Οργή Ολυμπιακού για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: "Τρέλανε όλη την Ελλάδα"

Την έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού προκάλεσαν τα άρθρα, στα οποία στηρίχτηκε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για να ασκήσει δίωξη στον Παναθηναϊκό για τα αίσχη της Λεωφόρου που δεν επέτρεψαν τελικά να διεξαχθεί η αναμέτρηση των δύο ομάδων το προηγούμενο Σάββατο (21/11).

Οργή Ολυμπιακού για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: "Τρέλανε όλη την Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας χαρακτηρίζουν "σκάνδαλο" το γεγονός, ενώ εμμέσως πλην σαφώς αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας με αυτή του την απόφαση επιχειρεί να ρίξει στα μαλακά τους "πράσινους".

Συγκεκριμένα στέκονται στο γεγονός ότι στη δίωξη δεν υπάρχει πουθενά κλήση για "εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου" σε αντίθεση με τις αντίστοιχες εκθέσεις διαιτητή, παρατηρητή και Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό "ως εκτεταμένα θεωρούνται τα επεισόδια εκείνα στα οποία εμπλέκεται σημαντικός αριθμός ανθρώπων. Η πρόκληση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών φθοράς ξένης περιουσίας ή έστω απλής σωματικής βλάβης αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση".

Στελέχη της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, λοιπόν, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ο κ. Σιμιτζόγλου... ξέχασε προφανώς το άρθρο 6 παρ. Δ το οποίο προβλέπει ποινή κεκλεισμένων θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών "εάν τα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο".

Κατ’ επέκταση ο κ. Σιμιτζόγλου, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό ανθρώπων του Ολυμπιακού, δεν θεωρεί ότι έγιναν επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου ή έστω δεν το καθιστά σαφές. Από την άλλη πλευρά, όμως, στην έκθεση της Αστυνομίας γίνεται αναφορά σε σφοδρές συγκρούσεις διάρκειας μιας ώρας εντός αγωνιστικού χώρου, κάτι που είδαν όλοι οι Έλληνες μέσα από τα τηλεοπτικά πλάνα που κυκλοφόρησαν και από τα σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο.

"Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, πως όλη αυτή η εικόνα καταστροφής δεν αποτελεί “φθορά”. Επίσης, ο τραυματισμός του Φινμπόγκασον από φωτοβολίδα ευθείας βολής, οι τραυματισμοί δεκάδων αστυνομικών προφανώς δεν συνέβησαν ποτέ σύμφωνα με τον κ. Σιμιτζόγλου. Όπως και οι 17 συλλήψεις και οι 40 προσαγωγές. Πέντε από τι συλλήψεις μάλιστα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου", έλεγαν χαρακτηριστικά από πλευράς Ολυμπιακού, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του κ. Σιμιτζόγλου ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατέστησαν, μάλιστα, σαφές ότι "η προσπάθεια του κ. Σιμιτζόγλου να εξαφανίσει τα τρομερά επεισόδια και να τρελάνει όλη την Ελλάδα δεν θα μείνει αναπάντητη από τον Ολυμπιακό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι ισχύει με την ποινή αφαίρεσης βαθμών του Παναθηναϊκού

News 24/7

24MEDIA NETWORK