Οι τέσσερις στόπερ που τα... έσπρωξε ο Ολυμπιακός

Αντερλάν Σάντος, Τζιανκάρλο Γκονζάλες, Τίμο Λέτσκχερτ και Μπρούνο Βιάνα μπήκαν στην τελική ευθεία διαπραγματεύσεων με τον Ολυμπιακό αλλά μόνο ο τελευταίος έριξε άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο με τους στόπερ που βρέθηκαν στο "κόκκινο" στόχαστρο.

Οι τέσσερις στόπερ που τα... έσπρωξε ο Ολυμπιακός

Πολύς ντόρος έγινε το φετινό καλοκαίρι για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού και για το κατά πόσο προσπάθησε να αποκτήσει στόπερ πρώτης γραμμής ή όχι. Οι “ερυθρόλευκοι” φυσικά και δεν κυνηγούσαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι τον Μπρούνο Βιάνα. Εξέταζαν και άλλες περιπτώσεις...

Οι Αντερλάν Σάντος της Βαλένθια και Τζιανκάρλο Γκονζάλες της Παλέρμο ήταν δύο ποδοσφαιριστές που εξέτασαν σοβαρά στο λιμάνι. Ας πάμε να πάρουμε τα οικονομικά δεδομένα και των δύο περιπτώσεων.

Για τον Αντερλάν Σάντος ο Ολυμπιακός χτύπησε την πόρτα της Βαλένθια ζητώντας τον αρχικά δανεικό. Ήταν μία “καψούρα” του Μάρκο Σίλβα, στη συνέχεια το ενδιαφέρον ατόνισε με την παρουσία του Βίκτορ που δεν “ψηνόταν” και τόσο με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και επανήλθε στο προσκήνιο με το που κάθισε στον κόκκινο πάγκο ο Μπέντο.

Η Βαλένθια ζητούσε ακατέβατα 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ολυμπιακός ήταν διατεθειμένος, από τη στιγμή που δεν γινόταν να τον αποκτήσει δανεικός, να δώσει μέχρι και 3 εκατομμύρια. Ποσό το οποίο δεν πλησίαζε καντις απαιτήσεις των “νυχτερίδων”.

Αναγκαστικά οι “ερυθρόλευκοι” στράφηκαν στην περίπτωση του Τζιανκάρλο Γκονζάλες της Παλέρμο. Η ομάδα της Σικελίας ζητούσε και εκείνη με τη σειρά της γύρω στο... τάλιρο. Ο Ολυμπιακός πάνω από 2,5εκ. ευρώ δεν σκόπευε να δώσει. Τόσο με τον Αντερλάν Σάντος, όσο και με τον Τζιανκάρλο Γκονζάλες, κρίθηκαν υπερβολικές οι απαιτήσεις των συλλόγων τους.

Μην ξεχνάμε επίσης και τον Τίμο Λέτσκχερτ της Ουτρέχτης. Ο Ολυμπιακός τα είχε βρει σε όλα με τους Ολλανδούς γύρω στα 2 εκ. ευρώ, ο παίκτης είχε συμφωνήσει με τους “ερυθρόλευκους”, αλλά το “deal” χάλασε λόγω του αποκλεισμού από την Χάποελ. Έτσι, ο Λέτσκχερτ προτίμησε να πάει στο Campionato και να φορέσει τη φανέλα της Σασουόλο.

Υπήρξαν και άλλοι ποδοσφαιριστές που τα ονόματά τους δεν διέρρευσαν προς τον Τύπο και φτάσαμε τελικά στις 30 Αυγούστου για να γίνει γνωστό ότιο Ολυμπιακός ντύνει στα ερυθρόλευκατον Μπρούνο Βιάνα με 2 εκ. ευρώ από την Κρουζέιρο.

Με λίγα λόγια και σύμφωνα με τα όσα διαδίδονται στον χώρο των μάνατζερ, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αποκτήσουν τον στόπερ ηγέτη που αναζητούσαν, βγάζοντας από τα ταμεία τους το πολύ 3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά – επαναλαμβάνουμε – υποστηρίζουν πηγές από το εξωτερικό. Στον Ολυμπιακό ξεκαθάριζαν ότι αν βρισκόταν κάτι το εξαιρετικό, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να... ματώσουν οικονομικά και το "χοντρό χαρτί" να το έσπρωχναν γιατην απόκτηση ενός "Μέλμπεργκ".

Στην πορεία προέκυψαν και ονόματα που κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην αγορά. Οι Αρμπελόα, Κάσερες, Μεξές, Άλεξ ήταν ορισμένα εξ αυτών, αλλά και οιτέσσεριςγια διάφορους λόγους είχαν ως τελευταία επιλογή τους το ελληνικό πρωτάθλημα. Άλλοι, όπως ο Κάσερες, δεν το συζητούσαν καν να πάρουν το αεροπλάνο για τη χώρα μας.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι και το εξής (σ.σ. έπαιξε ρόλοστην ιστορία του Λέτσκχερτ).Τον "πλήγωσε" ο αποκλεισμός από το Champions League τον Ολυμπιακό. Και τον "πλήγωσε" όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Αρκετοί δεν είχαν πρόβλημα να παίξουν στο λιμάνι, αλλά είχαν θέσει τους δικούς τους "όρους": Θα ντύνονταν στα ερυθρόλευκαανοι πρωταθλητές Ελλάδας συμμετείχαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK