Παρουσίασε την... οργή του και τον Μίτσελ

O νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, έδωσε το στίγμα του κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας ότι θα δουλέψει με πάθος. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επέπληξε ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους. "Κάποιοι παίκτες πρέπει να μπουν στη θέση τους".

Παρουσίασε την... οργή του και τον Μίτσελ
mitsel.jpg INTIME SPORTS

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε: "Θέλω να καλωσορίσω τον Μίτσελ στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Το μεγαλείο της καριέρας του, του δίνει τη δυνατότητα να αναλάβει το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Δεύτερο βασικό κριτήριο για να τον επιλέξουμε είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο.

Ένα άλλο βασικό κριτήριο είναι η προσωπικότητα. Με τη παρουσία του εδώ θα τελειώσουν και κάποια πράγματα που παρουσιάζονται τελευταία στην ομάδα μας. Δεν θα υπάρχει πλέον χαλαρότητα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μπουν στη θέση τους. Ο Μίτσελ είναι ένας προπονητής που του αρέσει η πειθαρχία και γι αυτόν τον λόγο θα μπορέσει να αλλάξει κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν.

Ο Μίτσελ προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρεάλ. Καταλαβαίνετε ότι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Θέλουμε να επενδύσουμε στα νέα ταλέντα που έχει η χώρα μας.

Είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή να αναλάβει μια ομάδα στα μέσα της χρονιάς. Ειδικά για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολο. Όλοι στον Ολυμπιακό θα τον στηρίξουν.

Θέλουμε να συνεχίσουμε με περισσότερες νίκες, περισσότερα γκολ. Τον τρόπο τον ξέρει ο νέος μας προπονητής. Είναι πλέον ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Τον στηρίζω απόλυτα και θα είμαι εδώ για ό,τι χρειαστεί".

Από την πλευρά του ο Μίτσελ υποστήριξε αρχικά: "Σκοπός μου είναι να κάνω τον σύλλογο λίγο πιο διεθνή από ό,τι είναι. Ο Ολυμπιακός μια ομάδα με εθνικές και διεθνείς επιτυχίες και εγώ θέλω να τον κάνω λίγο καλύτερο. Από όσα έχω προλάβει να δω, είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για έναν τεράστιο και υπέροχο σύλλογο.

Δεν ήρθα να μείνω για λίγο. Δουλεύω με πάθος, δουλεύω με διάθεση και στα επόμενα 2 χρόνια και τρεις μήνες θέλω να αποδείξω ότι έχω έρθει εδώ για να κερδίζω. Αυτό αρμόζει στον Ολυμπιακό".

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις:

Για το πόσο ψηλά ανεβάζει τον πήχη της συνεργασίας του με τον Ολυμπιάκο, είπε: "Οι φιλοδοξίες που εχει ο κόσμος απ' όσο ξερω κι από τον Βαλβέρδε, ειναι ο λόγος που έχω έρθει".

Για το τι διαφορετικό θα περιμένουμε στον Ολυμπιακό απο το πλάνο του, απάντησε: "Θέλω να βελτιώσω πράγματα, να δώσω επίπεδο στον Ολυμπιακό για να είναι ανταγωνιστικός μέσα κι έξω από την Ελλαδα. Δεν θέλω να μείνουμε στο χτεσινό παιχνίδι, έχω δει 14 ματς του Ολυμπιακού και ξέρω ότι υπάρχει το υλικό για να πάμε καλύτερα".

Για το πως βλέπει τα παιχνίδια με τη Λεβάντε και πιθανώς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στη συνέχεια, σημείωσε: "Ήδη μας βλέπετε στον τελικό; Μένουν λίγες μέρες για τα παιχνίδια της Ευρώπης. Πρώτα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Κόντρα στη Λεβάντε θα έχουμε το σκεπτικό ότι δεν είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Πάμε για να παίξουμε τα παιχνίδια ανταγωνιστικά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο".

Εργάζεστε για πρώτη φορά στο εξωτερικό ποιοι είναι οι στόχοι σας;

"Έχω δουλέψει εκτός Ισπανίας στο χώρο των ΜΜΕ, άρα έχω εμπειρία. Θέλω να διεκδικήσουμε όσους βαθμούς γίνεται στο πρωτάθλημα και να είμαστε παράλληλα πιο δυνατοί και στην Ευρώπη".

Ακολούθησε ερώτηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με το αν θα άλλαζε την απόφασή του να φέρει το καλοκαίρι στην ομάδα τον Ζαρντίμ, εφόσον του δινόταν η ευκαιρία, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να απαντά: "Είναι υποθετική ερώτηση. Αν πρέπει να απαντήσω, σαφώς όχι".

Κ. Μίτσελ πόσο επηρέασε η επιτυχία του Βαλβέρδε;

"Σίγουρα επηρεάζει η επιτυχία Ισπανών προπονητών στο εξωτερικό. Είχα συνάντηση με τον Βαλβέρδε πριν από έναν μήνα και με ενημέρωσε για τα πάντα".

Γιατί όλο και περισσότεροι Ισπανοί δουλεύουν στο εξωτερικό;

Έχει να κάνει με το γεγονός οτι πολλοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές είχαν επιτυχία στο εξωτερικό κι αυτό ίσως επηρέασε και τους προπονητές της χώρας μου. Το επίπεδο είναι ψηλό, υπάρχει ανταγωνισμός, γιατί να αφήσω αυτη τη θέση σε κάποιον άλλον;

Πότε μιλήσατε για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό. Τι σας έπεισε να αναλάβετε και ποια ειναι η φιλοσοφία σας;

Η πρώτη συζήτηση έγινε με τον Ντάρκο έγινε πριν από έναν χρόνο όταν τελικά πήγα στη Σεβίλλη. Ήρθα γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα είναι σημαντικό και για την καριέρα μου. Η φιλοσοφία μου είναι πάντα να κερδίζω και να είμαι ανταγωνιστικός.

Μπορούμε να περιμένουμε τη φιλοσοφία σας στον Ολυμπιακό για θεαματικό ποδόσφαιρο;

"Είναι άδικο να συγκρίνουμε τις τότε συνθήκες με τις τωρινές. Αυτό που θέλω να συνεχιστούν οι καλές στιγμές. Να έχουμε συνεχώς καλύτερη απόδοση και να γινόμαστε καλύτεροι. Και να είμαστε ανταγωνιστικοί με όλους. Θέλουμε να κοιτάμε το μέλλον και να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι".

Ακολούθησε ερώτηση τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το αν με την πρόσληψη του κ. Μίτσελ ανεβαίνει ο πήχης του Ολυμπιακού, με τον πρόεδρο των ερυθρόλευκων να παρατηρεί σε αυτό το σημείο τους δημοσιογράφους θεωρώντας ότι δεν κάνουν σοβαρές ερωτήσεις και πως έρχονται απροετοίμαστοι στην παρουσίαση. Τόνισε πως θα ήθελε ερωτήσεις από τις οποίες θα προέκυπτε κάτι για την πληρέστερη και καλύτερη ενημέρωση του κόσμου. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι αυτό ήταν ένα παράπονο που είχε πάντα από τους δημοσιογράφους.

Σας αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, ποιο σύστημα προτιμάτε;

"Φυσικά είμαι λάτρης του επιθετκού ποδοσφαίρου, θέλω να έχουμε επιθετικό στυλ αλλά και να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά απο τις ακαδημίες μας. Μου αρέσει και το έξυπνο ποδόσφαιρο, όπως έπαιξε η Εθνική σας όταν πήρε το Euro, αλλά είχε και καλόν τερματοφύλακα. Θα κοιτάξουμε τους νέους παικτες και από άλλες ομάδες όχι μόνο από τη δική μας".

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να περάσει το στυλ σας στην ομάδα; Το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα επί Βαλβέρδε ταιριάζει με το δικό σας στυλ;

"Θέλω να τελειώσει η χρονιά έχοντας επιτύχει όλους τους στόχους μας. Αλλά και να μάθω την ομάδα για τη νέα σεζόν γι αυτό ήρθα και νωρίτερα κι όχι το καλοκαίρι. Είναι πρόκληση για μένα να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος από τον Βαλβέρδε. Τώρα είμαι μόνο πιο ψηλός".

Τέλος για το αν πιστεύει πως η Σεβίλλη είναι σε καλύτερα χέρια τώρα που αποχώρησε ο ίδιος από την ομάδα, απάντησε:

"Θα ήταν πιο σωστό να ρωτήσετε τον προπονητή της Σεβίλλης. Οι προπονητές έχουν καλές και κακές στιγμές και ίσως ήρθε η ώρα για την καλή εποχή της Σεβίλλης".

13:48
Καλησπέρα σας. Αρχίζει σε λίγη ώρα (14:00) η παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ.
13:54
Ο Ολυμπιακός γίνεται η 5η ομάδα που αναλαμβάνει να καθοδηγήσει ο Μίτσελ. 
13:55
Πριν από τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ είχε καθίσει στους πάγκους των Ράγιο Βαγεκάνο, Ρεάλ Μαδρίτης Β', Χετάφε και Σεβίλλη από την οποία αποχώρησε στις 14 Ιανουαρίου.
13:55
Όλα έτοιμα για να αρχίσει η παρουσίαση.
13:58
Ο 50χρονος παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο "Γ. Καραϊσκάκης" και εν συνεχεία υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
14:05
Παρόντες μεταξύ άλλων στην αίθουσα που θα γίνει η παρουσίαση είναι οι Σάββας Θοδωρίδης, Αντώνης Νικοπολίδης, Γιάννης Μώραλης και Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Μπερντ Στορκ μαζι με τον Γι'ωργο Παύλου, υπεύθυνοι των Ακαδημιών της ομάδας, αλλά και ο Λορένθο.
14:06
Παρών και ο βοηθός του Μίτσελ, Βίκτορ, ο οποίος είχε περάσει πριν από 6 χρόνια από τον Παναθηναϊκό.
14:08
Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, όμως σε πολύ λίγο αναμένεται να εμφανιστούν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Μίτσελ και να αρχίσει η παρουσίαση.
14:12
Τώρα μπαίνουν στην αίθουσα οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Μίτσελ.
14:13
Μαζί τους στο πάνελ και ο Κώστας Καραπαππάς.
14:14
Βαγγέλης Μαρινάκης: "Θέλω να καλωσορίσω τον Μίτσελ στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Το μεγαλείο της καριέρας του, του δίνει τη δυνατότητα να αναλάβει το μεγαλείο του Ολυμπιακού".
14:14
"Δεύτερο βασικό κριτήριο, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο".
14:15
"Ένα άλλο βασικό κριτήριο είναι η προσωπικότητα. Με τη παρουσία του εδώ θα τελειώσουν και κάποια πράγματα που παρουσιάζονται τελευταία στην ομάδα μας. Δεν θα υπάρχει πλέον χαλαρότητα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μπουν στη θέση τους. Ο Μίτσελ είναι ένας προπονητής που του αρέσει η πειθαρχία και γι αυτόν τον λόγο θα μπορέσει να αλλάξει κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν".
14:16
"Ο Μίτσελ προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρεάλ. Καταλαβαίνετε ότι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Θέλουμε να επενδύσουμε στα νέα ταλέντα που έχει η χώρα μας".
14:17
"Είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή να αναλάβει μια ομάδα στα μέσα της χρονιάς. Ειδικά για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολο. Όλοι στον Ολυμπιακό θα τον στηρίξουν".
14:18
"Θέλουμε να συνεχίσουμε με περισσότερες νίκες, περισσότερα γκολ. Τον τρόπο τον ξέρει ο νέος μας προπονητής. Είναι πλέον ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Τον στηρίζω απόλυτα και θα είμαι εδώ για ό,τι χρειαστεί".
14:19
Ο λόγος περνάει στον Μίτσελ ο οποίος στην αρχική του τοποθέτηση ευχαριστεί τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και την ομάδα.
14:19
"Σκοπός μου είναι να κάνω τον σύλλογο λίγο πιο διεθνή από ό,τι είναι"
14:20
"Είναι μια ομάδα με εθνικές και διεθνείς επιτυχίες και εγώ θέλω να τον κάνω λίγο καλύτερο. Από όσα έχω προλάβει να δω είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για έναν τεράστιο και υπέροχο σύλλογο".
14:21
"Δεν ήρθα για να μείνω για λίγο. Δουλεύω με πάθος, δουλεύω με διάθεση και στα επόμενα 2 χρόνια και τρεις μήνες θέλω να αποδείξω ότι έχω έρθει εδώ για να κερδίζω. Αυτό αρμόζει στον Ολυμπιακό".
14:23
Ακολουθούν ερωτήσεις

Πόσο ψηλά ανεβάζει τον πήχη της συνεργασίας του με τον Ολυμπιάκο;
14:24
Οι φιλοδοξίες που εχει ο κόσμος απ' όσο ξερω κι από τον Βαλβέρδε, ειναι ο λόγος που έχω έρθει.
14:25
Τι διαφορετικό θα περιμένουμε στον Ολυμπιακό απο το πλάνο του;
14:26
Θελω να βελτιώσω πραγματα, να δώσω επίπεδο στον Ολυμπιακό για να είναι ανταγωνιστικός μέσα κι έξω από την Ελλαδα. Ας μη μείνουμε στο χτεσινό παιχνίδι, έχω δει 14 ματς του Ολυμπιακού και ξέρω ότι υπάρχει το υλικό για να παμε καλύτερα.
14:27
Πως βλέπει τα παιχνίδια με τη Λεβάντε και πιθανώς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στη συνέχεια;
14:29
Ήδη μας βλέπετε στον τελικό; Μένουν λίγες μέρες για τα παιχνίδια της Ευρώπης. Πρώτα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Κόντρα στη Λεβάντε θα έχουμε το σκεπτικό ότι δεν είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Πάμε για να παίξουμε τα παιχνίδια ανταγωνιστικά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.
14:29
Εργάζεται για πρώτη φορά στο εξωτερικό ποιοι είναι οι στόχοι του;
14:30
Έχω δουλέψει εκτός Ισπανίας στο χώρο των ΜΜΕ, άρα έχω εμπειρία. Θέλω να διεκδικήσουμε όσους βαθμούς γίνεται στο πρωτάθλημα για να είμαστε πιο δυνατοί και στην Ευρώπη.
14:31
Ερώτηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη:

Κ. Μαρινακη ειναι αν γυρίζατε τον χρόνο πίσω θα αλλάζατε την απόφαση για τη μετά Βαλβέρδε εποχή το καλοκαίρι; 
14:32
Ειναι υποθετική ερώτηση. Αν πρέπει να απαντήσω, σαφώς όχι.
14:33
Κ. Μίτσελ πόσο επηρέασε η επιτυχία του Βαλβέρδε;
14:34
Σίγουρα επηρεάζει η επιτυχία Ισπανών προπονητών στο εξωτερικό. Είχα συνάντηση με τον Βαλβέρδε πριν απο έναν μήνα και με ενημέρωσε για τα πάντα.
14:34
Γιατί όλο και περισσότεροι Ισπανοί δουλεύουν στο εξωτερικό;
14:36
Έχει να κάνει με το γεγονός οτι πολλοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές είχαν επιτυχία στο εξωτερικό κι αυτό ίσως επηρέασε και τους προπονητές της χώρας μου. Το επίπεδο είναι ψηλό, υπάρχει ανταγωνισμός, γιατί να αφήσω αυτη τη θέση σε κάποιον άλλον;
14:36
Πότε μίλησε με τον Ολυμπιακό, τι τον έπεισε να αναλάβει και ποια ειναι η φιλοσοφία του;
14:37
Η πρωτη συζήτηση με Ντάρκο ηταν πριν από έναν χρόνο όταν τελικά πήγα στη Σεβίλλη. Ήρθα γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα είναι σημαντικό και για την καριέρα μου. Η φιλοσοφια μου είναι πάντα να κερδίζω και να ειμαι ανταγωνιστικός.
14:38
Μπορούμε να περιμένουμε τη φιλοσοφία του στον Ολυμπιακό για θεαματικό ποδόσφαιρο;
14:40
Είναι άδικο να συγκρίνουμε τις τότε συνθήκες με τις τωρινές. Αυτό που θέλω να συνεχιστούν οι καλές στιγμές. Να έχουμε συνεχώς καλύτερη απόδοση και να γινόμαστε καλύτεροι. Και να είμαστε ανταγωνιστικοί με όλους. Θέλουμε να κοιτάμε το μέλλον και να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι.
14:40
Με την πρόσληψη του κ. Μίτσελ ανεβαίνει κ. Μαρινάκη ο πήχης του Ολυμπιακού; 
14:42
Σε αυτό το σημείο ο κ. Μαρινάκης παρατήρησε τους δημοσιογράφους θεωρώντας ότι δεν κάνουν σοβαρές ερωτήσεις και πως έρχονται απροετοίμαστοι στην παρουσίαση. Τόνισε πως θα ήθελε ερωτήσεις από τις οποίες θα προέκυπτε κάτι για την πληρέστερη και καλύτερη ενημέρωση του κόσμου. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι αυτό ήταν ένα παράπονο που είχε πάντα από τους δημοσιογράφους.
14:42
Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, ποιο σύστημα προτιμά;
14:45
Φυσικά είμαι λάτρης του επιθετκού ποδοσφαίρου, θέλω να έχουμε επιθετικό στυλ αλλά και να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά απο τις ακαδημίες μας. Μου αρέσει και το έξυπνο ποδόσφαιρο, όπως έπαιξε η Εθνική σας όταν πήρε το Euro, αλλά είχε και καλόν τερματοφύλακα. Θα κοιτάξουμε τους νέους παικτες και από άλλες ομάδες όχι μόνο από τη δική μας.
14:46
Πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να περάσει το στυλ του στην ομάδα και αν το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα επί Βαλβέρδε ταιριάζει με το δικό του;
14:47
Θέλω να τελειώσει η χρονιά έχοντας επιτύχει όλους τους στόχους μας. Αλλά και να μάθω την ομάδα για τη νέα σεζόν γι αυτό ήρθα και νωρίτερα κι όχι το καλοκαίρι.
14:48
Είναι πρόκληση για μένα να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος από τον Βαλβέρδε. Τώρα είμαι μόνο πιο ψηλός.
14:49
Τέλος για το αν πιστεύει πως η Σεβίλλη είναι σε καλύτερα χέρια τώρα που αποχώρησε ο ίδιος από την ομάδα, απάντησε:
14:50
Θα ήταν πιο σωστό να ρωτήσετε τον προπονητή της Σεβίλλης. Οι προπονητές έχουν καλές και κακές στιγμές και ίσως ήρθε η ώρα για την καλή εποχή της Σεβίλλης.
14:50
Η συνέντευξη στον Μίτσελ ολοκληρώθηκε.
14:52
Σημειώνεται πως πριν την έναρξη της παρουσίασης ο Βαγγέλης Μαρινάκης διευκρίνισε πως ο Ισπανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο για 2,5 χρόνια.
14:53
Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε μαζί μας την παρουσίαση του Μίτσελ από τον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK