Ο Περέιρα έχει προδιαγεγραμμένο μέλλον

Ο Βίτορ Περέιρα... άνοιξε μόνος του θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δύσκολα θα κάνει πίσω. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος έχει το ρεπορτάζ και εξηγεί γιατί ο Πορτογάλος βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Ο Περέιρα έχει προδιαγεγραμμένο μέλλον
INTIME SPORTS

Το να μην έχει συμπάθειες στου Ρέντη δεν αποτελεί προσωπική κατάκτηση, ούτε αποκλειστικό προνόμιο του τεχνικού του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα. Έχει συμβεί και με τους προκατόχους του. Ο Μίτσελ επιβίωσε δύο χρόνια γνωρίζοντας ότι δεν αλλάζει ούτε "καλημέρα" ακόμη και με τον πρώην επικεφαλής της Ακαδημίας Μπερντ Στορκ. Ο Ζαρντίμ άντεξε ένα εξάμηνο. Άλλο τόσο μάλλον θα αντέξει και ο συμπατριώτης του, αν επιβεβαιωθούν ακόμη και στη διάρκεια της ημέρας οι πληροφορίες που θέλουν τον Μαρινάκη να τον έχει έτοιμο για… σφουγγάρισμα.

Το πρόσφατο ταξίδι του στη Σκωτία, λίγες μέρες πριν από τον τελικό του κυπέλλου για συζητήσεις -όπως αποδείχθηκε- με τους Ρέιντζερς αποτέλεσε την αφορμή για τη διαφαινόμενη λύση της συνεργασίας. Αν στο ίδιο ατόπημα είχε υποπέσει κάποιος άλλος προπονητής, περισσότερο αποδεκτός που θα έπειθε για το έργο και τις ικανότητές του, η διοίκηση μάλλον θα έκανε ότι δεν άκουσε. Θα σφύριζε αδιάφορα. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ακόμα κι εντός της ημέρας

Τους λόγους που κρατούν και διώχνουν τον Περέιρα, τους ανέλυσε πολύ πρόσφατα το Contra.gr. Από τη στιγμή που δόθηκε και η αφορμή αναμένονται εξελίξεις ακόμη και εντός της ημέρας. Αν τελικά επιστρέψει στην πατρίδα του όπως ήρθε πριν από μερικές ώρες, θα φταίει ο ίδιος και κανείς άλλος. Κι αυτό επειδή εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ανασφαλής για ακόμη μία φορά.

Λόγω αυτής ακριβώς της κακής συνήθειας κι επειδή ξέρει πως δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης που θα ήθελε στον Πειραιά, προτίμησε να πάει να μιλήσει και με άλλη ομάδα παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, με δικαίωμα επέκτασης για έναν ακόμη! Πώς να τον εμπιστευθείς όταν ακόμη και ο ίδιος δεν πιστεύει στον εαυτό του και ψάχνει για εναλλακτικές επιλογές;

Θα έχει ενδιαφέρον η "απολογία" του ενώπιον της διοίκησης. Κάποιοι λένε πως μετά τις τελευταίες διαρροές που τον αφορούν το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο και μακριά από τον Πειραιά. Δεν θα στενοχωρηθούν πολλοί με μια τέτοια εξέλιξη. Αρκεί να επιλεγεί σωστά ο επόμενος, αν δεν έχει επιλεγεί ήδη.

Δύσκολα κάνει πίσω ο Μαρινάκης

Αν ο Ολυμπιακός αλλάξει τελικά προπονητή, θα είναι μία από τις ελάχιστες φορές που αυτό συμβαίνει με την ομάδα να έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο. Κάποιοι λένε πως αν δεν υπήρχε αυτή η εκκρεμότητα ήδη οι "ερυθρόλευκοι" θα είχαν ολοκληρώσει και τις πρώτες τους μεταγραφές. Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο Μαρινάκης πήρε την -σωστή-απόφαση να απομακρύνει τον Μίτσελ παρότι γνώριζε ότι ο Ισπανός ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής –κι ακόμα είναι- σε μεγάλη μερίδα των φιλάθλων. Άρα δύσκολα θα κάνει πίσω και τώρα. Εκτός κι αν υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή του σκηνικού.

Είναι ικανός να γυρίσει το χαρτί ο Πορτογάλος; Μάλλον όχι, αλλά όπως στις μεταγραφές έτσι και τώρα ισχύει το "ποτέ μη λες ποτέ". Σε τελική ανάλυση ο Περέιρα ήταν εκείνος που άνοιξε την πόρτα της εξόδου. Το να πλησιάσει ένας προπονητής στην εξώπορτα είναι συνηθισμένο. Αλλά το να την ανοίξει μόνος του μάλλον αποτελεί… καινοτομία από εκείνες που ο Περέιρα προσπάθησε να εισάγει στου Ρέντη χωρίς να πείθει κανέναν...

Και κάτι ακόμη. Ο νέος προπονητής δεν θα μείνει μόνος. Θα έχει και τα ανάλογα στηρίγματα. Στηρίγματα ικανά να τον βοηθήσουν σε πολλούς τομείς και θα του δώσουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσει χρόνο, ώστε να δείξει και τη δουλειά του. Εν αναμονή...

Διαβάστε ακόμη

Τα... λεφτά του Καρίγιο, ο Μιραλάς και ο Περέιρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK