Όλη η αλήθεια με Φετφατζίδη

Χοντρό παιχνίδι γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τους Έλληνες παίκτες που απασχολούν τον Ολυμπιακό και δη τους διεθνείς. Είναι ξεκάθαρο ότι η διατήρηση του κορμού, ο οποίος πρέπει να αποτελείται κυρίως με… παπούτσια από τον τόπο μας, είναι βασική προτεραιότητα για τους πρωταθλητές, καθώς σε αυτή τη λογική κινείται και ο Μίτσελ.

Όλη η αλήθεια με Φετφατζίδη

Είναι σαφές ότι τα «ερυθρόλευκα αστέρια» που φέρουν ελληνική ταυτότητα έχουν γίνει περιζήτητα στο εξωτερικό και ο χορός των εκατομμυρίων που έχει στηθεί στα πόδια τους δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, με πρώτους τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

Ο Κώστας και ο "Τόρο"

Και ο Κώστας Μήτρογλου πριν από μερικούς μήνες επέλεξε να κάνει το μεγάλο βήμα με προορισμό την «Πρέμιερ Λιγκ», για να φορέσει τη φανέλα της Φούλαμ, ενώ λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος μετακόμισε στην Ιταλία και τη Τζένοα ο Γιάννης Φετφατζίδης. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε ταξιδέψει στη γειτονική χώρα και τη Ρόμα, ο πρώην αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης, επίσης, λόγω δικής του επιθυμίας…

Οι παροικούντες του Ρέντη γνώριζαν πως ήταν θέμα χρόνου ο δαιμόνιος «Φέτφα» να πάρει φύλλο πορείας για το εξωτερικό, καθώς αυτός ουσιαστικά ήταν ο μόνος δρόμος που ανοιγόταν μπροστά του, προκειμένου να αναδείξει το ταλέντο του.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Φετφατζίδης ήταν ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, για τον οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν αρνητικός σε πιθανή αποχώρηση. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» έχει «καψούρα» με τον αριστεροπόδαρο ζογκλέρ και το απέδειξε στην πράξη τους πρώτους κιόλας μήνες της παρουσίας του στο τιμόνι του συλλόγου.

Η εμπιστοσύνη

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Μαρινάκη πρόεδρο και τον Βαλβέρδε προπονητή (σ.σ. ήττα με 2-1 από τον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο", ο Φέτφα ήταν βασικός, αφήνοντας στον πάγκο τον… πολύ Ντένις Ρόμενταλ.

Εκείνο το διάστημα, ο «Φέτφα» μετά από ένα σερί εξαιρετικών εμφανίσεων που ανάγκασαν στον Φερνάντο Σάντος να τον επιλέξει και για την Εθνική ομάδα, λύγισε από το άγχος. Είχε φτάσει στο σημείο θέλοντας να κάνει διαρκώς περισσότερα να παρουσιάσει ακόμη και συμπτώματα ταχυκαρδίας, καθαρά λόγω στρες.

Τότε ο Μαρινάκης τον κάλεσε στο γραφείο του, ο μικρός πήγε μαζί με τον πατέρα του, του ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιο με ρήτρα μαμούθ, για να του δείξει πόσο τον πιστεύει και τον συμβούλεψε να ηρεμήσει, καθώς όπως του είπε χαρακτηριστικά "δεν ήρθε ακόμη η ώρα για να πάρεις στις πλάτες σου τον Ολυμπιακό. Παίξε τη μπάλα σου, έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου…".

Ο Γιάννης στο διάστημα που ακολούθησε κατάφερε να νικήσει κάθε αντίπαλο, όχι, όμως, και το άγχος του, το οποίο ανάγκαζε τους προπονητές από ένα σημείο και μετά να τον έχουν στον πάγκο. Αυτό συνέβη όχι μόνο με τον Βαλβέρδε και τον Μίτσελ, αλλά και με τους Λίνεν, Νικοπολίδη που κάθισαν για μικρό διάστημα στον πάγκο της ομάδας.

Ο Γιαννάκης έγινε Γιάννης!

Το όνομα του "Φέτφα" επανήλθε στο προσκήνιο πολύ πρόσφατα, λόγω των εντυπωσιακών του εμφανίσεων στα δύο τελευταία φιλικά της Εθνικής λόγω Μουντιάλ. Στην ηρεμία του Καμπιονάτο και με τη φανέλα μιας μικρομεσαίας ιταλικής ομάδας όπως είναι η Τζένοα, ο Γιαννάκης έγινε Γιάννης και πλέον δείχνει ικανός να ηγηθεί του Ολυμπιακού.

Λογικό είναι στον Πειραιά να καλοβλέπουν το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα, ειδικά σε μια περίοδο που έχει ανάγκη και καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και ικανούς εξτρέμ, από τη στιγμή που το θέμα Κάμπελ είναι στον αέρα, ενώ και ο Ερνάν Πέρες επέστρεψε –τραυματίας- στη Βιγιαρεάλ.

Η ασυνέπεια της Τζένοα στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τον Ολυμπιακό όπως απορρέουν από τη μεταγραφή του Φέτφα παρέχουν στους "ερυθρόλευκους" το δικαίωμα να κοιτάξουν την πιθανότητα επαναπατρισμού του, ωστόσο, γνωρίζουν εκ των προτέρων, ότι δύσκολα ο ίδιος ο παίκτης θα δεχθεί να επιστρέψει τώρα που πήρε τα πάνω του και έχει ξαναβρεί τη χαμένη του αυτοπεποίθηση σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη.

Η χρονική περίοδος, ωστόσο, είναι κατάλληλη για τους πρωταθλητές Ελλάδας να διεκδικήσουν είτε την επιστροφή του Φετφατζίδη είτε τα χρήματα που τους οφείλονται, άρα και στις δύο περιπτώσεις κερδισμένοι θα είναι. Αν ο ίδιος ο Γιάννης πει ότι θέλει να επιστρέψει τότε ακόμη καλύτερα…

Αντίστροφη μέτρηση για Μανωλά

Την ίδια ώρα, η πρώτη πρόταση της Μπενφίκα ύψους 9 εκατομμυρίων για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά απορρίφθηκε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Στη διάρκεια του Γενάρη είχαν πει "όχι" και στη Νάπολι που πρόσφερε 8 εκατομμύρια. Βέβαια, αυτή η απάντηση δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο διεθνής στόπερ μένει, αλλά στο ότι φεύγει.

Όπως έγινε το Γενάρη με τον Μήτρογλου, εκείνο που απομένει να μάθουμε είναι όχι το αν θα πάρει μεταγραφή ο Μανωλάς, αλλά το ποιος από τους ενδιαφερόμενους θα πιάσει πρώτος το ποσό που ζητάει ο Ολυμπιακός κι αυτό είναι γύρω στα 12 εκατομμύρια.

Αποτελεί πλέον θέμα χρόνου –κάποιων ημερών- να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Κώστα Μανωλά, ο οποίος ίσως κλείσει και πριν τη σέντρα του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Από ‘κει και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" θα συνεχίσουν να αναζητούν τους επόμενους Μήτρογλου, Φετφατζίδη και Μανωλά, προκειμένου να τους προετοιμάσουν για εκτόξευση, από τη στιγμή που επέλεξαν να μπουν σε αυτή την –επικερδή- για το σύλλογο διαδικασία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK