Όλη η αλήθεια για τον Μαρινάκη και την Νότιγχαμ Φόρεστ

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως πηγαίνει η συμφωνία του Βαγγέλη Μαρινάκη και του fund που ηγείται για να αποκτήσει το 80% της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Όλη η αλήθεια για τον Μαρινάκη και την Νότιγχαμ Φόρεστ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται στο Λονδίνο και θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες, αφού πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρερστ, Αλ Χασαουί, αλλά και οι λεπτομέρειες για να επικυρωθεί η είσοδός του ως αφεντικό πλέον στην αγγλική ομάδα.

Αρχικά, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ηγείται ενός fund που θέλουν να αγοράσουν το 80% της Νότιγχαμ, χωρίς ωστόσο να έχουν δει το φως της δημοσιότητας άλλες λεπτομέρειες που να αφορούν το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το ποσοστό με το οποίο θα μπει ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Μαρινάκης μπαίνει με ισχυρούς φίλους του στα της Νότιγχαμ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες αναμένουμε τις οριστικές εξελίξεις, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη τα διαδικαστικά θέματα. Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, υπάρχει ειδική επιτροπή που εξετάζει κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή που θέλει να αγοράσει κάποια ομάδα. Όταν ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για το τυπικό κομμάτι της οριστικής συμφωνίας και της ενασχόλησης του Βαγγέλη Μαρινάκη (και του fund που ηγείται) με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο κ. Μαρινάκης βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, μαζί με τον Γιάννη Βρέντζο, ο οποίος δεν αποκλείεται να βοηθήσει με τις γνώσεις του στα της συμφωνίας με τον αγγλικό σύλλογο και δη στο οικονομικό σκέλος αυτής. Και όπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός διέψευσε τα σενάρια που θέλουν τον κ. Βρέντζο να αποχωρεί από τους πρωταθλητές Ελλάδας για να αναλάβει πόστο στη Νότιγχαμ.

ΤΟ "ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ" ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Όπως έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές από τη "Νοttingham Post", στις συζητήσεις-διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών (της πλευράς Μαρινάκη και αυτής του Αλ Χασαουί), υπάρχει μια γυναίκα, συνεργάτιδα του αφεντικού του Ολυμπιακού, οι οποία ουσιαστικά λειτουργεί ως σύμβουλος και "τρέχει" το όλο θέμα. Δεν είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις, αλλά είναι αυτή που τις εκτελεί.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στο θέμα έχει κι ένας γνωστός Ισπανός δικηγόρος, ο οποίος έχει αναλάβει το νομικό κομμάτι και είναι αυτός που ουσιαστικά ετοιμάζει τα χαρτιά για να οριστικοποιηθεί το deal.

Ο ΒΕΛΛΙΟΣ

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, από την προηγούμενη εβδομάδα έχει γραφτεί στη "Νοttingham Post" ότι ο Απόστολος Βέλλιος είναι στο στόχαστρο της Νότιγχαμ και πως ο αγγλικός σύλλογος έχει καταθέσει πρόταση ύψους 1.2 εκ. ευρώ στον Σπύρο Παπαθανασάκη για να τον αποκτήσει από τον Ηρακλή.

Το θέμα δεν έχει ακόμα τελειώσει, αφού ο Έλληνας επιθετικός δεν έχει απαντήσει στην πρόταση (ο Βέλλιος κατέχει ποσοστό των δικαιωμάτων του κι αν δεν δώσει το "οκ" δεν μπορεί να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε μεταγραφή), αλλά είναι πολύ πιθανό να τον δούμε ξανά στην Αγγλία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, από τη στιγμή που υπάρχει το θέμα Μαρινάκη-Νότιγχαμ είναι λογικό πολλοί να το συγχέουν με τον Έλληνα παράγοντα. Εφόσον μιλάμε για ένα προχωρημένο deal, το οποίο τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί, πολλοί δηλώνουν σιγουριά ότι ο Βέλλιος θα είναι η πρώτη μεταγραφή και μάλιστα θεωρείται λογική η συγκεκριμένη κίνηση, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος -ειρήσθω εν παρόδω- έχει θητεία και εμπειρία από την Αγγλία.

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ αναπολεί τα περασμένα μεγαλεία, αφού από το 1999 που υποβιβάστηκε, δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην Premier League. Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες και τα σημαντικά ποσά που δαπανήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οι “Reds” παραμένουν στην Championship για 9η σερί χρονιά. Την εφετινή σεζόν η ομάδα πραγματοποίησε πορεία... υποβιβασμού, αφού τερμάτισε στην 16η θέση σε σύνολο 22 ομάδων.

Παρ' όλα αυτά, η ιστορία και η βαριά φανέλα δεν έχουν “διαβρωθεί” στο πέρασμα των ετών, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες σε θέμα κόσμου.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΙ

Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Πορτογάλος επιθετικός, Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος έπαιξε στην εφετινή σεζόν στην αγγλική ομάδα με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα. Βέβαια, εξαιτίας της μέτριας πορείας που πραγματοποίησε ο σύλλογος, οι φίλαθλοι ψήφισαν ως πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς τον 35χρονο γκολκίπερ, Ντόρους ντε Βράις που κράτησε όρθια την ομάδα του σ' αρκετές αναμετρήσεις.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Νότιγχαμ Φόρεστ ουδώλλος επηρεάζει τα του Ολυμπιακού. Φυσικά και δεν πρόκειται να αφήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας και ούτε να ρίξει το βάρος περισσότερο στον αγγλικό σύλλογο. Πρόκειται καθαρά για μια επενδυτική κίνηση και μάλιστα σε ένα κορυφαίο προϊόν όπως το αγγλικό ποδόσφαιρο και φυσικά μία κίνηση που δεν αποκλείεται να φέρει ένα ιδιότυπο "πάρε-δώσε" της Νότιγχαμ με τον Ολυμπιακό όσον αφορά σε ποδοσφαιριστές, αλλά και μία γενικότερη συνεργασία ακόμα και σε θέμα μάρκετινγκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK