Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα

Με αφορμή την απόκτηση του Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια από τον Ολυμπιακό, το Contra.gr θυμάται τους Ισπανούς που έχουν φορέσει την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Από τον Ντάνι Γκαρθία μέχρι και τον Ρομπέρτο Χιμένεθ.

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα

Την τρίτη μεταγραφή του μεταγραφή για την καλοκαιρινή περίοδο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός. Ο 30χρονος Ισπανός αριστερός μπακ, Αλμπέρτο Ντε λα Μπέγια, τα βρήκε με τους Πρωταθλητές Ελλάδας και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Λιμάνι.

Έτσι ο πρώην άσος της Ρεάλ Σοθιεδάδ έγινε ο 15ος Ισπανός που ντύνεται στα "ερυθρόλευκα". Το Contra.gr θυμάται τους υπόλοιπους 14.

ΣΕΖΟΝ 2005/06

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώτος Ισπανός παίκτης που κατέφθασε στον Ολυμπιακό ήταν ο Ντάνι Γκαρθία. Μια επιλογή του Τροντ Σόλιντ, ο οποίος έβλεπε στο πρόσωπό του τον βασικό επιθετικό της ομάδας του Πειραιά.

Το βιογραφικό του Ντάνι άλλωστε ήταν πλούσιο, έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, Μαγιόρκα και Σαραγόσα. Ήρθε στα... τελευταία του στους "ερυθρόλευκους" και σε 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα πέτυχε 2 γκολ.

ΣΕΖΟΝ 2007/08

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα

Η συνέχεια δόθηκε δύο χρόνια αργότερα όταν με τεχνικό διευθυντή τον Ίλια Ίβιτς, ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Ραούλ Μπράβο απευθείας από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μια μεταγραφή που αν μη τι άλλο συζητήθηκε. Άλλωστε το δρομολόγιο που έκανε ο Ισπανός αμυντικός δεν είναι και το πιο συνηθισμένο. Έμεινε μια τετραετία στο Λιμάνι και αγωνίστηκε σε 63 ματς πρωταθλήματος.

ΣΕΖΟΝ 2008/09

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα

Το καλοκαίρι του 2008 ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε κινήθηκε και πάλι στην ισπανική αγορά, αποκτώντας των Όσκαρ Γκονσάλεθ, o οποίος είχε καταγράψει αξιοσημείωτη πορεία στην Σαραγόσα με 129 συμμετοχές και 14 γκολ.

Η αλήθεια είναι πως ήρθε με προσδοκίες, αλλά ο αντίκτυπός του στην ομάδα ήταν πολύ μικρός. Έμεινε δύο χρόνια και φόρεσε τα "ερυθρόλευκα" σε 45 ματς πρωταθλήματος, σκοράροντας 5 τέρματα.

ΣΕΖΟΝ 2009/10

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα

Μπορεί εκείνη τη χρονιά ο Βαλβέρδε να μην καθόταν στον "ερυθρόλευκο" πάγκο όμως ο Ολυμπιακός δοκίμασε και πάλι να πάρει Ισπανό ποδοσφαιριστή. Για την ακρίβεια, Βελγοϊσπανό.

Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Ούρκο Πάρντο που ήρθε ως δανεικός από την Ραπίντ Βουκουρεστίου για τη θέση του αναπληρωματικού. Δεν κατάφερε να πείσει όμως με τις εμφανίσεις του. Έμεινε δύο σεζόν και κάθισε 29 φορές κάτω από τα "ερυθρόλευκα" γκολπόστ.

ΣΕΖΟΝ 2010/11

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει για δεύτερη φορά στον Ολυμπιακό και μαζί επιστρέφει και η όρεξη για... Ισπανούς παίκτες. Εκείνη τη σεζόν οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν τους Άλμπερτ Ριέρα, Νταβίντ Φουστέρ και Μοϊσές Ουρτάδο.

Ο Ουρτάδο έμειναν μόλις μία σεζόν στο Λιμάνι, χωρίς να καταφέρει να πείσει. Για τον Ριέρα οι "ερυθρόλευκοι" ξόδεψαν συνολικά πάνω από 8.000.000 ευρώ (μεταγραφή+συμβόλαιο), όμως μετά από ένα χρόνο παραχωρήθηκε με μεταγραφή στη Γαλατάσαραϊ, έχοντας προλάβει να αγωνιστεί σε 26 ματς πρωταθλήματος και να σκοράρει έξι γκολ.

Ο Φουστέρ όμως όχι μόνο μόνο απέδειξε ότι αξίζει μια θέση στον Ολυμπιακό, παρά τα όσα επικριτικά σχόλια άκουσε κατά την άφιξή του, αλλά κατάφερε να μείνει έξι χρόνια στην ομάδα, να πανηγυρίσει ισάριθμα πρωταθλήματα, να γίνει αρχηγός και να αγαπηθεί όσο λίγοι από τους οπαδούς. Ίσως από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων.

ΣΕΖΟΝ 2011/12

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με Βαλβέρδε και πάλι στο τιμόνι τη σεζόν 2011-12 πραγματοποιήθηκε μαζική εισροή Ισπανών. Στον Πειραιά έφτασαν οι Φρανθίσκο Χαβίτο, Πάμπλο Ορμπάιθ, Φραν Γέστε και Ιβάν Μαρκάνο. Οι τρεις πρώτοι έμειναν μόλις μία σεζόν στον Ολυμπιακό χωρίς να αφήσουν το στίγμα τους. Αν και οι φίλαθλοι της ομάδας θα θυμούνται τον Γέστε για εκείνη την εξαιρετική ασίστ στο γκολ του Φετφατζίδη κόντρα στη Μαρσέιγ, που έφερε το διπλό για τους "ερυθρόλευκους".

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από την άλλη ο Μαρκάνο ο οποίος ήρθε ως δανεικός από τη Βιγιαρεάλ, έμεινε μια χρονιά και κέρδισε τη θέση βασικού στην άμυνα της ομάδας. Η Ρούμπιν Καζάν όμως προσέφερε το επόμενο καλοκαίρι 5.000.000 στους Ισπανούς και τον έκανε δικό της. Ο Ολυμπιακός δεν τον ξέχασε και το 2014 τον ξαναπήρε δανεικό!

ΣΕΖΟΝ 2013/14

Με απουσία μιας χρονιάς, οι Ισπανοί ξαναέπιασαν Λιμάνι. Το καλοκαίρι του 2013 ο Ολυμπιακός αναζητούσε βασικό γκολκίπερ και κατέληξε στο δανεισμό του Ρομπέρτο Χιμένεθ. Κανείς δεν περίμενε όμως ότι ο πρώην άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης θα κατάφερνε με τις σπουδαίες εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη, να καταπλήξει τους πάντες.

Έξι μήνες μετά το δανεισμό του, οι "ερυθρόλευκοι" πλήρωσαν ένα ποσό κοντά στα 6.000.000 και τον έκαναν δικό τους με κανονική μεταγραφή από την Ατλέτικο. Μετά από δύο σεζόν και ισάριθμους τίτλους, ο Ρομπέρτο αποχαιρέτησε την ομάδα, μετρώντας 66 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ενώ είχε καταφέρει να γίνει και αρχηγός.

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ίδια περίοδο ήρθε στον Ολυμπιακό και ο Ισπανός μπακ Μιγκέλ Τόρες από τη Χετάφε. Λίγοι είναι αυτοί που τον θυμούνται να φοράει "ερυθρόλευκα". Κι όμως τα φόρεσε σε 10 ματς πρωταθλήματος.

ΣΕΖΟΝ 2014/15

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα

Το επόμενο καλοκαίρι οι "ερυθρόλευκοι" κατέληξαν στην επιλογή του Αλμπέρτο Μποτία για το κέντρο της άμυνας. Ο 25χρονος τότε Ισπανός με καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Χιχόν και Σεβίλλη έπιασε Λιμάνι, ενώ παραμένει στην ομάδα μέχρι και σήμερα. Κατά καιρούς έχει ακούσει... διάφορα αλλά συνεχίζει.

Στις δύο αυτές σεζόν στην Ελλάδα τον έχουμε δει σε 34 ματς πρωταθλήματος, ενώ έχει πετύχει και πέντε γκολ.

Για σχόλια, παρατηρήσεις και ότι άλλο θέλετε, τα λέμε και στο twitter:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοίνωσε Ντε Λα Μπέγια ο Ολυμπιακός
Διετές το συμβόλαιο του Ντε Λα Μπέγια
Έκοψε Γιαννιώτα κι άλλους τέσσερις ο Βίκτορ
Η αποστολή για Βέλγιο
Οι Ιταλοί στέλνουν τον Λεάλι

News 24/7

24MEDIA NETWORK