών όλου του κόσμου!

Οι ποδοσφαιριστές μας Πραξιτέλης Βούροςκαι Παναγιώτης Ρέτσοςυπογράμμισαν, από το πάνελ στο οποίο βρέθηκαν, πόσο περήφανοι είναι που εκπροσωπούν έναν Σύλλογοόπως ο Ολυμπιακόςμε τόσο μεγάλες κοινωνικές ευαισθησίες. Έναν Σύλλογο ο οποίος βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη και τα τελευταία χρόνια, ως γνωστόν, έχει συνάψει συνεργασία με τη UNICEF εμβολιάζονταςήδη 2 εκατ. παιδιάσε όλο τον πλανήτη. Παράλληλα δεν παρέλειψαν να παραδώσουν μπάλεςκαι φανέλες υπογεγραμμένεςαπ' όλους τους παίκτες τα οποία θ' αποτελέσουν πολύτιμα αντικείμενα της δημοπρασίας που θα γίνει Την Δευτέρα. Στην εκδήλωση ήταν παρούσα επίσης για λογαριασμό του Ολυμπιακού η Υπεύθυνη Συνεργασίας της ομάδας μας με την UNICEF, κα. Βερούσκα Γεωργαντή, αλλά και ο Υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Δομένικος Μασούλας.

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των παιδιών όλου του κόσμου!

Ο Πραξιτέλης Βούροςανέφερε: « Αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε εδώ μαζί σας, για να στηρίξουμε τον ετήσιο Τηλεμαραθωνιο της UNICEF. Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού, με πρωτοβουλία του Προέδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινακη, είμαστε κομμάτι της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε τα τελευταία χρόνια με την UNICEF ώστε να βοηθήσουμε όλα εκείνα τα παιδιά που μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Ειδικά εγώ που προέρχομαι από ένα μέρος (σ.σ.: Μυτιλήνη) όπου τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αρκετοί πρόσφυγες, φυσικά ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται. Ας συμμετάσχουμε λοιπόν όλοι στον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο της Δευτέρας για να σώσουμε παιδικές ζωές».

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των παιδιών όλου του κόσμου!

Ο Παναγιώτης Ρέτσοςαπό την πλευρά του, τόνισε: « Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι τόσο για την σημερινή μας παρουσία εδώ μαζί σας, όσο και για την μεγάλη συνεργασία που έχουμε με την UNICEF τα τελευταία χρόνια και που έχει οδηγήσει στον εμβολιασμό εκατομμυρίων παιδιών σε όλο το κόσμο! Είμαστε στο πλευρό αυτών των παιδιών που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της ζωής 365 ημέρες το χρόνο, και σας καλούμε και εσάς να συμμετάσχετε στον φετινό Τηλεμαραθώνιο της Δευτέρας με ό,τι μπορεί να διαθέσει ο καθένας μας. Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και η γνωστή τραγουδίστρια, Γλυκερία, η οποία ερμηνεύει ένα τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για το έργο της UNICEF με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό των 70 χρόνων του μεγαλύτερου οργανισμού υποστήριξης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, ο οποίος συμπίπτει και έχει συνδεθεί με την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου). Το τραγούδι έχει τίτλο «Τα Παιδιά Όλου Του Κόσμου» και το υποδέχθηκαν άπαντες στην αίθουσα με ένα θερμό χειροκρότημα. Η ίδια η ερμηνεύτρια αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν τα αγαθά που υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη να μην είναι αρκετά ώστε να θρέψουν όλους και να μην υπάρχουν παιδιά που πεινάνε.

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των παιδιών όλου του κόσμου!

Η κα. Σοφία Τζιτζίκου, Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος, μίλησε γενικότερα για το έργο που γίνεται ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητο ν' αγκαλιάσει ο κόσμος τον Τηλεμαραθώνιο ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τον τόσο σπουδαίο αυτό σκοπό. Ο ηθοποιός και stand up comedian, κ. Γιώργος Χατζηπαύλου, είπε πως από μικρό παιδί προμηθεύονταν τα είδη της UNICEF και είχε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελεί. Δεν παρέλειψε ωστόσο και να αστειευτεί με τους παίκτες μας λέγοντας πως παρότι τον πίκραναν (σ.σ.: δήλωσε οπαδός του Λεβαδειακού ο οποίος πρόσφατα έχασε από τον Θρύλο) τους συμπαθεί γιατί «δίνουν το παρών» σε τόσο σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις.

Η Youth ambassador της Εκστρατείας Emergency lessons της UNICEF, η 15χρονη Μαρία Ζούρα, αναφέρθηκε στις εμπειρίες της από πρόσφατα ταξίδια στην Ιορδανία και άλλα μέρη όπου παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και επίσης κάλεσε άπαντες να βοηθήσουν όσο μπορούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK