Ολυμπιακός-Βίλεμ 3-2

Οι αλχημείες του Ζαρντίμ στην άμυνα έφεραν δύο εύκολα γκολ από τη Βίλεμ και αρκετές φάσεις, στην επίθεση όμως ο Ολυμπιακός ήταν εύστοχος και πήρε τη νίκη με 3-2 στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Ο Τζεμπούρ δις και ο Πάντελιτς τα γκολ των "ερυθρολεύκων".

Ολυμπιακός-Βίλεμ 3-2

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε το 4-3-3, με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Καραγκούνη (δεξιά), Ποτουρίδη (αριστερά) και Ντιελνά-Μανωλά (κεντρικό αμυντικό δίδυμο). Ιμπαγάσα, Φέισα, Φετφατζίδη στην μεσαία γραμμή και στην τριάδα της επίθεσης οι Λυκογιάννης (αριστερά), Βλαχοδήμος (δεξιά), Τζεμπούρ (κορυφή).

Με μία πρώτη ματιά γινόταν αντιληπτό ότι οι αλχημείες του Πορτογάλου τεχνικού στην άμυνα -προφανώς ήθελε να δοκιμάσει τον "υπό εξέταση" Ντιελνά- θα δημιουργούσε προβλήματα, κάτι που έγινε, αφού το καλό 20λεπτο του Ολυμπιακού και το γρήγορο γκολ του Τζεμπούρ πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Στο 23' η Βίλεμ, η οποία ανέβηκε εφέτος στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος, ισοφάρισε με πλασέ του Βόσεμπελτ, ενώ στο 37' ο Χέμχουτς με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του κέντρου της άμυνας του Ολυμπιακού και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Αν και στο β' μέρος ο Ζαρντίμ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και με την είσοδο του Πάντελιτς ο Ολυμπιακός απέκτησε ταυτότητα στην επίθεση, η Βίλεμ συνέχισε να απειλεί και να δημιουργεί προβλήματα με τις ευκαιρίες που έχασε (είχε και δοκάρι). Ας είναι καλά ο Κάρολ, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει ουκ ολίγες φορές για να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο ήταν ότι ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός στην επίθεση και έβγαζε φάσεις. Εξ ου τα δύο γκολ που πέτυχε τα οποία του χάρισαν τη νίκη.

Στο 64ο λεπτό ο Τζεμπούρ ισοφάρισε 2-2, ενώ στο 83ο λεπτό ο Μάρκο Πάντελιτς (ο καλύτερος του αγώνα) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Κάρολ, Ιμπαγάσα (46' Παπάζογλου), Φέισα (46' Σιόβας), Τζιμπούρ (77' Μήτρογλου), Καραγκούνης (42' Πάντελιτς) (90' Σουμπίνιο), Βλαχοδήμος (59' Ντιόγκο), Φετφατζίδης (77' Αμπντούν), Μανωλάς (74' Τοροσίδης), Λυκογιάννης (74' Τάτος), Ντιελνά (60' Μανιάτης), Ποτουρίδης (60' Χολέμπας).

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

18:32
Καλησπέρα σας
18:33
Θα παρακολουθήσετε την φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βίλεμ η οποία διεξάγεται στην Ολλανδία
18:37
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αναμένεται να κάνει αρκετές δοκιμές και σε αυτό το φιλικό
18:41
Οι ένδεκα που επέλεξε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι οι: Κάρολ, Ιμπαγάσα, Φέισα, Τζεμπούρ, Καραγκούνης, Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, Μανωλάς, Λυκογιάννης, Ντιελνά και Ποτουρίδης.
18:45
Ο Πορτογάλος τεχνικός λοιπόν στο 4-3-3, επέλεξε τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Καραγκούνη (δεξιά), Ποτουρίδη (αριστερά) και Ντιελνά-Μανωλά (κεντρικό αμυντικό δίδυμο). Ιμπαγάσα, Φέισα, Φετφατζίδη στην μεσαία γραμμή και στην τριάδα της επίθεσης οι Λυκογιάννης (αριστερά), Βλαχοδήμος (δεξιά), Τζεμπούρ (κορυφή).
18:50
Η αποστολή του Ολυμπιακού, επιστρέφει στην Ελλάδα αύριο (Κυριακή, 5/8), ενώ την Τρίτη (7/8) θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Ισπανική Μάλαγα.
18:54
Ο σημερινός αγώνας είναι αφιερωμένος στον Γιαν Βαν Ρούσελ, παλιού ποδοσφαιριστή της Βίλεμ, και στην Ολλανδική πόλη γίνονται εκδηλώσεις προς τιμήν του.
19:00
Η Βίλεμ θα αγωνιστεί με τους: Μιουλ, Φαν Μπούουρεν, Φαν ντερ Ράιτ, Πικέ, Μούλντερ, Σνάιντερς, Χέμχουτς, Χότσερ, Μίσιτζαν, Χάαστρουπ, Βόσεμπελτ.
19:07
Με μπλε εμφανίσεις θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός
19:09
Ξεκίνησε η αναμέτρηση
19:14
4': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Τζεμπούρ
19:15
Ο Λυκογιάννης μπήκε από αριστερά στην περιοχή της Βίλεμ έκανε την παράλληλη πάσα και ο Τζεμπούρ με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα
19:18
Έχει μπει καλά ο Ολυμπιακός στο ματς με τους παίκτες να πιέζουν πάνω από την μεσαία γραμμή
19:22
Η Βίλεμ προσπάθησε να απειλήσει τον Ολυμπιακό, ωστόσο σε σέντρα που έγινε από δεξιά ο Κάρολ ήταν σε σωστή θέση.
19:26
Διακοπή στο παιχνίδι, καθώς ο Τζεμπούρ βρέθηκε στο έδαφος από σκληρό μαρκάρισμα
19:29
Κανονικά συνεχίζει ο Τζεμπούρ με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης
19:33
23': ΓΚΟΛ! Η Βίλεμ κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη της καλή προσπάθεια με πλασέ του Βόσεμπελτ μέσα από την περιοχή
19:40
30': Σουτ από τον Χότσερ μπλόκαρε εύκολα ο Κάρολ την μπάλα
19:41
Κίτρινη κάρτα στον Βόσεμπελτ για σκληρό φάουλ πάνω στον Ντιελνά
19:48
37': ΓΚΟΛ! Νέα αδράνεια στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Χέμχουτς με κεφαλιά μετά από σέντρα από δεξιά έκανε το 2-1 για τους Ολλανδούς
19:52
42': Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Πάντελιτς πήρε την θέση του Καραγκούνη. Το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2 και παίζει δεξί μπακ ο Βλαχοδήμος.
19:54
45': Λήξη του πρώτου ημιχρόνου
20:11
Δύο αλλαγές ετοιμάζει ο Ζαρντίμ. Θα βάλει Σιόβα και Παπάζολου. Τον Σιόβα αμυντικό χαφ και τον Παπάζογλου δεξί μπακ.
20:13
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
20:14
47': Πλασέ από τον Βλαχοδήμο μπλοκάρει εύκολα την μπάλα ο γκολκίπερ της Βίλεμ
20:15
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο Β' ημίχρονο: Κάρολ, Παπάζογλου, Σιόβας, Τζεμπούρ, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, Μανωλάς, Λυκογιάννης, Ντιελνά, Ποτουρίδης
20:18
Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει γυρίσει το σύστημα σε 4-2-2, με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Παπάζογλου (δεξιά), Ποτουρίδη (αριστερά) και Ντιελνά-Μανωλά (κεντρικό αμυντικό δίδυμο). Στην μεσαία γραμμή οι Φετφατζίδης (δεξιά), Βλαχοδήμος (αριστερά), Λυκογιάννης-Σιόβας (αμυντικά χαφ) και στην επίθεση Τζεμπούρ-Πάντελιτς.
20:18
50': Κεφαλιά από τον Παπάζογλου η μπάλα έφυγε άουτ
20:30
62': Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης κανε το σουτ ο τερματοφύλακας της Βίλεμ έδιωξε με τα πόδια στη επαναφορά πάλι ο Φετφατζίδης έκανε σουτ με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι
20:32
Ο Ζαρντίμ έκανε τρεις ακόμη αλλαγές. Μπήκαν στο γήπεδο οι Μανιάτης, Χολέμπας, Ντιόγκο και βγήκαν οι Βλαχοδήμος, Ποτουρίδης και Ντιελνά
20:32
64': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε πάλι με πλασέ του Τζεμπούρ.
20:33
Ο Παπάζογλου έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πάντελιτς δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το έκανε ο Τζεμπούρ.
20:42
74': Δύο ακόμη αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Στο γήπεδο μπήκαν οι Τοροσίδης, Τάτος και βγήκαν οι Μανωλάς, Λυκογιάννης
20:44
76': Δυνατό σουτ από τον Χότσερ, ο Κάρολ εκπληκτικά έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ
20:47
77': Νέες αλλαγές για τον Ζαρντίμ. Μπήκαν οι Μήτρογλου, Αμπντούν και βγήκαν οι Τζεμπούρ, Φετφατζίδης
20:50
82': Πέναλτι για τον Ολυμπιακό που κέρδισε ο Μήτρογλου
20:52
83': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Πάντελιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 3-2 για τον Ολυμπιακό
20:56
88': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αμπντούν η μπάλα άουτ
20:56
89': Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, ο Σουμπίνιο στη θέση του Πάντελιτς
20:58
Λήξη του αγώνα
20:59
Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 την Βίλεμ, επί Ολλανδικού εδάφους με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες (μόνο ο Κάρολ έπαιξε όλο το ματς) που είχε στην διάθεσή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK