Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0

Με το ένα γκολ πιο όμορφο από το άλλο, ο Ολυμπιακός κατατρόπωσε 3-0 τη Μίλαν στην πρεμιέρα του International Champions Cup. Ντομίνγκες, Διαμαντάκος και Μπουχαλάκης σκόραραν σε μια πειστική εμφάνιση για τους "ερυθρολεύκους".

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0

Το live του αγώνα

Με το 4-2-3-1 και Μανωλά-Σάμαρη στο αρχικό σχήμα ο Ολυμπιακός λειτούργησε πολύ καλά. Πρώτα και κύρια δεν άφησε τη Μίλαν να γίνει απειλητική και η όποια προσπάθεια των "ροσονέρι" να πατήσουν περιοχή περιορίστηκε στο σουτ του Ελ Σαράουι στο 4', που μπλόκαρε ο Ρομπέρτο. Η πίεση άρχιζε από τον φορ Παπάζογλου, ο Φουστέρ με τον Ντοσεβί βοηθούσαν πολύ πίσω, ενώ η συνεργασία των Μανωλά-Αμπιντάλ στο κέντρο άμυνας ήταν άψογη: ο ένας έδινε ταχύτητα, ο άλλος εμπειρία.

Εκτός πάντως από αποτελεσματικοί στην άμυνα οι "ερυθρόλευκοι" υπήρξαν και δημιουργικοί. Οι μπακ ανέβαιναν συχνά, ιδίως ο ακούραστος Μαζουακού από αριστερά, ενώ Κασάμι και ο Ντομίνγκες, που επωμίστηκαν την ευθύνη της οργάνωσης, είχαν ως επί το πλείστον σωστές επιλογές. Ο Αργεντινός μάλιστα σκόραρε στο 16' με ωραίο σουτ, προτού οι Φουστέρ και Παπάζογλου απειλήσουν ξανά, στο 24' ο Ισπανός και στο 39' ο Έλληνας.

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0

Η δομή δεν άλλαξε ούτε μετά την είσοδο του Διαμαντάκου και τη μετατόπιση του Μαζουακού μπροστά από τον Χολέμπας (αριστερός μπακ). Οι δυο τους μάλιστα συνεργάστηκαν για το 2-0 του 49', ύστερα τη χαμηλή σέντρα του Γάλλου ακραίου και το εξαιρετικό τελείωμα του Έλληνα επιθετικού στην απέναντι γωνία του Γκάμπριελ.

Μόνο όταν ο Ντομίνγκες έφυγε από το γήπεδο (για να μπει ο Σαβιόλα και να γίνει δεύτερος επιθετικός) και έπαψαν τ' ανεβάσματα από τις πτέρυγες, έπεσε η απόδοση των "ερυθρόλευκων". Βέβαια παρά τη σταδιακή αντικατάσταση των Μανωλά-Αμπιντάλ με Αυλωνίτη-Σιόβα, η Μίλαν απείλησε ουσιαστικά μόνο μια φορά: στο σουτ του Σαπονάρα που σταμάτησε στο δοκάρι στο 55'.

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0

Αντίθετα ο Ολυμπιακός σκόραρε ακόμη μία φορά χάρη στο εξαιρετικό σουτ του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο 78'. Ήταν το "αποκορύφωμα" της γεμάτης εμφάνισης που πραγματοποίησε η ομάδα του Μίτσελ στην ονειρεμένη πρεμιέρα της επί αμερικανικού εδάφους απέναντι στους εκνευρισμένους "ροσονέρι".

Σχόλιο: Ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλή απόδοση καταφέρνοντας να λειτουργήσει αποτελεσματικά στα μετόπισθεν και αποδοτικά στην επίθεση. Ήταν μια άρτια εμφάνιση, η οποία συνδυάστηκε με τρία υπέροχα γκολ, ομαδικής προσπάθειας τα δύο και ατομικού ταλέντο το τρίτο. Η συνέχεια στο φιλικό που ακολουθεί με τη Λίβερπουλ.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (72' Σαλίνο), Μανωλάς (46' Αυλωνίτης), Αμπιντάλ (61' Σιόβας), Μαζουακού (72' Γκαζαριάν), Σάμαρης (46' Μανιάτης), Κασάμι (72' Μπουχαλάκης), Ντοσεβί (61' Σαβιόλα), Φουστέρ (46' Χολέμπας), Ντομίνγκες (61' Κολοβός), Παπάζογλου (46' Διαμαντάκος)

Μίλαν: Γκάμπριελ (61' Αγκάτσι), Τζιακάρντο (77' Ντε Σίλιο), Μπονέρα (61' Μεσές), Ραμί (61' Άλεξ), Αλμπετράτσι, Κριστάντε, Πόλι (76' Μαστάλι), Σαπονάρα (84' Μόντιτς), Ελ Σαράουι, Νιανγκ (76' Χόντα), Πατσίνι

Τα γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK