Περέιρα: "Nα αποκτήσουμε ταυτότητα με καλή μπάλα και νίκες"

Ο Βίτορ Περέιρα παρουσιάστηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού κι έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος με καλή μπάλα και αγωνιστική ταυτότητα.

Περέιρα: "Nα αποκτήσουμε ταυτότητα με καλή μπάλα και νίκες"
INTIME SPORTS

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: "Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη, επειδή δεν μπορώ να μιλήσω τη γλώσσα σας, τα ελληνικά, τα οποία είναι μία δύσκολη γλώσσα. Ξέρω το μέγεθος της ομάδας που έχω έρθει. Γνωρίζω πολύ καλά τι αντιπροσωπεύει αυτός ο σύλλογος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Γνωρίζω τη δυναμική των οπαδών και του γηπέδου μας. Ξέρω πολύ καλά τι περιμένετε από εμένα. Αυτό που θέλω, είναι να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους. Ξέρω ότι αυτό θέλει ο σύλλογος και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω και εγώ. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι εδώ ένα αποτέλεσμα μετράει στην ομάδα και αυτό είναι η νίκη. Θα δίνουμε καθημερινά εξετάσεις και θέλω να περάσω όλα τα στοιχεία μου στην ομάδα του Ολυμπιακού".

"Θέλω να ευχαριστήσω με τον δικό μου τρόπο όσους έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τον πρόεδρο, τους συνεργάτες του και το τεχνικό επιτελείο που θα συνεργαστούμε. Το ευχαριστώ μου θα είναι με νίκες και με πρωταθλήματα. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου. Μια ομάδα επιθετική, δυναμική που να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Ώρα για δουλειά".

Για το ποιο είναι το όνειρό του: "Tρεφόμαστε από τίτλους τόσο εγώ όσο και η ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω πρωταθλήματα. Επίσης, θα ήθελα να κάνουμε μία καλή πορεία στο Champions League ή το Europa League".

Ποια εικόνα της ομάδας παραλαμβάνει και τι θέλει να αλλάξει ή να προσθέσει: "Εγώ έχω δουλέψει σε μεγάλες ομάδες, είχαμε αντιπάλους δυνατούς με δυνατούς παίκτες που έπαιζαν καλά την αντεπίθεση. Αυτό που ήθελα να περάσω στις ομάδες μου, είναι ποδόσφαιρο κατοχής, επιθετική άμυνα και γενικά να έχουμε εμείς την μπάλα και να βάζουμε πολλά γκολ. Αν το ψάξετε, αυτό έχω περάσει και αυτό θέλω να πετύχω και στον Ολυμπιακό, είτε εντός έδρας είτε εκτός έδρας. Να έχει μια ταυτότητα η ομάδα".

Αν ήταν η πιο έντονη βραδιά του στο ματς με την Μπενφίκα το 2013 που πήρε πρωτάθλημα με την Πόρτο: "Είμαι ένας άνθρωπος που ζω από το ποδόσφαιρο. Είναι σαν το αέρα που χρειάζεται για να ζήσουμε. Ζω με πολύ πάθος και ουσιαστικά αυτό που θέλω να κάνω, είναι να αφήσω το στίγμα μου και να λένε όλοι ότι πέρασε ο κ. Περέιρα και έκανε αυτή τη δουλειά. Είμαι ένας άνθρωπος που ζω με πάθος και αυτό με κάνει να θέλω πρωταθλήματα. Ήταν ένα πρωτάθλημα που δύο ομάδες δεν είχαν κάνει καμία ήττα. Η Μπενφίκα έκανε την πρώτη της ήττα μία αγωνιστική πριν το μεταξύ μας ντέρμπι. Θέλω να περάσω στον κόσμο και τους παίκτες τη σοβαρότητα που πρέπει να έχουμε από την αρχή μέχρι το τέλος του κάθε αγώνα, ώστε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά ξέρω τι σημαίνει που ήρθα στον Ολυμπιακό. Καταλαβαίνω ότι εδώ υπάρχουν δύο αποτελέσματα, η νίκη και η νίκη, ούτε καν η ισοπαλία. Στην Πόρτο σε μία σεζόν δεν είχα ούτε μία ήττα. Θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μπορούμε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε".

Για το πόσο χρόνο χρειάζεται ο κ. Περέιρα για να περάσει τη φιλοσοφία του, απάντησε: "Ξέρω ότι δεν είναι η καλύτερη περίοδος για να έρθει ένας προπονητής, αφού όλοι θέλουν να έρθουν στην αρχή της περιόχου και να περάσουν τη φιλοσοφία τους. Με την πείρα που έχω εγώ και το επιτελείο μου, με ποιοτική και πολλή δουλειά, θα μπορέσουμε να περάσουμε την ταυτότητα και την ποιότητα που θέλουμε. Δεν ξέρω αν είναι σε 1,5 ή σε 2 μήνες. Δεν έχω ραβδάκι για να περάσω όλα αυτά που θέλω στην ομάδα. Χρειάζομαι χρόνο για να περάσω τη φιλοσοφία μου, έχοντας παράλληλα την προετοιμασία για τα παιχνίδια, ώστε να καταφέρνουμε να τα κερδίζουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK