Οι υποψήφιες "βόμβες" για τον Πειραιά!

Την ώρα που ο Μίτσελ επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας με δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Contra.gr σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει στον πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ και την Εθνική Ισπανίας, Ραφαέλ Αλκόρτα, για να αναλάβει ρόλο βοηθού προπονητή, ετοιμάζονται αφίξεις στο μεγάλο λιμάνι…

Οι υποψήφιες "βόμβες" για τον Πειραιά!

Ο Άλαν Πουλίδο έστω κι αν… κλωτσάει ακόμη η Τίγκρες, είναι με το ένα πόδι στην Ελλάδα (σ.σ. για κάποιους και με τα δύο!), έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ αν μετρήσει κανείς τα ονόματα που έχουν παρελάσει τις τελευταίες ημέρες από τις σελίδες του ρεπορτάζ, κινδυνεύει να χάσει τη μπάλα!

Αποτελεί γεγονός πλέον ότι οι «ερυθρόλευκοι» επιχειρούν ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα, ωστόσο, πρώτος στόχος είναι να έχει κλείσει ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, πλην του διεθνούς Μεξικανού επιθετικού, μέσα στο προσεχές δεκαήμερο για ευνόητους λόγους…

Ο Ντιόπ και οι προτεραιότητες

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι την απόκτηση του Πουλίδο θα ακολουθήσει ένας μέσος με πρώτο υποψήφιο τον 28χρονο «κόφτη» Ντιόπ της Λεβάντε, ωστόσο κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να χτυπάει –τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της μεταγραφικής περιόδου- έχοντας ως βασική επιδίωξη να «γεμίσει» ακόμη περισσότερο τη γραμμή κρούσης.

Οι υποψήφιες "βόμβες" για τον Πειραιά!

Μέσα στα ονόματα που παίζουν με καλές πιθανότητες, σύμφωνα τουλάχιστον με τα σχετικά δημοσιεύματα, για να μετακομίσουν στον Πειραιά είναι και ο 27χρονος Ολλανδομαροκινός εξτρέμ, Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος ανήκει στη Γαλατά, ομάδα που έχει εξαιρετικές σχέσεις ο Ολυμπιακός, άσχετα αν φέτος έβγαλε το παντεσπάνι του στην Ισπανία με τη φανέλα της Μάλαγα. Από την ίδια ομάδα της «Πριμέρα» φέρεται να έχει προταθεί ξανά το «πολυεργαλείο» Ελισέου, ο οποίος είναι ελεύθερος και μπορεί να παίξει στις μισές θέσεις της ενδεκάδας!

«Σιγοκαίει» του Νάτχο…

Επιμένω και δεν είμαι ο μόνος, ότι στις προτεραιότητες του Ολυμπιακού πριν προχωρήσει σε μεταγραφή είναι να αποκτήσει όσο περισσότερους καλούς ποδοσφαιριστές βρεθούν στο διάβα του και δεν δεσμεύονται με συμβόλαια, ενώ μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται να είναι τελικά και ο Ισραηλινός Νάτχο, στον οποίο είχαμε αναφερθεί και πριν από μερικές ημέρες. Είναι δύσκολη η υπόθεση του διεθνούς μέσου, αλλά αν ο Μαρινάκης βρει ευκαιρία να την… κάνει του Σαββίδη με έναν τόσο χρήσιμο ποδοσφαιριστή, δεν θα πει «όχι».

Οι υποψήφιες "βόμβες" για τον Πειραιά!
NATXO.jpg WWW.MOTIONTEAM.GR

Για τον Νάτσο Σκόκο που βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, όλα εξαρτώνται από τις δικές του προθέσεις. Από τη στιγμή που δεν θα μείνει στην Αγγλία και τη Σάντερλαντ, θα «ψάξει» για την καλύτερη δυνατή πρόταση. Μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν αρνητικός να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά αν δεν βρει αυτό που ψάχνει σε κάποια χώρα που να τον… σηκώνει (σ.σ. στην «Πρέμιερσιπ» δεν τα κατάφερε) και καλυφθεί στο οικονομικό σκέλος είναι πιθανό να πάρει τη μεγάλη απόφαση, ώστε να αποτελέσει κι ένα από τα μπαμ του καλοκαιριού.

Σκόκο και… Μπανέγκα!

Τέλος, κάποιοι σιγοψιθυρίζουν τις τελευταίες μέρες κι ένα ακόμη όνομα διεθνούς Αργεντινού ποδοσφαιριστή, ο οποίος αν το –φιλολογικό σε αυτή τη φάση- σενάριο επιβεβαιωθεί, θα γκρεμίσει τα… τσιμέντα. Αναφέρομαι στον τεράστιο Έβερ Μπανέγκα, ο οποίος αποφάσισε στα 25 χρόνια του να αποχωρήσει μεσούσης της σεζόν από τη Βαλένθια και να επιστρέψει ως δανεικός στην πατρίδα του και τη Νιούελς Όλντ Μπόις.

Οι υποψήφιες "βόμβες" για τον Πειραιά!

Το πιθανότερο είναι πως η περίπτωση του κοντούλη (1.73), αλλά θαυματουργού Μπανέγκα, μάλλον θα συνεχίσει να αποτελεί μια γλυκιά σκέψη για τους φίλους των «ερυθρολεύκων», καθώς η τιμή του παραμένει πολύ ψηλά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο» (σ.σ. γύρω στα 12 εκατομμύρια). Εδώ, όμως, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε άλλες δύο παραμέτρους:

Πρώτον ανήκει στη Βαλένθια, από την οποία ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Γενάρη τον Νέλσον Βαλντές, άρα υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Δεύτερον οι «νυχτερίδες» είναι μία από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Βέβαια, ο Μπανέγκα είναι παικταράς ολκής και θα έχει σίγουρα πολλές προτάσεις στα χέρια του, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη κι αν ασχοληθεί μαζί του ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πρέπει να παλέψει με τα θηρία…

Υ.Γ.: Ο Μαρινάκης παρουσιάζεται πολύ… ορεξάτος από στενούς του συνεργάτες το τελευταίο διάστημα και η γενική εκτίμηση είναι πως στη διάρκεια του καλοκαιριού θα τα «χώσει» για να φέρει έναν μεγάλο παίκτη επιπέδου Σαβιόλα στον Ολυμπιακό. Η μοναδική τους απορία, είναι αν θα αγωνίζεται στην επίθεση ή στο χώρο του κέντρου, εκεί που αναζητείται, μεταξύ άλλων, και ο διάδοχος του «στρατηγού» Ιμπαγάσα.

Υ.Γ.2: «Μπαμ» θεωρούν στην Πλατεία Αλεξάνδρας -και όχι άδικα- την παραμονή του Τζόελ Κάμπελ.

Υ.Γ.3: Αν αποκτηθεί ο Ντιόπ της Λεβάντε δύσκολα θα συνεχίσει στον Πειραιά και ο –δανεικός από τη Μονακό- Εντινγκά.

Διαβάστε ακόμη:

Ραφαέλ Αλκόρτα για αντί-Βίκτορ

Επένδυση με Σίλβα ο Ολυμπιακός

Έρχονται Πουλίδο κι ένα "μπαμ"!

News 24/7

24MEDIA NETWORK