ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Ο Κοντονής είναι σε αποστολή ή έχει ψυχολογικά ζητήματα"

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός επιτέθηκε εναντίον του Σταύρου Κοντονή για την αναβολή της έναρξης της Super League.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Ο Κοντονής είναι σε αποστολή ή έχει ψυχολογικά ζητήματα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επίθεση εναντίον του Σταύρου Κοντονή εξαπέλυσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Με ανακοίνωσή τους, οι πρωταθλητές Ελλάδας εξακοντίζουν βέλη εναντίον του υφυπουργού αθλητισμού για την απόφαση αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι αυτή η έκβαση δεν θα συνέβαινε "σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου".

"Ας είμαστε ξεκάθαροι. Ας πει ευθαρσώς ότι θέλει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο", συμπλήρωσαν οι "ερυθρόλευκοι" και ξεκαθάρισαν ότι θα κινηθούν νομικά.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

"Η αναβολή του Πρωταθλήματος είναι μια ακόμα κωμικοτραγική πράξη ενός Υφυπουργού που δείχνει να διακατέχεται από παθολογικό μίσος για το ποδόσφαιρο.

Μετά και από αυτή τη νέα ανεκδιήγητη παρέμβαση Κοντονή πρέπει πλέον να πάρει θέση η Κυβέρνηση και να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν:

Μπορεί να αποφασίζει ο κάθε Κοντονής αν θα πληρωθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου και το αν θα έχουν δουλειά;

Είναι δυνατόν να ορίζει ένας χθεσινός στον αθλητισμό, το αν θα εξαϋλωθούν συμβάσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις οποίες ζει η βιομηχανία του ποδοσφαίρου συνολικά, κάθε ποδοσφαιρική ομάδα και οι εργαζόμενοι της;

Μπορεί να πάρει ο κάθε Κοντονής αποφάσεις για το ποιός θα δικάζει, τι απόφαση θα βγάζει, ποιός θα είναι διαιτητής και ποιός επόπτης σε κάθε αγώνα; Συμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου κάτι αντίστοιχο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού;

Είναι δυνατόν να αποφασίζει ποιός θα είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ή της ΕΟΕ και να κάνει παρεμβάσεις στην UEFA, στη FIFA , στη ΔΟΕ, δυσφημίζοντας με τις πράξεις του τον ελληνικό αθλητισμό του οποίου είναι ο αρμόδιος Υφυπουργός;

Είναι δυνατόν να αποφασίζει ο Υφυπουργός πότε θα έχουν κόσμο τα γήπεδα και πότε όχι, άρα και το αν οι ΠΑΕ θα έχουν έσοδα από εισιτήρια ή όχι και το αν θα πάνε οι φίλαθλοι στα γήπεδα;

Οι πράξεις του κ. Κοντονή, εδώ και πολύ καιρό δείχνουν ότι σκοπός του είναι να καταστρέψει το ποδόσφαιρο, από το οποίο ζουν χιλιάδες οικογένειες και μάλιστα σε μια εποχή που ο τόπος μας βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση.

Είναι σε αποστολή ή είναι ψυχολογικά τα ζητήματα που τον ωθούν σε αυτές τις συμπεριφορές; Ο χρόνος θα το δείξει, όμως για το ποδόσφαιρο θα είναι αργά.

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Ας πει ευθαρσώς ότι θέλει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

Άλλωστε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το κόστος λειτουργίας μιας ομάδας δε θα είναι δυσβάσταχτο και για τους υποβολείς του.

Η κυβέρνηση ας μπει στον κόπο να συνομιλήσει με ανθρώπους από τη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα και τότε ίσως καταλάβει ότι όλοι γελούν με τη χώρα μας.

Ας μιλήσουν με ανθρώπους όπως ο κύριος Ρεχάγκελ, ο κύριος Σάντος, για να πάρουν την άποψη τους, για το πόσο καταστροφικό είναι αυτό που γίνεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την Εθνική μας ομάδα.

Εμείς πλέον δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα, ούτε να εξηγούμε τα… ανεξήγητα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, στους χορηγούς μας, στους συνεργάτες μας και σε παίκτες που θα θέλαμε να αποκτήσουμε για να αγωνιστούν στην Ελλάδα.

Μπορεί αλήθεια ένας εργαζόμενος να δεχτεί να εργαστεί σε μια επιχείρηση όταν την Κυριακή ή την επόμενη εβδομάδα δεν θα ξέρει αν βρεθεί ένας Υφυπουργός που θα αποφασίσει αυθαίρετα ότι αυτή η επιχείρηση δε θα λειτουργεί;

Θα απευθυνθούμε άμεσα σε κάθε αρμόδια αρχή εξετάζοντας όλες τις λύσεις και σε ποδοσφαιρικό και σε νομικό επίπεδο.

Από το 1974 η Δημοκρατία έχει ωριμάσει με αποτέλεσμα να αντιστέκεται ακόμη και σε κυβερνητικούς παραλογισμούς τύπου Κοντονή.

Και κάτι τελευταίο: Ευτυχώς στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, με αποτέλεσμα στο τέλος να επικρατεί η κοινή λογική".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επίθεση ΕΠΟ σε Κοντονή: "Θέλει ρόλο στις εκλογές"
ΑΝΑΒΟΛΗ: Δεν αρχίζει το πρωτάθλημα της Super League

News 24/7

24MEDIA NETWORK