ΟΛΟ το παρασκήνιο για Ολυμπιακό και Μιραλάς

Οι δύο προτάσεις του Ολυμπιακού και η αρνητική στάση της Έβερτον που μόνο πουλάει, αλλά δεν δανείζει. Οι απαιτήσεις των Άγγλων και οι παλιοί-νέοι... μνηστήρες που τον πολιορκούν. Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα και λύνει απορίες για την υπόθεση του Βέλγου άσου που αλλάζει φανέλα σήμερα και θέλει να επιστρέψει σαν... τρελός στον Πειραιά, αλλά...

ΟΛΟ το παρασκήνιο για Ολυμπιακό και Μιραλάς

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε το πρώτο καλοκαίρι που το όνομα του Κέβιν Μιραλάς απασχολεί τον Ολυμπιακό για ενδεχόμενη επιστροφή. Αυτή τη φορά, ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" κάθισαν στο τραπέζι με διάθεση να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, για να αποτελέσει ο Βέλγος άσος το κερασάκι στην τούρτα αναφορικά με το ρόστερ της τρέχουσας περιόδου.

Θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας έκανε και υπέρβαση για τα δεδομένα προκειμένου να φτάσει στο "μεγάλο κόλπο", αλλά -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, λόγω της αδιάλλακτης στάσης των ανθρώπων της Έβερτον.

Όπως όλα δείχνουν, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός θα αλλάξει φανέλα μέσα στις επόμενες ώρες. Όχι επειδή θα φορέσει εκείνη της Εθνικής Βελγίου που υποδέχεται απόψε το Γιβραλτάρ, αλλά επειδή πλέον το κλίμα στο "Γκούντισον Παρκ" δεν τον σηκώνει...

Είναι γνωστή η κόντρα του με τον Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος όχι απλά τον εκπαραθύρωσε από την ενδεκάδα, αλλά έκανε και μειωτικές δηλώσεις πριν από μερικές ημέρες. Το κλίμα έχει βαρύνει ακόμη περισσότερο και λόγω του "τελεσιγράφου" που έθεσε η πλευρά Μιραλάς τις τελευταίες ημέρες, όπως λέγεται ότι μεταφέρθηκε μέσω του ατζέντη του Κριστόφ Ενροτό: "Ή στον Ολυμπιακό ή πουθενά...".

Η διοίκηση της Έβερτον επιδιώκει να... σπρώξει τον Μιραλάς εκεί που θέλει και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει. Δεν δέχθηκε τις δύο προτάσεις του Ολυμπιακού, οι άνθρωποι του οποίου φέρονται να πρότειναν αρχικά δανεισμού με οψιόν και στη συνέχεια δανεισμό με υποχρεωτική οψιόν.

Με απλά λόγια, οι "ερυθρόλευκοι" πρότειναν να αγοράσουν τον διεθνή άσο, αλλά να "σπάσουν" τα χρήματα, καθώς δεν μπορούσαν να φτάσουν το 10άρικο που απαιτεί μίνιμουμ η ομάδα του για να τον παραχωρήσει.

Βελγικές πηγές επιμένουν ότι ο Ολυμπιακός έφτασε να προτείνει ένα ποσό γύρω στα 4-5 εκατομμύρια για δανεισμό ενός έτους (σ.σ. ενοίκιο και συμβόλαιο του παίκτη) κι άλλο ένα ποσό γύρω στα 5 εκατομμύρια του χρόνου τον Ιούλιο για να αποκτήσει στο 100% των δικαιωμάτων του. Μιλάμε για τρελά λεφτά, αν τα αθροίσει κανείς για την επόμενη τριετία με τις απολαβές του Κέβιν και την εφορία... Το συνολικό κόστος φτάνει στο 20άρικο, ίσως και να το ξεπερνά.

Σε αυτή την προσπάθεια, ωστόσο, ο Μιραλάς στάθηκε αρωγός, καθώς όχι μόνο πιέζει με τον τρόπο του την Έβερτον για... Πειραιά, αλλά έδειχνε διατεθειμένος να μειώσει τις δικές του απολαβές, προκειμένου να γεφυρωθεί πιο εύκολα το μεγάλο... χάσμα.

Όλες αυτές τις μέρες, ωστόσο, τα "ζαχαρωτά" μόνο τον... πικραίνουν. Γνωρίζοντας ότι έχουν κι άλλες προτάσεις, με ακόμη περισσότερα χρήματα, κάνουν παιχνίδι και τον πιέζουν να αποδεχθεί τα "θέλω" τους, εκβιάζοντάς τον, εμμέσως, ότι "αν δες πας εκεί που σου λέμε, θα τεθείς εκτός ομάδας ή θα πας στη δεύτερη ομάδα"...

Στο κυνήγι του πλην του Ολυμπιακού και της Γουέστ Χαμ που όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Contra.gr κινήθηκε να τον αποκτήσει δανεικό , αλλά εισέπραξε "απαγορευτικό", έχουν μπει κι άλλες ομάδες.

ΦΕΝΕΡ, ΣΟΥΟΝΣΙ, ΛΕΣΤΕΡ ΚΑΙ... ΜΠΕΝΦΙΚΑ;

Αναφέρουμε ενδεικτικά την τουρκική Φενέρ, την αγγλική Σουόνσι, ενώ οι Πορτογάλοι θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να προσφερθεί ως αντάλλαγμα στη Μπενφίκα, καθώς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσουν τον Μήτρογλου για την κορυφή της επίθεσης. Ο Κώστας, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, κλείνει στη Μαρσέιγ...

Επίσης, πριν από λίγες ώρες υπήρξαν δημοσιεύματα ότι τον "βλέπει" η Λέστερ (ως αντί-Μαχρέζ;) και σκοπεύει να προσφέρει ακόμη και 18 εκατομμύρια λίρες! Ξεφεύγει πολύ η ιστορία...

Για να πάμε και στο τώρα, η στάση της διοίκησης του Ολυμπιακού που δύο φορές τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκαθαρίσει πως "δεν υπάρχει θέμα Μιραλάς", δεν ήταν ούτε παραπλανητική, ούτε εκτός πραγματικότητας. Το αντίθετο ισχύει. Από τη στιγμή που σε όσες κρούσεις, βολιδοσκοπήσεις ή προτάσεις έγιναν έως τώρα, συνάντησαν... τοίχο, επί της ουσίας θέμα δεν υφίσταται.

Πλέον οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες για να ανατραπεί το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Ο Ολυμπιακός έδωσε τη "μάχη" του μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης όπως επιμένουν Βέλγοι και Άγγλοι, κυνήγησε την υπέρβαση, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά η παραμικρή διάθεση για προσέγγιση, ισχύει, όπως λέει και η παροιμία "στου... κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα".

Ο Μιραλάς είναι απογοητευμένος με αυτή την εξέλιξη, καθώς θέλει πολύ να γυρίσει στα παλιά λημέρια, ωστόσο, αναγνωρίζει και μετέφερε ήδη στους ανθρώπους του Ολυμπιακού την ικανοποίηση και τον σεβασμό του για την προσπάθεια που κατέβαλαν, από κοινού σε ένα βαθμό, για να πετύχουν το μικρό... θαύμα της επιστροφής.

Στις ώρες που απομένουν μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, απομένει να μάθουμε το πού θα καταλήξει ο Μιραλάς ως επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Δεν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, αυτό που του λέει η καρδιά του, αν και όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο ισχύει το "ποτέ μη λες ποτέ". Ακόμη κι αν έχει απομείνει μία στις εκατό πιθανότητες...

Y.Γ.: Η απόλυτη αδιαλλαξία της Έβερτον να συναινέσει προκειμένου ο Μιραλάς να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, λέγεται ότι έχει προκαλέσει "τριγμούς" και στη σχέση του Ενροτό με τον πρόεδρό της, παρά την αγαστή συνεργασία που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τόσο μακριά έφτασε η βαλίτσα, αλλά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK