Ποιος έψησε τον Μίτσελ για τον Φορτούνη;

Πως ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού έμαθε για τον Έλληνα διεθνή και άναψε "πράσινο" για την απόκτησή του παρά την αρχική αδιαφορία. Ο ρόλος - κλειδί ενός ανθρώπου - έκπληξη και η συστατική επιστολή για την αξία και τον χαρακτήρα του Κώστα. Τι περιμένουν και το κυνηγούν οι "ερυθρόλευκοι" μετά τις ανατροπές της Δευτέρας (21/7).

Ποιος έψησε τον Μίτσελ για τον Φορτούνη;
INTIME SPORTS

Τελικά ο κόσμος είναι πολύ… μικρός ακόμη και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το άγνωστο παρασκήνιο στην υπόθεση Φορτούνη που αποκαλύπτει με κάθε λεπτομέρεια το Conrta.gr. Όταν πριν από περίπου ένα μήνα οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν να αποσυρθούν –προσωρινά όπως αποδείχθηκε- από τη διεκδίκηση του 22χρονου διεθνούς μεσοεπιθετικού στελέχη της διοίκησης έλεγαν ότι "δεν είναι στις προτεραιότητες του προπονητή". Κι όντως δεν ήταν…

Κάτι άλλαξε, ωστόσο, στο μεσοδιάστημα και ο λόγος που τελικά οι πρωταθλητές Ελλάδας απέκτησαν τον –πρώην πλέον- άσο της Καϊζερσλάουτερν δεν ήταν αποκλειστικά για να τη "σπάσουν" στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος που άλλαξε γνώμη και επέμενε από ένα σημείο και μετά για την απόκτηση του Φορτούνη -κάτι που έμαθε από πρώτο χέρι και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πριν πάρει την τελική του απόφαση- ήταν ο ίδιος ο Μίτσελ!

Τι μεσολάβησε; Ο Φορτούνης είχε συμπαίκτη στον γερμανικό σύλλογο και μάλιστα από την πρώτη μέρα που φόρεσε τη φανέλα της Καϊζερσλάουτερν έναν Ισπανό ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πιάσει λιμάνι ο Έλληνας άσος και να προκαλέσει… φουρτούνες στην Τούμπα.

Ο μυστικός σύμβουλος

Πρόκειται για τον Μαρκ Τορεχόν, τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έγινε μόνιμος κάτοικος Γερμανίας πριν από δύο καλοκαίρια, τότε δηλαδή που πήρε μεταγραφή από τον Αστέρα Τρίπολης και το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού.

Οι δύο τους δημιούργησαν φιλικές σχέσεις όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο, ο Τορεχόν είναι "κολλητός" εδώ και χρόνια, αλλά και πρώην συμπαίκτης με τον γιο του Μίτσελ, Αντριάν! Είχαν παίξει μαζί στη Ρασίνγκ Σανταντέρ και παρότι οι ποδοσφαιρικοί δρόμοι τους χώρισαν στη συνέχεια, είναι σε ανοικτή γραμμή.

Ο Τορεχόν, λοιπόν, ήταν εκείνος που έδωσε το feedback, μέσω Αντριάν, στον Μίτσελ και ο κόουτς αφού πείστηκε –από πρώτο χέρι- μάλιστα, για όσα του μεταφέρθηκαν ενημέρωσε τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τα περαιτέρω. Άλλο που δεν ήθελε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να μπει «σφήνα» και να κλείσει σε μία μέρα τον Φορτούνη, αφήνοντας τον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του στα κρύα του λουτρού.

Κάπως έτσι κύλησε η υπόθεση Φορτούνη, ο οποίος έκανε ήδη την πρώτη του προπόνηση επί αμερικανικού εδάφους με τη φανέλα της νέας του ομάδας, την ώρα που η διοίκηση άνοιξε ξανά τα μεταγραφικά της κιτάπια λόγω των ανατροπών της τελευταίας στιγμής στις περιπτώσεις των Μπόγιαν και Ντουρμάζ.

Για τον τελευταίο, κάποιοι επιμένουν πως αργά ή γρήγορα θα επανέλθει με την… όπισθεν, ωστόσο, είναι άγνωστο αν οι «ερυθρόλευκοι» τον περιμένουν έως τότε. Είναι πιθανό αν βάλει… μυαλό γρήγορα, να ενεργοποιηθεί η αρχική συμφωνία και να πιάσει λιμάνι. Αν όχι, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…

Πέντε υποψήφιοι για κάθε θέση

Όπως λένε με νόημα στην ΠΑΕ, για κάθε μία από τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν, δηλαδή του σέντερ φορ και του αριστερού εξτρέμ, έχουν τουλάχιστον πέντε πρωτοκλασάτες λύσεις στο συρτάρι. Όχι μόνο, λοιπόν, δεν έχουν άγχος, αλλά γνωρίζουν πως κάθε μέρα που περνάει και περισσότερα ονόματα κυκλοφορούν στην πιάτσα και οι τιμές πέφτουν συνεχώς…

Και ο Βέλγος Βόσεν βρίσκεται ψηλά στη λίστα για τη θέση του «φουνταριστού» χωρίς να είναι ο μόνος, αλλά και από την Ισπανία μπορεί να προκύψουν εκπλήξεις μετά την άφιξη του Μαριάνο Αγιλάρ (σ.σ. μάνατζερ του Μίτσελ) στην Ελλάδα… Εν αναμονή, λοιπόν.

Υ.Γ.: Ο Ολυμπιακός διέψευσε ότι έμεινε ελεύθερος ο Σαβιόλα, αλλά δεν διέψευσε ότι μπορεί να παραχωρηθεί. Το αντίθετο μάλιστα. "Όποιος τον θέλει ας μας κάνει επίσημη πρόταση" ήταν η επίσημη απάντηση στα δημοσιεύματα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… Όλα είναι πιθανά για τον Αργεντινό σταρ.

Διαβάστε ακόμη:

Η πρώτη του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ (VIDEO)

Αποσύρεται από την υπόθεση Ντουρμάζ ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK