Ούτε… κιχ ο Μπέντο!

Ποια η εικόνα του Πορτογάλου τεχνικού στις προπονήσεις του Ρέντη, αλλά και ποια η αντίδρασή του στα αποδυτήρια της "AEL FC Arena" που έδωσε τροφή για συζήτηση.

Ούτε… κιχ ο Μπέντο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν από τέσσερα χρόνια στον Λεονάρντο Ζαρντίμ είχαν "χρεωθεί", μεταξύ άλλων, δύο πράγματα. Το πρώτο ότι όταν μιλούσε στους παίκτες του, μιλούσε πολύ… φωνακτά με αποτέλεσμα να γελάνε οι ποδοσφαιριστές (σ.σ. λες και αυτό ήταν το… πρόβλημα με τον Ζαρντίμ) και το δεύτερο ότι μετά από διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα και τσακωμούς, γυρνούσε την πλάτη του και άφηνε τους παίκτες να πλακώνονται με την… ησυχία τους χωρίς να παίρνει θέση!

Είχαν γίνει κάποια σκηνικά με τσακωμούς όπως του Πάντελιτς με τον Ντιόγο ή του Τζιμπούρ με τον Φουστέρ και ο Ζαρντίμ σφύριζε αδιάφορα.

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή αναπόφευκτα γίνονται διάφορες συγκρίσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων καταστάσεων από τους εκάστοτε προπονητές του Ολυμπιακού.

Ο Μίτσελ για παράδειγμα δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Εδώ τσακωνόταν συνεχώς με τον Αφελάι και στο τέλος έφυγε ο Ισπανός τεχνικός. Ο Βαλβέρδε δεν είχε κανένα πρόβλημα να τραβήξει το αυτί του Μιραλάς όταν έκανε… κολπάκια τη στιγμή της αλλαγής του τον Σεπτέμβριο του 2011 στο ματς με την Άρσεναλ στο Εμιρέιτς.

Ο Περέιρα επίσης τα… έχωνε όποτε έβρισκε ευκαιρία. Μπορεί να είχε άλλα ελαττώματα, αλλά τουλάχιστον όταν έβλεπε κάποιους παίκτες να παραστρατούν, δεν είχε πρόβλημα να τσακωθεί μαζί τους.

Ο Μάρκο Σίλβα από την πλευρά του αδιαφορούσε με τον τρόπο του και δεν ασχολιόταν με τις γκρίνιες π.χ. του Γιαννιώτα ή του Φινμπόγκασον. Από την άλλη όμως φρόντιζε ακόμα και μετά από νίκες να συγκεντρώνει τους παίκτες του σε μία αίθουσα και να τους ταράζει στην παρατήρηση για κάποιες αδυναμίες που είχε διαπιστώσει.

Ο Βίκτορ είχε μία εμμονή με τις αλλαγές συστημάτων, αλλά κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι δεν ασχολιόταν μέρα – νύχτα με την ομάδα. Με τον Βίκτορ είχαν βαρεθεί οι παίκτες να παρακολουθούν βίντεο.

ΑΛΛΟ ΣΤΥΛ

Και ερχόμαστε τώρα στον Μπέντο. Ο Πορτογάλος είναι ένα άλλο στυλ προπονητή. Είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια. Αν εξαιρεθεί η αρχική ομιλία που έκανε προς τους παίκτες στην πρώτη τους γνωριμία, από τότε δεν έχουν ακούσει τη… φωνή του στο Ρέντη. Πέρα από τις κλασικές οδηγίες που δίνει κατά τη διάρκεια των προπονήσεων (σ.σ. αν και πιο ενεργός σε αυτό το κομμάτι είναι ο συνεργάτης του Μάρτινς και ο Μπέντο σαν να έχει έναν ρόλο κάποιου που επιβλέπει), δεν είναι ο προπονητής που θα κάνει τις φοβερές ομιλίες στους ποδοσφαιριστές του.

Εκτιμάει ότι μέσα από τη δουλειά στο Ρέντη θα αφομοιώσουν οι παίκτες τις ιδέες του και όχι με τα λόγια. Από τον Βίκτορ δηλαδή που δεν έκλεινε το στόμα του, περάσαμε στο άλλο άκρο. Σε έναν Μπέντο που ακολουθεί καθημερινά το δρόμο της σιωπής.

Έναν δρόμο που ακολούθησε και αμέσως μετά το παιχνίδι στην Λάρισα. Ούτε… κιχ δεν έβγαλε στα αποδυτήρια της "AEL FC Arena". Δεν είπε τίποτα στους παίκτες του ούτε για να τους τονώσει το ηθικό ενόψει ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, αλλά ούτε και για να παραπονεθεί για κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν.

Δεν λέμε ότι είναι απαραίτητα και κακό το γεγονός ότι δεν μιλάει στους παίκτες του ή δεν κάνει μία ομιλία που θα μπορούσε να έβγαζε και έναν ωραίο τίτλο για τις εφημερίδες.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Είναι όμως κάτι που προκαλεί εντύπωση και έχει δώσει τροφή για συζήτηση στο Ρέντη σε κάποιους παλαιότερους. Ο Μπέντο προσεγγίζει τις διάφορες καταστάσεις, είτε θετικές, είτε αρνητικές με τον δικό του τρόπο. Επιλέγει να "μιλάει" μόνο με την προπόνηση (σ.σ. η οποία επαναλαμβάνουμε περισσότερο γίνεται υπό τις φωνές του συνεργάτη του Μάρτινς) και όχι με… βαρύγδουπες ομιλίες.

Μένει να φανεί λοιπόν, αν στις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν σήμερα και αύριο ενόψει ΑΠΟΕΛ, θα πει κάτι στους παίκτες του. Να δούμε αν θα τους πει έστω και το τυπικό ότι θα πρέπει να αφήσουν πίσω την ΑΕΛ γιατί ακολουθούν δύο δύσκολα ματς. Να τους "φτιάξει" τρόπον τινά την ψυχολογία. Μια ψυχολογία που δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της μετά την ήττα στη Θεσσαλία.

Και δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ειδικά το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (2/10) είναι καθοριστικό... Αναπόφευκτα θα έχει πίεση αυτή την εβδομάδα ο Μπέντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ακραίο λάθος του Μπέντο, ο Τιμούρ που δεν κάνει και ο Ουζουνίδης που περιμένει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK