Ο Χοσέ, ο Μανωλάς και το "δώρο" του Μαρινάκη

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την ταχύτητα που θα έχει ο φετινός Ολυμπιακός χάρη σε ποδοσφαιριστές όπως ο Χοσέ Χολέμπας, ο Κώστας Μανωλάς ή οι... αντικαταστάτες του, ενώ αποκαλύπτει ότι τον Αύγουστο είναι πιθανή κάποια "βόμβα" για να διαδεχθεί τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Χοσέ, ο Μανωλάς και το "δώρο" του Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Ο κύκλος των μεταγραφικών κινήσεων του Ολυμπιακού φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και με δεδομένη την απόκτηση του Μεξικανού στράικερ Άλαν Πουλίδο, απομένει να μάθουμε την τελική επιλογή για τη θέση του σέντερ φορ και του αριστερού εξτρέμ, προκειμένου να σχηματιστούν και οι τέσσερις γωνίες του "ερυθρόλευκου" κάδρου της επόμενης περιόδου...

Με κριτήριο τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών που παρέμειναν στο ρόστερ, εκείνων που ήρθαν, αλλά κι εκείνων που έρχονται, το πρώτο συμπέρασμα είναι το ακόλουθο: Ο Ολυμπιακός της περιόδου 2014-2015 μπορεί να είναι ο πιο ταχύς των τελευταίων χρόνων! Αρκεί να μην πουληθούν ο Χοσέ Χολέμπας και ο Κώστας Μανωλάς ή έστω να αντικατασταθούν επάξια.

Αν εξετάσουμε το ζήτημα προσεγγίζοντας κάθε πόστο ξεχωριστά, θα διαπιστώσουμε πως για τη θέση του δεξιού μπακ ο Μίτσελ έχει στη διάθεσή του τους Σαλίνο και Ελαμπντελαουί, δύο παίκτες που φημίζονται για τη σπιρτάδα τους. Αριστερά, ο Χοσέ Χολέμπας είναι τούρμπο στην καλή του μέρα, ταχύτατος είναι και ο Γάλλος πιτσιρικάς Μαζουακού, ενώ κάτι ανάλογο θα ισχύει και για το κέντρο της άμυνας, αν θεωρήσουμε ως πιο βασικές τις επιλογές αυτές του Αμπιντάλ και του Μανωλά.

Κάτι αντίστοιχο, όμως, συναντάμε και πιο μπροστά, καθώς αρκετά γρήγορος χαφ και μάλιστα αριστεροπόδαρος είναι ο Παϊτίμ Κασάμι, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους Ντοσεβί, Γκαζαριάν, Πουλίδο, Κολοβό, αλλά και με τον "πολύ" Χαβιέ Σαβιόλα, ο οποίος φέτος κάνει προετοιμασία από την πρώτη μέρα, άρα αναμένεται ακόμη καλύτερος στη διάρκεια της σεζόν σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Αν και οι δύο που θα έρθουν έχουν την ταχύτητα ψηλά στο ρεπερτόριό τους, τότε ο Μίτσελ έχει στα χέρια του τα κατάλληλα υλικά για να δημιουργήσει μια ομάδα που θα βγάζει φλόγες, χωρίς διάθεση υπερβολής!

Βέβαια, στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα γρήγοροι, ωστόσο, σε μια ομάδα δεν γίνεται να ανήκουν όλοι στην ίδια κατηγορία. Αν ο Τσόρι Ντομίνγκεζ για παράδειγμα ήταν και γρήγορος, τότε σίγουρα δεν θα έπαιζε στην Ελλάδα, αλλά κάπου πολύ πιο ψηλά ακόμη και στα 33 χρόνια του.

Η έκπληξη του Μαρινάκη

Από ‘κει και πέρα, έχει περάσει στα ψιλά το γεγονός ότι ο Αριέλ Ιμπαγάσα δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος, βέβαια, πολύ θα το ήθελε, γι’ αυτό και ψάχνει άλλη ομάδα πρώτης κατηγορίας για να παίξει ακόμη έναν χρόνο, μάλλον στην Ελλάδα που τη λατρεύει, κάτι που ισχύει και για τα μέλη της οικογένειάς του.

Κι επειδή τελευταία ακούγεται έντονα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζει ένα "δώρο" στην ομάδα και τον κόσμο της, το οποίο πιθανότατα θα είναι αυγουστιάτικο, κάποιοι που ξέρουν, ψιθυρίζουν ότι θα αφορά τον διάδοχο του "στρατηγού"!

Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται κι έναν έμπειρο κουμανταδόρο, ο οποίος να ελευθερώνει την ομάδα κόντρα σε κλειστές άμυνες, αλλά και να μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο με μια πάσα ή μια ντρίμπλα όταν οι υπόλοιποι δείχνουν μπλοκαρισμένοι.

Αυτή, λοιπόν, είναι η κατεύθυνση και απομένει να μάθουμε τι ακριβώς θα συμβεί. Ένας παίκτης στο στιλ του Χόρχε Βαλντίβια ή του Πάμπλο Αϊμάρ, ο οποίος θα βρίσκεται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, θα μπορούσε να απογειώσει όλη την ομάδα και το γνωρίζουν καλά διοίκηση και προπονητής με ότι αυτό συνεπάγεται.

Υ.Γ.: Για τη θέση του εξτρέμ που θέλει ο Ολυμπιακός ακούστηκε ξανά από Πορτογαλία μεριά το όνομα του Ρικάρντο Κουαρέσμα. Ο 30χρονος διεθνής εξτρέμ της Πόρτο μπορεί να βρίσκεται σε πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, σε μια ομάδα που θα του δώσει αυξημένο κίνητρο έχει και την ποιότητα και την εμπειρία να κάνει... παπάδες για αρκετά ακόμη χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Τρομερό γκολ από τον Τσόρι (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK