Ούτε έναν δεν πέρασε ο Γκαλέτι στον Ολυμπιακό!

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Λουτσιάνο Γκαλέτι ως σκάουτ στην Λατινική Αμερική, θα περίμενε κανείς ότι όλο και κάποιον παίκτη θα έφερνε προς… Πειραιά μεριά.

Ούτε έναν δεν πέρασε ο Γκαλέτι στον Ολυμπιακό!

Με αφορμή την πρόσφατη ιστορία του Σαντιάγο Ασκασίμπαρ της Εστουδιάντες, να υπενθυμίσουμε ότι ο Γκαλέτι δεν έχει καταφέρει να περάσει ούτε έναν ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό. Όλες οι εισηγήσεις του έπεσαν στο κενό. Δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει η ιστορία με τον 19χρονο κοντόσωμο αμυντικό χαφ της Εστουδιάντες.

Όσο για τον Ασκασίμπαρ; Δεν είναι μία καινούρια ιστορία. Από τις αρχές του καλοκαιριού ο Γκαλέτι τον είχε προτείνει στον Ολυμπιακό, αλλά δεν είχε προχωρήσει η περίπτωσή του. Και μία λεπτομέρεια: Στην Αργεντινή υποστηρίζουν ότι ο Γκαλέτι λειτουργεί και ως… μάνατζερ του παίκτη. Ο Ασκασίμπαρ από την πλευρά του δεν σκέφτεται να πάρει τον Γενάρη το αεροπλάνο για Ευρώπη. Θέλει να μείνει στην πατρίδα του εώς το καλοκαίρι.

Πάμε όμως να δούμε έναν-έναν τους παίκτες που είχε προτείνει από το 2014 και μετά ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, αλλά τελικά δεν κατάφερε να "συγκινήσει" τους ιθύνοντες.

ΓΚΟΥΙΔΟ ΚΑΡΙΓΙΟ

Ο επιθετικός της Εστουδιάντες, Γκουίδο Καρίγιο ήταν από τους παίκτες που είχε ψηλά στη λίστα του ο Γκαλέτι τον Μάιο του 2015. Όταν τον πρότεινε στον Ολυμπιακό, έγινε μία κίνηση προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά μόλις ακούστηκε το ποσό των 10εκ. ευρώ, ήταν λογικό να μην προχωρήσει η περίπτωσή του.

Ο Γκαλέτι επέμενε ότι ήταν ο ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να καλύψει το κενό στην επιθετική γραμμή. Τελικά, τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2015 αποκτήθηκε ο Μπράουν Ιντέγιε και ο Καρίγιο μετακόμισε στην Μονακό έναντι 9εκ. ευρώ!

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΜΠΟΟΥ

Από πέρσι το καλοκαίρι το όνομα του επιθετικού της Ρασίνγκ Κλουμπ "έπαιξε" για τον Ολυμπιακό. Και φέτος το καλοκαίρι ακούστηκε ο Γκουστάβο Μπόου, όμως οι απαιτήσεις της Ρασίνγκ Κλουμπ είχαν ως αποτέλεσμα να βάλουν "φρένο" στα όποια όνειρα έκαναν οι Πειραιώτες για να τον βάλουν στη "μηχανή" τους.

ΒΙΚΤΟΡ ΚΟΥΕΣΤΑ

Το θέμα του κεντρικού αμυντικού αποτέλεσε και το φετινό καλοκαίρι την "καυτή πατάτα" για τον Ολυμπιακό. Ο Γκαλέτι ψάχτηκε στην Αργεντινή και τελικά βρήκε στο πρόσωπο του 28χρονου Αργεντινού στόπερ της Ιντεπεντιέντε, Βίκτορ Κουέστα τον άνθρωπο που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην "τρύπα" στα μετόπισθεν.

Σε γενικές γραμμές όμως δεν έκανε και… κλικ στους αρμόδιους και στον Βίκτορ που ήταν τότε στο "τιμόνι" του Ολυμπιακού.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΣ

Το όνομα του 27χρονου αριστερού μπακ της Σαν Λορέντζο, Εμάνουελ Μας είχε πρωτακουστεί πριν από ενάμισι χρόνο. Ο Μαζουακού ετοίμαζε βαλίτσες για άλλες πολιτείες (άσχετα αν έμεινε στο τέλος) και έτσι ο Γκαλέτι είχε προτείνει την περίπτωση του Εμάνουελ Μας, ο οποίος μάλιστα είχε προταθεί και στους ιθύνοντες του Ολυμπιακού από μάνατζερ που του είχαν εμπιστοσύνη.

Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν πολύ κοντά στην απόκτησή του, σχεδόν τα είχαν βρει σε όλα με τον Μας, αλλά ας όψεται το γεγονός ότι ο Μαζουακού παρέμεινε τελικά κάτοικος Πειραιά και ο Σίλβα είχε ως εναλλακτική λύση για τα αριστερά τον Λεάντρο Σαλίνο.

ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΘΕΡΕΣ

Μία που προτάθηκε και μία που… εξαφανίστηκε από τα μπλοκάκια του Γκαλέτι. Ο λόγος για τον 30χρονο διεθνή Παραγουανό στόπερ και δεξιό μπακ, Μάρκος Κάθερες, ο οποίος το φετινό καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από την Νιούελς Ολντ Μπόις. Πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε προταθεί και στην ΑΕΚ.

Όπως και να ‘χει, ο Κάθερες απορρίφθηκε σχετικά γρήγορα και λίγες μέρες αργότερα αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σέρο Πορτένιο.

ΕΙΧΕ ΑΝΑΨΕΙ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΓΙΑ ΦΡΑΝΚΟ ΧΑΡΑ

Μόνο για έναν παίκτη μπορούμε να πούμε ότι έβαλε το χεράκι του ο Γκαλέτι. Ο λόγος για τον Φράνκο Χάρα που τον Ιανουάριο του 2015 έφυγε από την Μπενφίκα με προορισμό τον Πειραιά. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε προταθεί από μάνατζερ, ο Βίτορ Περέιρα ήταν θετικός σε αυτή την προοπτική, ενώ καλού-κακού ζητήθηκε και η άποψη του Γκαλέτι. Ο Λουτσιάνο που τον ήξερε καλύτερα, είπε πώς είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό.

Μπορεί στο εξάμηνο που αγωνίστηκε να μην έβγαλε μάτια, έχει όμως στο "παλμαρέ" του το χρυσό γκολ επί της ΑΕΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, αλλά και το γεγονός ότι όταν έφτασε η 31η Αυγούστου 2015 να φύγει από το λιμάνι, αποχώρησε όχι επειδή δεν τον ήθελε ο Σίλβα, αλλά επειδή έπιανε θέση ξένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μουρίνιο και οι τρεις "κόκκινοι"...
Ποιο "εργαλείο" πρότεινε ο Γκαλέτι στον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK